61

питай Сталин

преди 1 година

Къде са поколения българи разселени от Крим през ПСВ и ВСВ за това днешните комунистически наследници бягат в САЩ и Великобритания.

60

Анонимен

преди 1 година

Според украинския закон за мобилизация едно момче като стане на 16 не може да напуска страната, защото на 17 ке го мобилизират!! На Екрайна и трябват тези деца за месомелачката!!

59

А да мобилизираш

преди 1 година

16-17 или 18 годишни деца още ( какъвто е закона в Украйна сега) не е военно престъпление?!! Да ги пращаш на смърт??

58

Аз съм полу сираче

преди 1 година

И когато станах на 18 години отидох в Германия да работя и да уча, защото България нищо не можеше да ми даде ( освен 100 лева тогава 2002 година). В Германия ми дадоха безплатно обучение и имаше помощи и работни места! Като мене заминаха от училище много и малко си върнаха..Това геноцид над българския народ ли е?

57

Анонимен

преди 1 година

Сценариите при похищението на деца са според от редакционната свобода на медиите в Украйва. На която медия каквото й хрумне, и вече според възможностите.

56

Отчето

преди 1 година

Извеждането на децата от огъня на войната и от лапите на нациста Зеленски , който ги праща на фронта е хуманна и богуугодна постъпка!Естествено на кръвожадните хиени от Запада не им се нрави и го обевяват за "отвличане"!

55

Анонимен

преди 1 година

Като не могат да си направят свои деца,вземат чуждите.

54

До 61 и 62

преди 1 година

Ти си психопат!

53

Анонимен

преди 1 година

Путин ще им изяде дробчетата

52

Ауу

преди 1 година

Русия им предлагала на сирачета храна, детски лагер или безплатно обучение! Неща които Украйна не може или не иска да хредложи на сирачета..

51

Анонимен

преди 1 година

Според мене, ако Русия просто ги беше оставила на бомбите и куршумите ( ВСУ се крият в училища и домове за сираци) да умрат! Е това щеше да и престъпление, да НЕ евакуираш деца а да ги оставиш да умрат!!

50

Анонимен

преди 1 година

Браво бе! Дойче веле в действие. Русия изкарва децата от боевата линия за да им спаси живота. Оставя руските деца при руски семейства, а украинските ги връща на украинските им роднини, когато бъдат открити и това било ужасно! Верно ли? А не е ли ужасно да твърдиш, че това са украински деца и да ги държиш под бомбите? Че даже да им буташ оръжия в ръцете и да ги пускаш на предна линия да воюват. Това ли е хуманизма Дойче веле? И после се чудите защо не ви харесваме разбиранията, а и вас самите!

49

Анонимен

преди 1 година

Ще ги правят еничари.

48

Анонимен

преди 1 година

Това е спекулация! Русия изтегли децата от Анексираните територии в Русия! А именно в резултат на бойните действия в тези територии с оглед на тяхната безопасност! Върнати бяха 300 деца,които в последствие се оказаха наистина Украински деца! Все пак там живеят и Украинци! Има и много сираци уви! Украйна не представя коректно нещата и подвежда общественото мнение в цял свят!-:(

47

Анонимен

преди 1 година

Ако децата са сираци, и Украйна не може или не иска да се погрижи за тях, какво лошо има да ги евакуират извън бойните действия и да се погрижат да имат дом и храна??? Да ги остават на улиците в Бахмут ли??

46

До 58

преди 1 година

Ако под агресивна разбирате да чакат цели 14 години и да направят всичко възможно за да не се достига до военен конфликт. През което време в Донбас има избити 15 хиляди цивилни много от които деца. А в Русия са емигрирали 2.4 милиона бежанци от източна Украйна. И накрая когато вече наистина нямат друга опция влезнаха в Украйна, но и тогава не отприщиха огъня с пълна сила и гледаха да ина минимално сътресение за цивилните. Отне им 8 месеца са почнат да удрят по енергопреносната мрежа.

45

От форума

преди 1 година

Децата не може да бъдат евакуирани от бойното поле, понеже били украинчета! И сега въпросът е защо Украйна като толкова се е загрижила за тия деца не ги евакуира във вътрешността на Украйна? Защо го прави Русия? Защо украинските семейства не искат да вземат децата, а ги взимат руските да се грижат за тях? Отговорът е ясен! Защото дори и украинците смятат тези деца за руски. За това ги оставят под бомбите. А после пищят, че руснаците ги крадяли. Как крадеш собствените си деца?

44

Анонимен

преди 1 година

И как по-точно е агресивна Русия? Всичко което се случва тази година Русия предупреждава за него още от 2008 насам. Няма нито един западен анализатор или политик, на когото да не му беше ясно какво ще стане ако се направи преврат в Украйна и се спонсорират и раздуят тези анти руски паравоенни организации и се спонсорира клането срещу рускоезичното население. За капак Лунатиците в Киев заговориха за сдобиване с ядрено оръжие. И накрая Русия била агресивна.

43

До 53

преди 1 година

Мълвата е че Кокорчо щял да си купи най-после апартамент с помощите дето получава на ежедневните работни закуски в Козяк! От Козяк даже са му обещали да му отделят един голям резен ОБЕДНЕН УРАН от този който ще пращат в Украйна! Така Кокорчо ще се отоплява доживотно за без пари и няма да му пука за абсурно високите цени на газа след неговата страхотна енергийна ДИВЕРСИФИКАЦИЯ!

42

Анонимен

преди 1 година

50 а ако гласувам за ПП и ДБ и разните там военнолюбци къде ще отидат децата ни? Мъжете ни и синовете ни къде ще отидат? Както искаш ме разбирай, но по-добре децата ни да ходят на море с русначета на лагер, отколкото синовете ни да ходят в окопите за да се бият с руснаци. Между лагерния огън и огъня на войната, странно защо ли избирам лагерния. Може би защото съм грознотъпа майка! Извини ме че не съм като тебе умнокрасив военнолюбец, мечтаещ за окопи.