16

Анонимен

преди 4 години

На жена и на банка - не вЕрвай!

15

до Пешо

преди 4 години

Пеше, 2.8% лихва, ама сложна лихва, сеш ли се, отделно ГПР - то какво ти е?ЩОт теглиш 100к лева за 20 години и връщаш 150к лева.Бем ти ниските лихви.

14

Анонимен

преди 4 години

Това е част от Промяната на набедения за президентин *** румен радев - нищоправец на пет цифрена заплата!ОСТАВКА НА РУМЕН РАДЕВ!

13

Така

преди 4 години

Хората вземат малко, връщат много. Кръгът се затваря, защото вземат следващ кредит, за да погасят предишния. Значи икономическото заробване върви и се развива с пълна сила.

12

човек

преди 4 години

Имаше една приказка, не помня къде я бях чул, че за да убедиш банката че имаш нужда от кредит, първо трябва да докажеш, че нямаш нужда от кредит...

11

Анонимен

преди 4 години

А сега след като хакнаха НАП, ще се наредим на първо място в ЕС и планетата с кредит на всеки с хакнато ЕГН.

10

Пешо

преди 4 години

До De trИпотечните не са с безумни лихви - аз съм на 2,8%

9

Пешо

преди 4 години

а защо падат лихвите щом като положението е толкова цветущо?

8

901

преди 4 години

Да бяхте подчертали (БЪРЗ) кредит.. щото разликата е голема ;Д

7

неубедително

преди 4 години

Кредитните карти не са непременно знак за задлъжнялост, защото все повече хора ги ползват разумно - зануляват ги ежемесечно в гратисния период. То и затова банките въведоха разни таксички за всяка покупка, за да не са капо. С други думи, в нашето все още патриархално общество хората са по-склонни да вземат от роднини преди да се обърнат за истински заем към институция.

6

De tr

преди 4 години

Имам впечатление от фин. грамотност на немци, българи и турци. Немецът е най-грамотен, пести и избягва да задлъжнява. После сме ние-някои пестят, някои харчат по-безрасъдно, но народа има навика да има пари настрана като цяло. Турците са най-лоши в това отновение. Там всичко е на принципа 'Веднъж се живее'. Не съдя никой. Всеки да живее както иска. Аз лично в България не бих задлъжнял към никоя институция. Особено потребителски за кола, или за почивка. Ипотечните също са с безумни лихви.

5

Анонимен

преди 4 години

E, т17943 започваме да достигаме Запада . Но там средно всеки има по един дългосрочен кредит и 3 кредитни карти , така че още има мегдан в това отношение

4

НЕработещ

преди 4 години

Когато работиш на трудов договор(за мизерна заплата), това ти дава илюзорното усещане за някаква финансова стабилност и съответно води до решение за теглене на кредит - голяма грешка.

3

програмист

преди 4 години

Взех заем от банка за да си купя кола (наистина беше по-скъпичка кола ,но не това е идеята , пък и вече заема е върнат).Банките се напдпреварваха да ми предлагат по-изгодни условия , защото знаеха ,че ше съм надежден. Предлаха условия за които обикновеният работещ не можеше и да мечтае - безплатна застраховка живот , много по-ниски лихви и т.н.При заемите си важи правилото ,че бедните плащат за това да са богати богатите.

2

Анонимен

преди 4 години

Когато народът се вдигне за достоен живот в България всеки знае в кои къщи да мине за да си върне кредитите.

1

Петров

преди 4 години

тя цялата държава на кредит живее, само финасовия министър - в ол инклузив апартамент на приятел. Дргите - и те с кредити.