119

Анонимен

преди 4 години

А защо въобще не премахнат затвора? Така де, ще си платят по някоя и друга глобица, ще се покаят ("Повече няма да правя така!"), и - готово!Спазени са всички права на нещастните престъпници...

118

Миии

преди 4 години

Аз викам да ги награждаваме тез с медали за бабайтлик

117

..

преди 4 години

Мирише им на пандиз на дупедавците и си подготвят олекотен режим..

116

защо

преди 4 години

"В законопроектът се предвиждат повече административни глоби и пробация вместо затвор за по-леки нарушения"Така се пълни хазната. Пребият те, ти в болница, глобата в бюджета.Всички са доволни. Е, не точно всички, но здраве да е ...

115

Хайдутин

преди 4 години

Хмммм, значи като излязат от затвора, ще ги чакаме да си довършим работата! Никой душманин няма да бъде забравен!!!

114

Анонимен

преди 4 години

"Костов създаде държавата."Лостов хариза Нафтата на цената на суровината вътре в момента на грабежа, извинете, "сделката". Само за това трябваше да бъде съден като национален предател.

113

Само питам

преди 4 години

Ако има поне едно нещо което да стимулира осъдените за положителна промяна в затвора .... ТО ТОГАВА ОТ КЪДЕ СА СЕ ПОЯВИЛИ РЕЦИДИВИСТИТЕ ?

112

Анонимен

преди 4 години

"Посочва се, че в практиката на Европейския съд по правата на човека сочи доживотния затвор без право на замяна като противоречиво на конвенцията за правата на човека и основните свободи."А правата и свободите на жертвата, или тя не е интересна щото е при свети Петър?Освен това правата не произтичат ли от задълженията? Ако с някои свои действия даден индивид се разграничи от човешкия род, следва ли да го считаме и съдим като човек?

111

от хуманност

преди 4 години

Проектозаконът предвижда и да се замени най-тежкото наказание с обществено порицани и глоба до три минимални заплати,както и слушане на неделни проповеди в джамия или църква.Така характера на убиеца ще се смекчи и той може би няма да убива повече хора.

110

pbdan

преди 4 години

Значи може доживот, но някой трябва да прецени дали може да се замени със срочна присъда. Те съдиите са непорочни и за това няма да искат пари за да променят доживотната в срочна и колко дълга. Пак си създават възможност да се корумпират като им премахнаха хранилката на съкратената процедура. Да очакваме призиви за отмяна въобще на доживотната присъда. Тогава пазарлъкът ще е колко дълга да е присъдата.

109

Анонимен

преди 4 години

Да се върне смъртното наказание, звучи само на пръв поглед справедливо. При днешното състояние на разследващи, обвиняващи, съдии, че и на адвокати, за които истината няма никакво значение, да осъдят някого на смърт, в доста случаи ще е равностойно на престъпление...

108

inatut

преди 4 години

Да отпада доживотен затвор. Да ги съдят на години. Например по 50 г. 70 100г. Затвор. Така осъдените ще са стимулирани да живеят дълго. И да бачкат. Иначе сега защо да бачкаш като знаеш че си доживот..

107

До 111

преди 4 години

Един цар ще обедини хората повече от президент.

106

ми добре

преди 4 години

Не виждам спонтанни протести по улиците и площадите, значи българите са ОК с тази промяна. Мазохизъм ли е това , що е - не знам ама май май...че си одим

105

до аноним 109

преди 4 години

До АнонименНе е прав, защото само обвинява, но не сочи начин да се решат проблемите. Това е все едно лекар да се вайка, че пациента е много зле, но не предприема нищо и си пие кафето... По Конституция президента трябва единствено да бъде обединител на нацията, изпълнителната власт е в НС и Правителството, а настоящия президент е президент само на БСП и Възраждане, т.е. не върши единствената му вменена по Конституция работа, за което получава пари и привилегии от данъците на всички българи.

104

Коко

преди 4 години

Тия са ненормални... Дано само по тях се случват лоши престъпления и да бъдат не наказани... Да излизат от затвора и пак при тях и техните наследници

103

Анонимен

преди 4 години

Не бил прав Радев ли?И Тиквата му се сърди на туй отгоре!Направо да въвежда военно положение и военните да арестуват МАфията за антидържавна измяна и дейност!

102

Румен

преди 4 години

Съгласна съм да отпадне доживотен затвор без право на помилване, но само при въвеждане на смъртно наказание. В противен случай отпадането на доживот без замяна е начин да се помилват убийци...Къде остава справедливостта за жертвите и техните роднини? А, за дребни престъпления? Няма такива, първо се лъже, после краде, изнасилва, убива.... Който е тръгнал по тая пътека няма да се спре с глоба, а жертвите ще останат без възмездие. Срам, юриисти, от алчност вие станахте масови убийци!!!!!!!!!!!!

101

автогол!

преди 4 години

Какво толкова, че съм взел джипчето ти да се разходя? Нали депутатче? Ниска обществена опасност си е това. Имам си книжка, трезвен съм, с колан съм. Какво като ти вляза в къщата, депутатче? Аз се разхождам там. На никого не преча. Не съм въоръжен. Тая торба златни бижута ги нося на бижутер за полиране. Ниска обществена опасност. Нали депутатче?

100

Съвет

преди 4 години

Даже да има няколко доживотни присъди като в САЩ.