47

Анонимен

преди 2 години

До Ицо - Много труд става, ако е добре насочен и носи по-високо производство, ама тогава хората искат повече. В големите софтуерни компании, в банките и други, онея не бачкат по 14 часа на ден, като гламави, защото кафето е хубави, ами защото се плащат яко извънредни, перформънс бонусите са МАСИВНИ, а доста им се дават и акции. Имам приятелчета, дето се изгъбиха по банките, но за 3-4 години имат милион евра инвестиции, нова кола и хубаво жилище... ама извън България, за съжаление.

46

БРАВО

преди 2 години

От десетилетия прозиводителността на труда расте с много по-големи темпове, отколкото заплащането. В разултат едни се облагодетелстваха зверски и шепа хора държат световното богатство, а друго се мъчат да се закрепят. Бойкот, докато не изпофалират всички некачествени бизнеси и не се научат да заплащат на служителите си както трябва.

45

Анонимен

преди 2 години

До 44 - Имаш 10-ина милиона за машини, но не си направил проучване, за да видиш как е пазарът на турда, нито си заделил бюджет, за да квалифицираш собствените си кадри, нито си инвестирал в адекватен HR екип, за подбор на работниците? Извинявай, но ми се струва доста нелепо. Кои ти бяха приятели? Деца на СИК-аджийкси мутри ли?

44

Анонимен

преди 2 години

то този модел не е нещо ново за държавния чиновник XD

43

Анонимен

преди 2 години

Не сравнявайте Белгия и работническата и култура с тази на България, много ви се моля.

42

Анонимен

преди 2 години

Между другото в много европейски държави има фирми който са на четиридневна работна седмица.И действително ,както пише някой за затворените магазин ,ако не си се заредил в петък ,най късно събота до обяд ,трудно ще намериш работещ магазин.Всички почиват.

41

Анонимен

преди 2 години

Трай коньо за зелена трева. Такава идея шефовете в КРИБ с две ръце ще я подкрепят. Защо са им работници да им се мяркат във фабриките ? Я а си почива народа.Хора събудете се това беше сън 4 дена работа , европейски заплати.

40

Анонимен

преди 2 години

По добре да го направят 5 дни по 4 часа отколкото 4 дни по 10 маса.

39

бай работник

преди 2 години

Нас ни задължават да бачкаме и съботите,иначе няма 1000 лв пачка!!

38

Дедо ви

преди 2 години

При другите-реалност, у нас ХАТИШЕРИФ. Пак ще си останем с плямпането и хайдотлукът. С перманентни феодали нищо не става.

37

Анонимен

преди 2 години

Все повече ще намалява работната седмица за в бъдеще докато не бъде подменена цялата работна ръка с технологична и това за съжаление не може да бъде спряно.Никои не го интересува дали на работната ръка и е добре или не 4 5 или 1 работен ден тази идея не е в наш интерес

36

Гиб Мелсън

преди 2 години

Супер! Представяте ли си държавния чиновник свършва работа в четвъртък и в петък вече е пред хотела в Гърция или в Банско или в Лозенец, обаче хотела затворен. Хотелите също ще почиват три дни в седмицата. Петък, събота и неделя. Както и хранителните магазини. Който купил до четвъртък купил. После три дена глад ако не си купил. Или пък закъсаш с колата си в петък. Няма проблем. Ще изчакаш майстора до понеделник. То може и с докторите да стане така. Защо да има здравеопазвне 7 дни като може 4

35

Анонимен

преди 2 години

В България повечето фирми внасят високо платени чужди специалисти,които съответно имат своите изисквания,нашите специалисти работят в чужбина,а ниско квалифицираната маса работи както им се каже,дори и на смени,за едната заплата,на "държавна работа" работното време е по приемливо.

34

Пич

преди 2 години

Задава се, ама друг път.

33

Анонимен

преди 2 години

Можете ли да четете . . . . От 1956 г. в Германия!

32

Эвропейски Союз

преди 2 години

Ами без Индустрия и Без Ток в Европа и по 0 дена ще стане! Обаче, и Стомасите ще са празни!! Свиквайте!

31

до Ицо 29

преди 2 години

МНого хубаво го казваш, но стигаме до нискоквалифицираният персонал, който не иска да поема отгворност и не иска и да се квалифицира. Мога да ти дам поне 5 примера на приятели, които вкараха десетки милиони в нова техника и сега са затворени, защото няма хора.А има и теме рути, които умишлено унищожават машините. Имам цех за производство на врати, веднага щом автоматизирах машините започнаха да се чупят е оказа се че единят майстор,който вече не беше фактор умишлено я чупи, защото му взима хляба

30

Анонимен

преди 2 години

Пълни глупости, в България от 6 дневна работна седмица вече стана 7 деневна, няма работници, на които и да им дадеш пари да искат да си свършат работата. Веднага щом им кажеш, че не вършат работа отиват в друга фирма и проблемът не е в заплатата, ами че няма кадри и затова работодателите търпим всякакви плазмодии дето не стават за нищо, като резултат. Работата, която цял ден трябва да я свършат трима юнака, жена ми за три часа след 18.00 сама я свършва, ей така става 7 дневна работна седмица

29

Анонимен

преди 2 години

Ние пък от година вече имаме право на един ден седмично работа от вкъщи. Не е като да е почивен ден, но все пак е възможност за разнообразие, пътуване и т.н.Поразчупват се работите лека полека.

28

Анонимен

преди 2 години

България е оставена на самотек. Няма петилетки, няма линии успоредни на партийната. Само данъци и полит капачка.