41

Алфа (Итал Пауър)

преди 4 години

До избирател Карай си ТИР-а из Швабско и не пиши за машини, които си виждал само на картинка. Ако искаш да видиш ретро класика, произведена в Торино, спри в някое село в Сърбия и помоли да ти покажат. Нищо лично, южняк съм и кораби в автомобилистроенето не харесвам.

40

СТАЛИН

преди 4 години

При бай Тошо карахме ЧИСТО НОВИ ЛАДИ с едни гуми цял живот не се изтъркваха ни зима ни лято помпиш и бензина евтин, ся много разбирачи летни гуми зимни гуми хаха много знаете от какво се правиха гумите тогава и днес

39

07.11. 22 градуса

преди 4 години

Земна гума през лятото е абсурд за кратко време протектора се "изпича" от високите температури и става твърда "свири" на завой и вече не е зимна по логично е през зимата да караш с летни гуми при 10-20 градуса както е в България.

38

хипер гъз.аря

преди 4 години

Аз пък карам 3 коли през годината - със зимни, с летни и с Фсесезонни през есента и пролетта. Фсе пак са преходни сезони (нито зима, нито лято). Сменям ги точно на есенно и пролетно слънцестоене. Кат им мине сезона ги хвърлям заедно с колата. Ми нямам къде да държа тез коли.

37

Анонимен

преди 4 години

със зимни гуми се кара там където има зима или температурата е постоянно под 7 градуса! всичко друго е опасно, дори не ми е ясно защо се изискват зимни гуми за райони като созопол или бургас, където почти винаги е над 7 градуса и вали през зимата. ама нашите кратунковци от парламента карат на конвейр.

36

Гошо от Toronto

преди 4 години

Зимните гуми не са само за сняг както някои мислят. На ниски температури летните гуми стават твърди заради материала от който са направени и сцеплението им намалява значително. Аз карам много - по 40 000 км на година. Винаги със зимни гуми през лятото. Имам две коли - и двете са с по 2 комплекта джанти - на едните със зимни а на другите с летни. 2 пъти в годината сменям гуми на колите - като си имат собствени джанти е много по лесно и не трябва да се балансират всеки път.

35

човек

преди 4 години

Ми пробвал съм като две от гумите са ми зимни и ги карам целогодишно.Не са мръднали, а не помня кога ги купих, във всеки случай доста повече от две години.Може би от порядъка между 4 и 6 годишни са и си имат грайфер над 4 милиметра. Вижда се с просто око. И в най-големите жеги не са мръднали, колата спира, тръгва, никакви проблеми!

34

Z.GUMI

преди 4 години

15 г. карам само със зимни гуми и ги сменям на 2 или 3 години , без да гледам грайфера.Минавам около 10-20к. км. годишно.Никога досега не съм видял гума да се разпадне.Освен моята карам и служебни коли с "правилните" летни гуми,няма разлика в спирането и летните са по-шумни.Зимните са 20-30% по-скъпи , какви икономии ви гонят.Нека коментират само хора , които шофират, ама не в NFS;)

33

ПФ

преди 4 години

Със зимни гуми може да стои колата през лятото ако стои в гаража до есента. През юли и август тез гуми са чао за много малък пробег.

32

яверт

преди 4 години

Добра идея е да имате 2 коли едната с зимни едната с летни. Или карайте камион там няма зимни гуми.

31

Лудко

преди 4 години

Аз карам с всесезонни от ноември до март. взимам си асиметрични подходящи за кал и сняг за в града, а за балкана си имам вериги щото там друго не помага.Лятото с летни с много канали за дъжд.

30

Итал.Пауър Фиат 125

преди 4 години

До избирател ГАЗ на северозападналско.Само се пречкахте по пътищата с тия комунделски каравели.

29

Анонимен

преди 4 години

КАрах стара вече кола 10 години със зимни гуми. Задните ми бяха закупени след това и ги карах 7 години.Е за това време ми втръсна от тях, и след този период имах огромен грайфер и можеха да изкарат още доста време. Съвсем друг е въпросът че бяха станали твърди (летните също се втвърдяват леко след 2 лета....)и поради това ги махнах.Факт е че задните се хабят по прнцип по-бавно, но моля само да не говорите глупости за.износване.Равносметката - никога не съм имал проблем с тях без значение сезона

28

Картофчо

преди 4 години

Всичко зависи от стила на каране на водача!Аз карам само със зимни и ги сменям след като направят кръгло 3 години. При това грайферите са си все още в норма, но поради овехтяването на самата смес стават по-твърди и предпочитам да ги заменя.Има колеги които съсипват същите гуми за една година!Всеки трябва да си прецени сам как кара и кое ще му е по изгодно!

27

Gogo

преди 4 години

Леле мале,като чета коментарите и ток ме бие.От гуми и спирачки не пестете да не ви е яд после.

26

Анонимен

преди 4 години

Абе, те хората не случайно са измислили зимни и летни гуми, ама нали сме си "сиромах човек, жив дявол", та все гледаме да спестим, ама точно от гуми да пестиш май си е като игра на руска рулетка, ососбено ако караш много и то извън града. Че в града с 40 км и да стане нещо ще спреш или най-много да оправяш ламарирни, ама при 120 на магистрала?

25

Континентал

преди 4 години

Драги зрителЕ,Дали някой от вас изгледа клипа и видя спонсора му?!Въпреки, че и тази марка прозвежда всесезонни гуми, не споменаха изобщо за тази опция в клипа си. Защо ли? Знам, че сега гумаджиите и търговците ще ме нахейтят яко. Чувал съм и аргументи от типа - ботуши през лятото и чехли през зимата. Знам и че всесезонната гума е донякъде компромис. Но!Изгледайте тестове на всесезонки. Не е необходимо да са и скъпи марки.Карайте плавно и зиме и лете. Бъдете колегиални. Ще видите ефекта сами

24

От мен

преди 4 години

Това лято реших да доизкарам зимните гуми на служебната кола, защото така или иначе щях да ги хвърлям понеже бяха стари, нищо че имаха още грайфер. Минах с тях около 5000км. само градско и преди седмица ги смених, защото едната предна гума се разпадна и започна да спада.

23

Да сменяш или да не?

преди 4 години

Кое е по-изгодно? Да купувам зимни гуми веднъж на 5 години или да ги съсипя още първото лято на 40 градуса и всяка есен да се налага да купувам нови? Защото нещо не ми се вярва да изкарат 2, 5 години при много каране в жегите. А както знаеме лятото се ходи на почивки, шофира се повече. Та ще си съсипеш зимните гуми доста бързо.

22

Анонимен

преди 4 години

Луди ли сте и искам това с фаровете да отпадне през деня освен когато е мъгла и дъжд или сняг смятам през другото време е излишно