260

Ник Ханауер

преди 5 години

"Революциите, също като фалитите, стават бавно и после много бързо. Един ден някой се самозапалва, после хиляди хора са на улицата и преди да разберете какво става, цялата страна гори. И ние няма да имаме време да стигнем до летището, да скочим на частните си самолети и да отлетим за Нова Зеландия. Винаги е ставало така. И ако неравенството продължи, ще стане точно така. Ние няма да можем да предвидим кога и ще бъде ужасно за всички. Но особено ужасно за нас. "

259

Сата НАТО

преди 5 години

Виденов беше едно младо момче, което дъртите *** използуваха за "бушон"! Пхахаха!Виденов е завършен ци.ник-марксист.Много добре знаеше какво прави - доунищожи икономиката, за да се измъкнат в мътната вода комунистическите кредитни милионери.

258

Ник Ханауер

преди 5 години

И, да, знам, че сте убедени, че неравенството е измислица, понеже веднъж сте видели бедно дете с iPhone.Ето какво искам да ви кажа: живеете в измислен свят. Това, в което всички искате да вярвате, е, че когато нещата стигнат критична точка и преминат от кофти за масите в опасно и социално дестабилизиращо, ние някак си ще сме разбрали предварително.Всеки студент по история ще ви каже, че номерът не става така.

257

Анонимен

преди 5 години

Няма средна класа. Работим изработваме си парите и пак сме бедни, не е като да чакаме на помощи. Истината е че ни ограбват.

256

Анонимен

преди 5 години

До Мен 258Щото твоите богати, образовани и красиви са много "образовани" и "интелигентни".Всичките сте партийно назначени. Затова навсякъде цари всеобща некадърност.

255

Анонимен

преди 5 години

А Боко Бидоня, кварталната мутра от село Банкя, Софийско, как точно успя да спечели милиардите си ?

254

Анонимен

преди 5 години

Страната ни се движи от капитализъм към феодализъм. Освен ако драматично не променим политиката си, средната класа ще изчезне напълно и ще се превърнем във Франция от ХV век. Преди революцията.И така, имам послание за хората като мен, за отвратително богатите, които живеем в добре бранените си богаташки балончета:Събудете се, хора. Това няма да продължи дълго. Ако не направим нещо, за да поправим гигантското неравенство в икономиката, разгневената тълпа ще дойде пред вратите ни. И ще си носи вилите.Нито едно общество не може да поддържа подобно постоянно нарастващо неравенство.

253

Анонимен

преди 5 години

Любопитно е как точно Домусчиев е успял да спечели толкова пари, и как се е превърнал в един от най-богатите хора в България. Смята се, че в момента той управлява активи за над 3 милиарда евро, а по банковите му сметки има поне 500 милиона в европейската валута. Като всеки олигарх и той уж започнал бизнеса си от търговийка на сергия, когато е едва на 20 години откъдето идва и прякора му Киро джапанката. В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, активен борец против фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев, който по времето на комунизма е с ранг на министър, куф

252

Анонимен

преди 5 години

Пак Ит-тата налазили под статията за доходите. Като по команда се активират под всяка статия за пари. Да се хвалят колко са високи доходите в Бг. Ясно е чии *** са.Прие ли се закона за фалшивите новини?!

251

Тъпо-тъпо

преди 5 години

Фалшива новина или поредното заглавие в стил dnes.bg .Ако си направим сметките ще се окаже че в България живеят или най-бедните богаташи или най-богатите бедняци :)))Ако условно приемем че бедния у нас има 500 лв. месечен доход , то тогава следва че богатия за 1 година ще е спечелил 500 х 12 х 8,2 = 49200 лева - т.е. сиромашка работа.Ако смятаме обратно , че богатия за 1 година примерно е с доход 1 000 000 , то тогава 1000 000 / 12 / 8,2 = 10 000 лв ще е месечния доход за бедните

250

Ник Ханауер

преди 5 години

Разделението между имащите и нямащите се задълбочава, и то с огромна скорост. През 1980 най-богатият 1% е контролирал около 8% от приходите на САЩ. Най-бедните 50% си делели около 18%. Днес най-богатият 1% има около 20% дял, а най-бедните 50% си делят едва 12%. Но проблемът не е в неравенството. Известно неравенство е задължително за всяка добре функционираща капиталистическа икономика. Проблемът е, че в нашия случай неравенството е по-високо от всякога и се влошава от ден на ден.

249

Ник Ханауер

преди 5 години

Но нека говорим откровено. Не съм най-умният, нито най-работливият. Бях посредствен ученик и нямам никакви технически познания, нито съм добър с компютрите. Това, което ми помага, мисля, е желанието да поемам рискове и добрият усет за бъдещето.Да виждаш предстоящите събития е основно изискване за добрия предприемач.И какво виждам в нашетобъдеще?Виждам разгневена тълпа с вили. И идва за нас.

248

Анонимен

преди 5 години

Резонно е.Имайки предвид, че 20% от населението е абсолютен *** и е негодно за нищо.

247

Анонимен

преди 5 години

Заглавието е некоректно. Богатите българи ПОЛУЧАВАТ, а работещите бедни РАБОТЯТ за 8 пъти по- малко.

246

Мен

преди 5 години

До НелиАМи тия бедните да си седнат на задниците да поучат и да работят. Дали ще станат богати не знам, но със сигурност няма да са гладни и ще са на топло. В 21 ви век да си беден е срамно! Ако си здрав разбира се.

245

Ник Ханауер

преди 5 години

"След това създадох aQuantive, компания за интернет реклама, която по-късно продадох на "Майкрософт" за 6,4 милиарда долара. Кеш.Заедно с няколко приятели притежавам банка.Казвам ви това, за да ви покажа как в много отношения не съм по-различен от когото и да било от вас, мои скъпи милиардери.Като вас имам добро разбиране и перспектива за това какво е бизнес и капитализъм. Като вас бях награден повече от щедро за успеха си с живот, който 90% от американците не могат дори да си представят.

244

Ник Ханауер

преди 5 години

"Най-вероятно не ме познавате, но точно като вас, аз съм представител на онези 0,01 процента горди и несъжаляващи за нищо капиталисти. Аз създадох, участвах в създаването на и инвестирах в повече от 30 компании в различни индустрии от съвсем малки като нощни клубове, до огромни от рода на Amazon там бях първият инвеститор, който не беше член на семействата на основателите."Ник Ханауер милиардер

243

Смехурко

преди 5 години

До Ами нормално е-Богатите са 8 пъти по умни а понякога и 8 пъти по красиви което също има значени в живота. Ххахаххахе 8 пъти по-умни и 8 пъти по-красиви.. те затова ги оставят партьорите им щото са много убави :)

242

Нели

преди 5 години

До СтасВсеки ден отделям по 10 лв. за храна за бездомни, дарявам и дрехи,когато се наложи купувам и лекарства, почти не пропускам просяк...Никога не подминава паднал човек на улицата, човешката ми същност не го позволява..всъщност се иска сърце

241

Стас

преди 5 години

До НелиПрава си ***. Не е лошо да споделиш обаче ти самата какво направи за да помогнеш на бездомните и ровещите в кофите. Моля те сподели как ти лично се бориш с това, за да можем и ние да последваме примера ти и да помогнем на повече хора. Благодаря ти предварително!