330

Анонимен

преди 10 месеца

Обикновено фирмите си сменят името,когато фалират!Ние фирма ли сме,или държава?И до там ли го докарахме?

329

Анонимен

преди 10 месеца

Аз не искам да се обединявам като вас с мутри.Стига с тая мантра.

328

Аз пък имам друг

преди 10 месеца

въпрос: Защо след като е празнуван повече от 100 години (вече), трябва да си сменяме националния празник? Ние държава ли сме или фирма някаква? Ами да си сменим и флага тогава? Какво се мотаем?!

327

Анонимен

преди 10 месеца

А трети март кого не обединява бе, академиче?! За кого не е празник трети март? Накрая да не се окаже, че не си Денков, а Денкоглу?

326

Анонимен

преди 10 месеца

Под труско да бяхме останали, пак по-добре щеше да бъде! Или поне някоя друга супер сила да ни беше освободила. Сега щяхме да сме супер сила в Европа! Вместо това, сме на първо място по смъртност и бедност и рускоблизене! руснаците както сега искат да поробят Украйна, са искали да поробят и нас под предлог, че ни "усвобождават"!

325

Анонимен

преди 10 месеца

Първото регистирано честване на св.св. Кирил и Методий по нашите земи е за 1805 г. в Шумен. Повтарям: 1805 г в Шумен. Шумен тогава е бил най-големият турски гарнизон на север от Стара планина. Празнуването на светите братя няма мищо общо с българската държаваност. И евентуално обявяване на техния ден за национален празник е стъпка към ПРЕКРАТЯВАНЕ на българската държавност.

324

Dodo

преди 10 месеца

До Чичо *** - Никой не ти говори за 4-ти юли :))) И никой не казва нищо за отмяна на 3-ти март! Истината е , че след Освобождението попадаме под друга сфера на влияние, която за жалост е все още актуална. И друг исторически факт - поинтересувай се кога след 3-тият март България е била най - добре икономически и политически. Ами периода , когато не е била толкова силно под влиянието на освободителите.

323

Анонимен

преди 10 месеца

Че кой ви отнема 3-ти март? ***

322

Анонимен

преди 10 месеца

***, долу ръцете от дена на свободата!

321

Анонимен

преди 10 месеца

Ако немаше Трети март дали г-н Денков и останалите щеха да говорят на български? Вижте гърците и тях са ги осбободили русналите - нещо против Русия да са казали? Техният национален празник също е свързан с освобождението им и даже да преди 2 години руска военна част на този празник маршируваше по улиците на Александрополис.

320

Анонимен

преди 10 месеца

Става ясно само едно. Този и такива като него никога не са празнували националният празник на България който е 3ти март. Следващото нещо е да се опитат да разрушат паметника на връх Шипка свързан с тази дата.

319

Анонимен

преди 10 месеца

Айде стига лигавщини! Всичко оправиха, до националния празник опряха! Ще се захванат ли с нещо важно някога или ще го карат на принципа "да оставим работа и за следващ мандат, че ако вземем да свършим цялата работа ще сме излишни"?!? А пък вие, хора, другия път не ходете за гъби, че глей кви никнат у властта!

318

Чичо Чеп

преди 10 месеца

За да не стават недоразумения, и да сменяме и новия направо да си вземем за национален празник 4 юли!

317

Panos Kamenis

преди 10 месеца

Билгари, вашият НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК Е :: 1 АПРИЛЛОС == ТОГАВА Е ВАШИЯТ ДЕН. ТОВА Е.........a 3 март е Руско-Болшевишка Измислица .

316

АЗ

преди 10 месеца

Педлагам 29 юни да е национален празник - това е моят рожден ден, все пак!

315

БГ

преди 10 месеца

Народ, който предпочита спокойствието пред свободата не заслужава нито спокойствие нито свобода! Поздрав на всички долари и рубли!

314

Копирано от уики-то

преди 10 месеца

В отговор на молбите на Ростислав през 863 Византия отново нахлува във земите на българите, където не среща особена съпротива, защото те са на моравската граница, да се бият/и губят/ от подтикнатите от Византийците Великоморавия и Хърватия. Започват преговори и Борис е принуден да подпише мирен договор с който се задължава да разтрогне съюза с немския крал и да приеме източноправославното християнство и писмеността от Византия.

313

Анонимен

преди 10 месеца

Денков за четири дни цената на горивата се повиши първо с две стотинки за литър, а днес с още три. Росенец май ще ви изяде главата, марионетки.

312

Към Денков

преди 10 месеца

А дали щяхме да празнуваме 24 май, ако не беше Русия и 3 март ? И нека Денков щом слуша нарежданията от Козяк, да посъветва тактично САЩ да си сменят националния празник от 4 юли на 9 май например или пък 2 февруари а може и 7 декември...която им хареса. Нека и те да почувстват какво е някоя друга страна отвъд океана да ти заповядва да си смениш националния празник. Нали така ?

311

Анонимен

преди 10 месеца

Щом България се е освободила на 3 март тогава защо на 22 септември празнуваме независимостта?От кого ставаме независими? Нали сме освободени?