74

с.о.л.и..д врати

преди 4 години

незнам, но навремете имаше един професор по икономика дето фалира цял футболен отбор. така, че някой икономист или банка почне да развива теории от тип-вложение на финансови деревати и тем подобни, хубаво се заслушвам.Икономическите анализи са правилни, но не и за България. Причината е в калпавите услуги или липсата на нормална бизнес среда. Пример: Тук сме трима големи предприемачи. Всички сме строили и всички сме наемали работна ръка, фирми. Е, ще Ви кажа нещо. Калпаво работят. Дори една...

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 76отиди в инвестор, да не ти пращам линк, графа недвижими имоти и виж първата новина от днес. Разрешителните за строеж, както за жилища, така и за офиси, в пъти надвишават ръста на София. И като сложим и наличните празни жилища и тези дето са с по един човек в тях може далеч да преосмислиш дали да вземеш 35 годишен кредит за нещо което е поне с 50 процента надценено. Но всеки си прави своите сметки, а банките са професионалисти.

72

Анонимен

преди 4 години

не слушайте песимистите. инвестиция в апартаменти/имоти в София с цел даване под наем си е много добра инвестиция в дългосрочен план. наемател ще се намери. погледнете голямата картина в страната - това масово преселване към София дълго време ще продължи. на тези хора им трябват квартири.

71

Анонимен

преди 4 години

Наскоро приятел си търсеше апартамент и попадна на блок на "Артекс". 2500 евро квадрата. Е, в Чехия може да са по 3000 евро, макар и средно, ама явно не изоставаме чак толкова. И това с нашия стандарт на живот, който е най-бедният в ЕС, а чехите са с почти западен такъв.

70

Анонимен

преди 4 години

Айде, поредна реклама на имотния бизнес!Слабо!Изтъркано!

69

човек

преди 4 години

До: номер 69Моят съвет е - само злато! Дори среброто не е толкова атрактивно, а причината е, че златото е освободено от ДДС по закон.Докато среброто се облага с ДДС и неприятното е когато купувате сребро му плащате ДДС-то, но като го продавате не ви купуват ДДС-то и разликата е неприятно голяма.

68

Анонимен

преди 4 години

До дама новата жигула щеше ли да си струва парите сега? Тогава нямаше да можеш да му го обясниш, защото колите бяха кът и втора употреба беше по скъпа от нова, но денс вече ще те разбере, защото сме автоморгата на европа. И за панелката в мадост сега не можеш да ме разбереш защото само 25 процента са незаетите жилища в София, а колко са заети от един човек не знаем, а София все още расте. Ще ти го обясня като станат 50 процента незаетите жилища.

67

Анонимен

преди 4 години

До дамти колко пари имаш в банката и колко апартамента, които не са на кредит? Като теглиш чертата общите ти дългове към банката по малко ли са от активите, които притежаваш? Че много си се притеснил за парите на хората в банките. Когато ставаха тези неща банките даваха огромни пари и беше хиперинфлация, фактът, че сега банката не дава почти никаква лихва говори за стабилност на парите, не че е правилно да се държат, но да теглиш и да купуваш надценена стока е меко казано гл паво.

66

дам

преди 4 години

Най добре си бяха хората дето им обезцениха парите в ДСК.Милиони хора спрестявали , спестявали и накрая им казаха, махаме ви няколко нулички.Който е имал 10 хиляди, вече има 100 лева. Честиотоа преди с 10 хиляди е могло да си купят нова жигула или панелка в младост.Който е инвестирал в земеделска земя, пак е спечелил, единствените губещи са тези дето си държат парите в банките, а според информацията на БНБ, над 50 милиарда лева има в депозитни сметки на българи.

65

Анонимен

преди 4 години

Не купувайте имот а злато и сребро. Имота,за разлика от златото и среброто ви носи само разходи,дори и да има наемател.Стотици хиляди имоти стоят празни от години и по тях има обяви,че се отдават под наем или продават.Но никои не ги наема или купува.Високите данъци,таксата смет и подръжката на имота за да има търговски вид са все разход,докато при златото и среброто не е така,защото цената им расте непрекъснато.Дори на медта цената за три години нарасна тройно.(само за пример)

64

Анонимен

преди 4 години

До дамграха не е само на яхния. Освен апартамент има и други различни и забележи СИГУРНИ и по възрващаеми инвестиции, акции например, земеделска земя и т.н. Преди 5 години апартамент без кредит - прекрасна инвестиция. Преди десет години апартамент с кредит ужасна инвстиция, днес апартамент с кредит или без - ужасна инвеситиция. Защото е пика на цените. Но говоря за инвестиция, такива като теб дори не схващат разликата между инвестиция и жилищна нужда.

