60

Анонимен

преди 1 година

"Поне две са положителните тенденции във висшето образование за 2022 година - по-добра реализация на завършилите и увеличен брой на научните публикации, включително на международно разпознаваемите." По добрата реализация е, защото вече няма кой да работи, а научните побликации са защото всеки с пари може да стане доктор, като преведе нещо от интернет. Нищо в държавата не е положително в дългосрочна перспектива.

59

Анонимен

преди 1 година

Най-много взимат нотариусите. Просто са си платили за подходящите закони.

58

перко

преди 1 година

Хайде стига с тази стъкмистика!!! !

57

НА микрофо НА

преди 1 година

IT е блага и чиста работа. Трябва да си много т*п и некъдърен, за да не искаш да се занимаваш с това нещо. Но хора всякакви.

56

ФАКТ

преди 1 година

Малцина са тия дето взимат 5 к. Просто статията е неверна. Особено сега завършил е просто Ъпсурт. Нямаш ли проекти и стаж зад гърба си...забравете. 5к взимат мениджърите или пичовете дето жулят сериозни проекти. масата взимат 2-3к преко сили барабар с бонусите и ваучерите за храна.

55

Ивелин Михайлов

преди 1 година

Тая специалност икономика трябва да се закрие!

54

Петър

преди 1 година

Аз пък работя каменар в най-големия Исторически парк в света до Варна и вземам 6400лв чисто ;)

53

Анонимен

преди 1 година

Самодоволството на хората е учудващо.Гледайки какво пишат тука,човек ще рече, че в България се заражда нова арийска раса - на програмистите! Малко смирение трябва, и те са били обикновени НЯКОГА.Не че ТЕ са нещо повече,а парите им..

52

Гадняр

преди 1 година

IT специалистите са много, но програмистите са малко. :)))

51

Падение, срам!

преди 1 година

IT пазара е отворен и постоянно се търсят кадри. Заплатите растат неимоверно, но някои хора от Възраждане и ГЕРБ ги мързи да седнат и да се понаучат за 1-2 години и предпочитат да обиждат и да плюят по труда на другите хора.

50

Анонимен

преди 1 година

Хора, не се карайте. На тази Земя има място за всеки. Нали ИТ спецовете, архитектите, лекарите, зъболекарите, дизайерите трябва да имат слуги?! Затова сте и вие- да слугувате. Спокойно.

49

Анонимен

преди 1 година

Абе, опитват се нископлатените и те да се изкарат ценни, ама на- не им се получава. Неслучайно 99% от емигрантите са шофьори и берачи на малини. Толкова си могат. Ама там, в ЕС, си знаят мястото на yтaйки и не лаят много.

48

Беден IT 9000лв кеш

преди 1 година

То пък да косиш ливада е много сложно. Плащаш на някой ***, сипваш си едно кафе и след 30 минути е окосено.

47

до 46

преди 1 година

Ако не ти е известно, огромна част от ИТ спецовете живеят на село. Не само се косят ливади- това и дете първи клас го може, а се правят бая по-сериозни дейности. Е, ракия няма да седна да варя- не съм фен. Но, виж- крафт бира обожавам и си правя сам.

46

Анонимен

преди 1 година

те вземат но и другите не остават назад. по 100 лв за да сменят гума на колата, за ремонт по 200-300 на пералня, за един обяд 15лв нормално ли е. Или ви подготвят със западни цени като дойде еврото и ще настигнем ЕС. Да ама не, тогава ще станете още по-бедни.

45

ОТ 38 до 40

преди 1 година

Понеже се имаш за много важен, ще ти кажа, че съм инженер. Не IT, инженер - доста по-сериозна и отговорна професия от твоята! Умея както да работя със специализирани софтуери, така и да работя физическа работа. Май ти си за съжаление

44

до 43

преди 1 година

За кола през живота си не съм давал за ремонт, защото карам нова. А работата на великите "майстори" на мене ми е хоби. Моето хоби е тяхната работа. А моята работа те да живеят и 100 живота не могат да я свършат. В нас стъпват само интериорни дизайнери и мебелисти. Всичко останало си правя сам. От ВиК, ел. до електроника и филтри за помпите за вода. Мерси. хубав ден. И не забравяй- твоята професия е моето хоби :) Затова и никога няма да взимаш колкото мен. Просто е. Всеки го може твоето.

43

Анонимен

преди 1 година

Когато ИТ специалист ви свари ракия,окоси ливада,смени брава и постави алуминиева дограма,аз също ще стана програмист! Ей така, за да се почувствам специален високоплатен нека.дърник!

42

Пепе

преди 1 година

Тая класация е пълен т--шак. Къде са техническите университети??? Аз съм *** инженер енергетик и докарвам към 5500лв без усилие. Не познавам колега, който е без работа и не работи поне близо до специалността си. Машинен инженер под 3-3.5к няма. Какви "Социални дейности", каква "Администрация и управление"???

41

Еххх..

преди 1 година

Пропилях си младостта... помня преди години, как бях барман и Цецка Цачева дойде една вечер и започна да се майтапи и да флиртува с мен. После започна да идва по-често, но аз я разкарах, защото ми беше дърта а и не беше известна, нямаше я по телевизора. Ако я бях резнал, сега щех да съм милионер, но не - още работя като барман.