34

Анонимен

преди 6 години

Върхът преди 300 год.,може и ,да се е казвал ,,Св.Никола",защото по онова време хората са имали силна вяра!Сега по му приляга име на чалгаджия-кючекчия или на някоя силиконка- андреналинка!

33

Анонимен

преди 6 години

Мърдясало племе прокажено, за пет века барем едно въстание не сме направили като хората, даже Априлското е било порно пародия.Срам ме е, че съм българин.

32

Анонимен

преди 6 години

ПРОФЕСОРА РАБОТИ ЗА ДОГАН!!!ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ОТ ИСТОРИЯТА НИ ПРОМЕНЯТ ПО УЧЕБНИЦИТЕ САМО И САМО ДА СКРИЯТ ИСТИНАТА ЗА ВРЕМЕТО НА ТУРСКОТО ИГО!!!---------СЪЩОТО Е И СЕГА!! КАТО НЯМА ШИПКА НЯМА И ОПЪЛЧЕНЦИ!!ИМА САМО ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!------ПРОФЕСОРА Е БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛ!

31

До Недоволен

преди 6 години

Е-е приятелю- ти се гавриш с Българското,какви са тия работи?

30

Anonimen

преди 6 години

Какво му е на името "Шипка",че искат да го сменят?!Всичко Мара втасала,та до името опряла.

29

Анонимен

преди 6 години

ВАЗОВ Е РОДЕН ПРЕЗ 1850 ГОДИНА!!!!ЩОМ СЕ Е КАЗВАЛ ШИПКА ПРЕДИ 200 ГОДИНИ ЗНАЧИ ШИПКА Е И СЕГА!!!ПРОФЕСОРА КАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ИМА, ЧЕ ВЪРХА СЕ Е КАЗВАЛ СВЕТИ НИКОЛА ПРЕДИ 500 ГОДИНИ!!!!???

28

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен22 *** ***

27

Недоволен

преди 6 години

О, ШУШАНА!Три деня младите ЧАЛГАДЖИИкак ВХОДА НА ПЛАЗА бранят. Горските ДИСКОТЕКИтрепетно повтарят на НАСКО МЕНТАТА ревът.КЮЧЕЦИ ужасни! Дванайсетий пътПИЯНИ лазят по урвата диваи тела я стелят, и САЛФЕТКИ я залива.Бури подир бури! Рояк след рояк!ИСТОРИК безумний сочи БАРА паки вика: "Търчете! Тамо са САЛФЕТКИТЕ!"И ордите тръгват с викове сърдити,и "ДОГАН!" гръмовно въздуха разпра.Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд САЛФЕТКИ, СИЛИКОН и дървье;

26

ceko

преди 6 години

Гяволъка тук е името да изглежда по скоро РЕЛИГИОЗНО и да не напомня за ПОБЕДАТА НА БЪЛГАРСКАТА СИЛА И ДУХ НАД ТУРСКАТА ВОЙСКА.

25

Дед Хасан

преди 6 години

Тогава да вземем да преименуваме стихотворението на Вазов да стане Опълченците на св. Никола. Интересно кога са родени тези жители на с. Шипка със спомени от преди написването на Опълченците на Шипка.

24

Патриот

преди 6 години

Предлагам връх Мусала да се преименува на връх Левски. В памет на националният ни герой Васил Левски.

23

the Ghost

преди 6 години

Цялата ни работа е наред, само името на връх Шипка - не е. И като го сменим - ще заживеем по-добре

22

Анонимен

преди 6 години

Комунистите о...ха цялата ни топонимия.Да си спомним Горна Зжумая, преименуван на този, който докара Чумата в България, Св. Врач, преименуван на терорист-убиец, Перник на Димитрово, Шумен на Коларовград, Варна на Сталин, и за капак стои името на болшевишкия *** Гошо Тарабата...Историческият връх трябва да носи своето историческо име Св. Никола, а *** да не пипат историята ни с мръсните си ръце...

21

Анонимен

преди 6 години

До АнонименА светни ни какво трябва да гледаме в Гугъл. Не вярвам на човек който се информира оттам. Ако може да ми речеш и що е то мачаджийска история, че нещо не съм в час. И това ли го намери в Гугъл?

20

65808

преди 6 години

Добраа е идеята да се възстаноят традиционните български топоними. Същото се отнася и за Мусала, и за още много географски намиенования в нашата страна. С вещина, с професионална обосновка ще може да се въведе ред в топонимиката и тя да носи същинските български характеристики.

19

Недоволен

преди 6 години

По-миналия век на връх..., както и да се казва дедите ни опазиха българщината....Този век на връх София, ние отново го предаваме на турците ... без бой. Подаряваме всичко бългрско.

18

Анонимен

преди 6 години

Всеки некадърен историк, който не може да направи нещо съществено в своята област, се втурва да доказва как някое име трябва да се смени и покрай това да получи своя ден на слава и евтина популярност. Очевидно дотам се простира капацитета му като историк. Свидетели сме на поредния случай.

17

Гого

преди 6 години

Продажни държавници, стига глупости, като се чудите какво да направите сменете името на връх Мусала, за да не звучи, сякаш още сме под турско робство. Освен това във всяка община е пълно с турски имена на области, местности и т.н. Стига си с бъркахте в ... , извадете си езика от ... на ердоган и сменете турските имена на местности с български! Хайде марш на работа

16

ии

преди 6 години

Крайно време е да възстановим името на столицата си!София е име избрано от Руснаците.Сердика е истинското име на столицата ни. ;)

15

Анонимен

преди 6 години

Стига с тия преименуваници, писна ми вече от напористи тъ.панари, които винаги някъде нещо ще искат да преименуват. Оставете имената на мира, такива каквито са.