77

Анонимен

преди 13 години

АИ СТИГА БЕ

76

анонимен

преди 13 години

Сърбите са гаден народ това са хора приеби приятел не трябва да им се вярва

75

Атака

преди 13 години

Не знам за у нас какво се рпави, но сърбите много сериозно действат още в Македония!Там винаги българитевинаги са били изтезавани и затова масово ги е страх да казват, че са такива!Най-лошото е, че никой не отнася въпроса до ЕС, а там се говори за права на потребители, на животни и др.Не знам някой дали знае какви зверства е имало там, зверства накрали хора като Мара Бунева да извършват смъртни присъди издадени от ВМРО!

74

OSMANCHO

преди 13 години

GOLQMA RABOTA ZNA4I :))))

73

5225

преди 13 години

Браво Османчо как от анонимен стана Османчо ? Ти да не си от първо главно на ДС???

72

6001

преди 13 години

Ти не пишеш конкретно по заглавието на сайта и се криеш,а заглавието е точно и ясно и кажи на *** да не ражда повече такива като теб,страхливи мишки.ПП и се научи да пишеш на кирилица а не на тая шльокавица недодяланико.....

71

Анонимен

преди 13 години

ESTESTVENNO 4E 6TE TI OBARNAT VNIMANIE. NO VNIMAVAY DA NE NAPRAVI6 NQKOQ GRE6KA AKO TI E MIL JIVOTA !!!!

70

1492

преди 13 години

Не виждаш ли че съм отговорил на един маке,УМНИКО.

69

5225

преди 13 години

Какво обшо имат мизите с удбашите от УДБА ОТГОВОРИ ***???

68

6001

преди 13 години

Дще ли си играете на час по история?Когато стане въпрос за история тогава ли ще драскате за АГЕНТИ и ТАЙНИ СЛУЖБИ а?Хайде започвайте да слагате минуси защото ДАНС и КОС ви дебнат скапана ***...

67

Валери

преди 13 години

да, тракийско! Стига с това раздробяване на племена.

66

1492

преди 13 години

Мизите са тракийско племе което е обитавало много обширни райони извън днешния географски топоним, имаш интернет провери си сам.

65

Валери

преди 13 години

Мизийци произлиза от географския топоним "Мизия", както понятието "балканци". Балканци можем да нарече и днес вкупом всички: сърби, българи, гърци... Същият смисъл се влага и в понятието "пиринейци".

64

Валери

преди 13 години

Е'ано си си у главата! Те туй ти е проблемът! Марш при сърбите, продажна проститутке!

63

1492

преди 13 години

Днешна БЮРМ по времето за което пишеш се е наричала малка влахия ,византийците достатъчно често наричат българите-мизи и скити така че кои са мизите е ясно.Център на македония е Солун до който е и древната Пела,а вие ако не сте българи най-много да сте влахи.

62

българин-македонец

преди 13 години

Ти на тия лакърдии "извор" ли им викаш, бе ***?

61

Валери

преди 13 години

Пирине (съвсем сериозно- дядо ми на село кръщаваше така кучетата си), ти гадинке ***, сръбска, Кубер е реална историческа личност. Айде докажи, че е македонец... Развий фантазията си...

60

българин-македонец

преди 13 години

Не мога да кажа, дали "цитатът" ти от Гьорче Петров е автентичен. Но, по-интересното е, какво значение има, че в даден момент той смята, че "с течение на времето" се появило разделение между българи и "македонци"? Едно поне е ясно от думите му: ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ "ТЕЧЕНИЕ НА ВРЕМЕТО", НЕ Е ИМАЛО ЕТНИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ. Така, злощастният ти "цитат" доказва ЕТНИЧЕСКАТА ОБЩНОСТ НА ХОРАТА в днешна България и днешна FIROM, пардон "Република Македония".

59

Македоснки Българин

преди 13 години

'Стига манипулации' е насрания ***, който петнеше името Пирин, но го фана страх от провидението. ***: КУБЕР е брат на Хан Аспарух.Македония като държава има история 50 години, създадена от УДБА. Явно са ти се *** в очите. Милиони с в България потомците на бежанци македноски българи- защото всички са българи.

58

Стига манипулации

преди 13 години

До 57: Ето ти един извор:Всички българи и българеещи се македонци твърде безкритично и на юнашко доверие възприемат за истина представяните за история журналистическите измислици на историци като Божидар Димитров или представящи се за историци счетоводители като Петър Добрев и техните следовници, че македонците през средните векове не съществували като народ. Тъкмо обратното показват средновековни хроники. Ето какво свидетелства сатирата Тимарион, която е от 12 век: Празникът ( в Солун) е на свети Димитър, каквито са Панатенеите в Атина и Панйониите в Милет. И при МАКЕДОНЦИТЕ става най-голям панаир. На него се стича не само местен и коренен народ, но отвсякъде и всякакъв: ГЪРЦИ отвсякъде, всякакви МИЗИЙСКИ ПЛЕМЕНА, ЖИВЕЕЩИ ЧАК ДО ИСТЪР И ДО СКИТИЯ, кампанци, италийци, иберийци, отвъдалпийски келти. (ГИБИ 10, с. 101). АВТОРЪТ СЪВСЕМ ЯСНО РАЗГРАНИЧАВА МАКЕДОНЦИТЕ ОТ ГЪРЦИТЕ, ЗА НЕГО ТЕ СА РАЗЛИЧНИ НАРОДИ. Естествено възниква въпросът: КЪДЕ СА БЪЛГАРИТЕ ПРЕЗ 12 ВЕК? В забележка под линия преводачите поясняват: Под мизийски племена се разбират най-общо българите. От кого се разбират? Явно само от преводачите, защото за автора на Тимарион ПРЕЗ 12 ВЕК НАРОД БЪЛГАРИ НЕ СЪЩЕСТВУВА, А ТАМ, КЪДЕТО УЖКИМ БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ БЪЛГАРИТЕ, ЖИВЕЯТ РАЗНОРОДНИ МИЗИЙСКИ ПЛЕМЕНА, ДОКАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ МАКЕДОНЦИТЕ СЕ НАМИРАТ ТАМ, КЪДЕТО ВИНАГИ СА БИЛИ В МАКЕДОНИЯ, ЗАЩОТО СА МЕСТЕН И КОРЕНЕН НАРОД. А маститите български професори историци от рода на Божидар Димитров твърдят, че Македония по това време (10 12 век) не съществувала била преместена в Тракия. С какво? Може би с магарета, в чували, както преди повече от век проф. Йордан Иванов пренесъл в България откраднатите от него от македонските църкви и манастири български старини.