106

дедо Ташунко

преди 4 години

Икономистка, номер 121, има пълно право!

105

Анонимен

преди 4 години

Панелките в северните и западни квартали след 20 години ще са гета. Примерно в левски Г са населени работници от Кремиковци. Манталитета им е ужасен, входовете стари и разбити, никои не иска за нищо да дава пари. Просто хората с малко повече възможност се изнасят в южните квартали, по предпочитани са новите сгради. Старите панелки са с много по ниска цена, съответно привличат бедни хора, същото е и с наемите 2-стаен панел 350лв, ново 800лв. Та като останат само работници хептен ще паднат цените

104

дедо Ташунко

преди 4 години

Не зная дали има някой лековерен, за да вярва на глупостите изричани от пророк Шопов, многократен милионер и баш батакчия. "Сито на бито не вярва", казва народецът наш. Който остана все още в Родината. Цените на жилищата са свръхвисоки и недостъпни за кесията на обикновените хорица. "А тез витрини са обсипани, с безброй жадувани неща", е казал поетът Христо Смирненски. Гледаш и отминаваш...

103

Анонимен

преди 4 години

аз имам наследствена къща в кв.изток(квартала на снимката)от доста години е необитаема.кореняците обитатели на този квартал са преселници от потопените 1953 г.села под язовир "искър"-калково,шишманово и горни пасарел.точно до моята къща има един висок панелен близо 11 етажа,където живее военния елит на българия-полковници,генерали и преподаватели във военна академия.елате да видите какво представлява двора.този държавнически елит-от балкона смрадта директно в двора.постоянно чистя,но ужас

102

Анонимен

преди 4 години

Напълно са си обитаеми новопостроениете блокове в София. Младите се местят на по-комфортни и нови сгради, където обзавеждат апартаментите си по свой вкус. Други купувачи са с тези с инвеститорска цел, които след това купуват евтини мебели и ги пускат под наем. Степента на развитие е: излизане от панелката в нова сграда, след което след 45-годишна възраст, който се е развил добре, се ориентира към къща. По-скоро панелките скоро ще са необитаемите сгради, а не обратното.

101

Анонимен

преди 4 години

Странна работа, българина разбира от всичко, икономика, финанси, имоти, политика, вирусология, сам си е доктор, винаги има конспиративна теория, абе наясно е със всичко. Но сме най-бедната държава в ЕС, за това естествено има обяснение, американците са виновни, политиците много крадат, извънземните ни източват. А то просто нивото на населението е такова. Наливайте ракията в в куфничката на панелката и се успокоявайте как ще фалират хора с годишен дохот колкото вашия за цял живот.

100

икономистка

преди 4 години

Пазарът на апартаменти е пренаситен. Старото строителство има още много дълъг живот, а се строи ново - за кого ? За печалби. Да, но печалбата идва от оборот и като не можете да си продадете новото строителство за да вложите парите в други проекти какво правите ? Чакате китайците ама те не идват.

99

Трезвен

преди 4 години

Тези всеки ден пишат как имотите скачали. Колкото и да повтаряте една ЛЪЖА, няма да стане истина. Световната икономика е пред нечувана криза, безработицата расте, банките вдигат лихви и затягат кредитиране обаче имотите, тъй като не се влияят от нищо Ще са само нагоре. СИЛАТА Е В КУПУВАЧА. МОЛЯ НЕ КУПУВАЙТЕ 1 ГОДИНА НИЩО И ЩЕ ВИДИМ ТОГАВА КЪДЕ ЩЕ СА ЦЕНИТЕ

98

Анонимен

преди 4 години

провинцията умря демографски и вече няма физическа възможност да праща потенциални купувачи и наематели...никой нормален човек на запад не купува апартаменти.всички купуват къщи,а апртаментите са временно решение и обикновено в тях живеят под наем.това е изглед от "елитния"кавартал изток в софия.искам да ви кажа,че най-изпадналите имигрантски квартали в париж и берлин изглеждат по-добре.безразборно нахвърляни жилищни сгради без всякаква планировка.

97

експерт

преди 4 години

сега, е момента, докато се задържат, после приемат ли еврото ще отидат нагоре

96

Анонимен

преди 4 години

ами да настаняват роми и бежанци както правят в гърция!

95

Елате и вижте

преди 4 години

Не манипулирайте, не лъжете! Завършени блокове са НЕОБИТАЕМИ и апартаментите НЕ СА ПРОДАДЕНИ! В Студентски град насилват ректори да събарят общежития и да настаняват студенти в новите празни блокове. Но, такива празни блокове има навсякъде в София. Би трябвало икономическа полиция да се поразрови как получиха право да се строят и с какви пари!!!

94

Анонимен

преди 4 години

Няма ли рубрика "Хумор, сатира и забава" за такива майтапи? Абсурдно е на такива постове да има такива ***, по-скоро нас ни имат за ***. Като инженер имам добър доход и спестявания за поне 2 апартамента, но живея под наем. Да, никой от апартаментите, в които съм живял, не бих искал да е мой, а те бяха в центъра, Младост и Лозенец. За инвестиция ще огледам (след година) имоти в Гърция и Испания - дълъг сезон, платежоспособни наематели, уредена правова държава. А и за стари години да съм там.

93

Kristian

преди 4 години

И аз работя я агенция от 7 години.Понякога ме е срам от собсвтените колеги но най вече от българските медии които позволяват само такива ПР платении статийки на една шайка манипулативни *** които си мислят че могат лесно да си ръководят монополи..Пазара води ..Реалните цени в момента предлагаме договаряния до 15% по ниска от обявената цена..

92

пепо

преди 4 години

До пепеТова че са празни, не значи че не са продадени.

91

Sherlock Holmes

преди 4 години

Времето ще покаже кой крив, кой прав. Засега като гледам, цените на имотите имат само един път - НАДОЛУ. Повечето хора явно свършиха парите, а тези с пари явно видяха, че няма вече далавера да ги влагат в апартаменти - много са скъпи, наемите не отговарят на продажните цени. Има страшно много надценени имоти на пазара, факт.

90

пепе

преди 4 години

Работя в сфера, която обслужва около 100хил.имота в София. Абсолютно потвърждавам, че над 20% от жилищата са празни, особено голяма част от новото строителство (всеки да се замисли колко празни имота има във входа му). Много се забавлявам да се обаждам на някакви строителчета, които ми казват "всичко е продадено" - умрели са от глад, ама не си признават. Не е добре за икономиката, но съм напълно уверен, че след тази криза, много народ от бранша ще глътнат яко вода - то това действа пречистващо.

89

Хаха11 До 105

преди 4 години

Това беше манталитета на повечето ИТ-та.Но нещата се промениха.Вече може да се работи от всякъде.Големи и стари компании,български и международни го разбраха това.Отваряме малък офис в Амстердам първоначално предвиден за 100 човека, е вече плана е за 50 работни места с идеята,че тези 100 ще го ползват само при необходимост и ще работят от където си пожелаят.Защо ако до сега си пътувал от Утрехт до Амстердам всеки ден да продължиш да го правиш.Същото е и тук.Вече местоположението на офиса не е...

88

Ха, ха,.пак тъпизми

преди 4 години

Само пейзаните живеят в градовете.Аз живея в собствено имение , на 20-км от града и съм с 2-коли!Тук работата ми , никога не свършва.

87

Анонимен

преди 4 години

Смъкнете астрономическите такси на нотариусите за да раздвижите пазара. Не е нужен дори закон, а просто Решение на Министерския съвет.