63

дам

преди 4 години

Преди 5 години който си е купил апартамент за 100 хиляди в момента струва 150 хилядиКойто си е държал парите в банката . За своите 100 хиляди в момента в банката има 102 хиляди лева.Да им е честито на спестовниците.Ако с тези пари преди 5 години е можел да си купи тристаен, в момента не може да си купи и двустаен

62

Св

преди 4 години

Много старателно се крият предизборно ясните сигнали за тотална рецесия в целия Европейски съюз, Германия вече две 3месечия е с влошени икономически показатели. Ще угаснат прожекторите 24 часа след изборите. И ще покажат реалната картина. Потрайте сега ... Та е ясна и ситуацията с недвижимостите покрай цялата тая работа. Не си харчете парите за глупости ако не сте на зор, (апартаментче, да има...)а се подготвяйте за поне 5 - 6 години напред

61

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 64както казах надхитрил си дявола. Смело тегли и купувай, тегли и купувай, ако искаш не връщай даже.

60

Анонимен

преди 4 години

На никаква загуба не са банките в България , а напротив. На доста добра печалба са.Те оперират с чужди пари. Ти си решил да си държиш парите в банката , като милиони българи и те ти дават за това лихва от 0.3%Аз обаче съм решил да тегля от тях кредит и те ми дават твоите пари за които ти плащат 0.3% на 3% лихва .Освен това те си вдигнаха таксите при тегления и подобни.Отидиш до банкомата да си изтеглиш от твоите пари 10 лева и те ти вземат 1 лев такса , че си ползваш твоите пари.

59

Анонимен

преди 4 години

Стига сте говорили глупости.Всеки знае,че няма реална икономика в България и няма работна ръка,а само държавни "хрантутници". Държавата не се развива нормално и според мен не е "ДЪРЖАВА", а си е направо "ТЕРИТОРИЯ".Аз живея в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА и мога да направя разликата.Всички си коментирате,ама си стоите в "БЛАТОТО" и работите за мизерната заплата.Вижте международните статистики:Първи в отрицателните и последни в положителните!!!!

58

Анонимен

преди 4 години

До дамтака деима разлика в инфлацията в еровпа и бг, но 1 евро продължава да струва 1,95 лв. Но щом твърдиш, че има логика, банката да е на загуба от кредит. А колко взима банката такса, за да обслужва кредита? ГПР нещо има ли или и там работя на загуба. Но ще те послушам е сега ще телгя 1 ипотечен за 35 години с десет годишен пторебителски за панелката в Люлин и на 71 години ще съм го изплатил и ще съм спокоен, че няма да има с какво да ме измамят алоджиите.

57

дам

преди 4 години

Няма моя логика, няма твоя логика...Това са фактите.Ако се интересуваш, ще разбереш, че вече има страни като скандинавските, където ипотечните кредити са с отрицателни стойности.Теглиш 100 хиляди евро и връщаш по-малко.Имаш нет, провери го.Да не говорим, че преди 10 години когато българските банки даваха лихва по депозити от по над 5% , в Европа тогава лихвите по кредитите бяха по 3%.Официалната инфлация в еврозоната е 1-1.5%, а в България е 3-4%.Лесно може да провериш всичко написано

56

Анонимен

преди 4 години

В Чехия за последните 3 години апартаментите са нараснали до средно 3 хиляди евро на квадрат, в Унгария също до 2.5 хиляди евро.Абсолютно вярно. Само че там има защо да ги плащаш, а тук - не бих казал.

55

Анонимен

преди 4 години

До дамПо товоята логика значи инфлацията е над 3 %, а лихвата по кредита 2,5 % , тогава банката годишно губи по 0,5 % от товя кредит, защото инфлацията и изяжда повече отколкото носи лихвата. Евала надхитрил си дявола. Не ти ли е минавало през ум, че инфалацията и обезценянето на парите са нещо различно, а виж цените на петрола на зад в годините и сега, а виж цената на олиото, че тук повече слънчоглед имаме. а не ти ли е минавало през ум, че лихвата на банката на е фиксирана?