135

Orido

преди 5 години

Има нещо гнило тук..поради исторически причини няма как да са ни равни заплатите със централна Европа.Но, не е нормално всичк ов БГ да е с 40 % до 100 % по-скъпо от Германия например.Която и стока да подхванеш.В Чехия също е с около 80 % п оевтино.Къде отиват тези разлики като транспорта не е перо разбито на бройките.Големите фирми просто ни скубят.Кога ще се усетим?

134

Бойколандия

преди 5 години

В Бойколандия всичко е от мед, масло и злато. Всички живеем в унисон и мир. Тази статия представя Бойколандия в недостатъчна светлина.

133

Анонимен

преди 5 години

До Работник 149Повишение и добри доходи с работа не се постигат. Само с връзкарство, интригантство, плюене по другите. Шефовете много обичат подмазвачите и доносниците.

132

АНТИ

преди 5 години

Нали ни повтаряха, че държавното е лошо, а частното е хубаво ?Нали ни казваха, че ще станем частници и ще работим за себе си ?Какво стана накрая ?

131

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 144Стигнахме вече до това положение. Трябва ми строител за ремонт- няма качествен строител да свърши работата. Чакам 1 да се върне от чужбина за Коледа. Няма техници за ел. уредите. Читавите са над 50 годишни. Телевизионните техници са над 50 годишни. Ключари, часовникари- почти няма. Обаче администрация има.

130

Анонимен

преди 5 години

- Цецо, ти откъде взимаш парите ?- От скрина.- А кой ги слага в скрина ?- Тъщата.- А кой ги дава на тъщата ?- Ами аз.Та така - от ГЕРБ хич не крадат.

129

Работник

преди 5 години

Искам само да споделя моя опит.Какво ме задържа в България ли?Нищо!Десетина години работя за една голяма компания.През цялото време съм се опитвал да се развивам, да работя за по-голяма печалба на компанията, да подобрявам работната среда.В един момент началника (не собственика) реши да повиши човек който с нищо не помага за общата кауза.Цял ден скатаване и оплюване на колеги.В този момент ми стана ясно едно нещо което знаех - който работи, никога няма да получи повишение.

128

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 123И като напусна, къде ще отида? В др. фирма? Там е същото.В София? Всички ли да отидем там? Да закриваме провинцията тогава.В чужбина? Всички от реалния сектор да заминем. Да останете администрацията, министрите и депутатите. Кой ще ви храни? Украинците и молдовците? И те ще се махнат. Както и бежанците не искат да остават тук.

127

Анонимен

преди 5 години

МеРиЗе УЗНАЧАВА МИЗЕРН ЗАПЛАТА

126

Анонимен

преди 5 години

Ено четри триТакива см ти и закони и маконти... Маани ги тес акцизи, ша има народ да са лефи, да яде и да пии... П ви ся на мачти тука.... Айййй бей, *** мщда ни тапаними народну

125

Анонимен

преди 5 години

Като не вьрвят нещата в една дьржава дай дьржавата на някой който му разбира, тьй че да спретнем един референдум и да гласуваме за да и не!

124

Анонимен

преди 5 години

Те в един момент ще се вдигнат и заплатите заради недостига на работна ръка, но тогава и парите ще станат хартийки защото отсреща няма да има кой да ти свърши някаква читава работа или услуга за тези пари. Когато не се правят реформи и не се подобрява ефективността на икономиката се стига до това.

123

Анонимен

преди 5 години

Ами именно - парите, които ти даваш на Лукойл, Лукойл ги внася в държавата.Няма как да не ги внесе, защото колкото и разграден двор да сме, все пак има икономически закони, за спазването, на които следи и ЕС.Кой ги краде оттам е въпроса ?Защото с хазната разполага единствено Правителството, а знаем КОЙ е правителството, нали ?

122

Анонимен

преди 5 години

134Ми мани гъ тос акциз, да види. Дали ша платя толкус

121

Анонимен

преди 5 години

МРЗ трябва да стане 700-800 лв. още сега.МРЗ се регулира от управляващите, работодателите и псевдо синдикатите.МРЗ не зависи нито от образование, нито от квалификация, специализация, кадърност, нито от положен труд.

120

Анонимен

преди 5 години

Бедни защото сме колония на САЩ , бедни сме защото САЩ ни граби..и за 30г. окупатора САЩ възпита младо поколение бавно-развиващи се слабоумници..

119

сбъркана работа

преди 5 години

Тук никога не е имало комунизъм,но пееха "Комунизма си отива ..."

118

Анонимен

преди 5 години

До счетТрябва *** забраними тос данак! Ааа, кои тоуй данаки ке платим!

117

Анонимен

преди 5 години

До 135За тоз дела иде, гат та изго ят от работа о шефа ти каже, на всички останали работобовладелци, че те е изгонил и никой не те иска, щото си си потърсил правата.

116

Счети

преди 5 години

До Анонимен 129. Акцизът е косвен данък. Косвеният данък е данък върху продажбите, потреблението, консумацията. Той е косвен, тоест се дължи на държавата от трето лице, за чиято сметка в действителност е данъкът.Продавачът го внася в бюджета, но в действителност се плаща от купувача (крайния потребител), тъй като е включен в цената на стоките и услугите. Той до голяма степен определя равнището на цените.Всичко друго, което пишете са фалшиви новини, за които очевидно ви се плаща !