185

Анонимен

преди 4 години

Не гледайте само заплатата. Облъчване, вьиране в компа, стрес, застоял начин на живот. Има доста неща, които не се ксзват.

184

Анонимен

преди 4 години

Нормално, като по времето на дот-ком балона. България не може да пропусне тренд-а :-0).Катастрофата на Боинг, 737, е и поради калпави програмисти платени по 9$ на час !!!П.П. по времето когато пишех на асемблер днешните са си попикавали ританките, или не са били родени :-). Така, че не ми казвайте, че не знам какжо е да седиш зад компютъра с часове. Ако искате си намерете програмисти в палатковите лагери около Сиатъл :-). Обаче това е за сега в бъдещето, не толкова далечното.

183

Браво

преди 4 години

Радвам се, че има и добре печелещи българи. Другите и да злобеят - полза никаква.

182

Анонимен

преди 4 години

Пичове, що говорите глупости? 2 бона не били нищо, че и 3 също. Отивайте да продавате краставици тогава.От 20 години работя като програмист. В момента вземам чисто почти 5 бона на пълни осигуровки, фирмата ми плаща отделно карта за пътуване за всички линии и допълнително здравно осигуряване. Имаме страхотен офис, тиймбилдинги, автомати за вода, храни и напитки и куп други неща в офиса. Уикендите почивам, няма overtime. Станах на 40 години вече, но се скъсват да ми предлагат работа в LinkedIn.

181

Анонимен

преди 4 години

До Penреално средната заплата на програмистите е доста по-висока.НСИ слага всичко в една графа: "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения"тук влизат издатели на книги, работниците в телекомите, оператори , хора от звукозаписната индустрия , дизайнери , художници и хора от кол центровете.А всъщност програмистите са тези които дърпат средната заплата на горе.

180

Pen

преди 4 години

*** , какво е това 3 бона ? Да не сте на улицата ,че да използвате такъв уличен език ? А въпросните "3 бона" въобще не са висока заплата. За сам човек става ама не е кой знае какво.

179

Анонимен

преди 4 години

До BotoАко лепеше плочки и бъркаше бетон положението с кръста щеше да е още по-зле.Идеална работа няма - просто да си програмист е едно от най-добрите неща които пазара на труда предлага.

178

София не е България

преди 4 години

Най-големите *** от страната са в София, там нормален човек не вирее.

177

Boto

преди 4 години

До 191 Еми щом ти харесва в *** :)Само да ми кажеш колко ти остава след данъци и колко можеш да си позволиш с тея пари.Щото не вярвам, че цените в ресторанта са такива каквито са тука?И колко приятели имаш там само да попитам?Или ще ми обясниш как като взимаш от магазини е пъти по евтино?На този етап не благодаря!

176

привет от Германия

преди 4 години

Браво ! Изравнихте заплатите на ИТ специалистите с моята кенефчийска заплата от Германия ! Напредвате , браво на вас !

175

tetet

преди 4 години

моята чиста заплата като front-end програмист е 2100лв... според мен може да и повече :D

174

Boto

преди 4 години

Дот Ком балон незнайно защо днес-а ми го изтри.Та да не мога да кажа, че спокойно си пия ракията в 7 часа, но съм спокоен за 3-те си деца, че мога да им осигуря прилично нормален за нашата държава живот.

173

Boto

преди 4 години

До 184 Този коментар не го разбирам. Първо няма IT балон има балонВторо в балон попадат само хора искащи да спечелят набързо пари без дс вложат нищо.Аз като се замисля съм IT от преди първия балон дато споменаваш и не съм ги усетил. Да изкарвам не малко пари дори и за София, ама никой не ме пита как да ми очите, главата и кръста и колко съботи и недели съм учил вместо да съм в парка с бира в ръка.За съжаление все още не мога да си позволя спокойствието на ракийката и салатата в 7

172

В школи

преди 4 години

за преквалификация в ИТ се записват масово младо и старо с надежда за "големите пари", и масово се пръкват фирмички които дават специалисти "на ишлеме", това скоро ще подбие заплатите в сектора до общото неудовлетворително ниво.

171

Анонимен

преди 4 години

До ПреподавателЗаради Ит много сектори останаха без работници и спечелиха само преподавателите които лъжат балъците с частни уроци по ИТ че заплатите са много високи.

170

Анонимен

преди 4 години

До BotoИТ е балон както през 2000 г. и после 2008 г. всичко се срина и ИТ ги спасиха печатниците на САЩ.

169

Преподавател

преди 4 години

До Анонимен 181Не завиждаме. Може би само малко съжаляваме програмистите с подобно мислене. Някак си това, което остава след тях, е леко ... виртуално. А и заплатите на програмистите в България не са чак толкова високи. А и обикновено не работят за държавата си. Но всеки си избира сам.

168

Преподавател

преди 4 години

До BotoМоже би съм генерализирал излишно. Но отдавна съм в академичните среди, и познавам не малко хора от изброените професии, които си вършат съвестно работата и не са напреднали нито финансово, нито в кариерата. Свидетел съм и на обратното - бързо израстване от нищото. При това не точно с връзки, за което често ни обвиняват. Просто перчене, подмазване и добра реклама.

167

Boto

преди 4 години

Същото е и със учителите. Тези, които се развиват работят по световни проекти, имат школи и т.н. Не може ти да си завършил "Информатика" преди 20 години и оттогава да не си пипнал нищо. И като ти дойдат ученици или студенти първи курс ти да ги караш да пишат на Паскал щото то е основата (а реално е единственото, което знаеш) и да ги караш да правят страница автобиография (по действителен случай МЕИ София първи курс)Вижте им само страниците на университетите ни и на училищата ни. 20 годин

166

Програмист от 1973

преди 4 години

Програмист съм от 1973 година и още програмирам. Високи заплати аз и колегите ми имахме преди 1989 година. С цената на яко бачкане си докарвахме месечно по 600-800 лева чисто, вкл. премиите. След 1989 работиш, не работиш, все мизерна заплата получаваш. Много се заблуждавате, че 3000 лева месечно е висока заплата, не е висока - мизерна е. От тези 3000 лева след осигуровки и данъци ти остават 2328 лева и кое по-напред.