17

Анонимен

преди 7 години

Вероучението няма никакъв ефект докато БПЦ е превърната в ОПГ.Като почнеш от така нареченият патриарх минеш през психопата Николай и стигнеш до ония дето варът и шиткат ракия ,и да не забравяме за баба Гуси.Насилието,чалгата и просташкият рап са пропагандирани от медиите.Всеки може да влезе в клас и да удари шамар на учителя.А клиповете с издевателство върху учител от ученици са масово явление.С евротолерасткото си мислене излиза,че малолетният може да прави всичко и закона го пази.

16

55

преди 7 години

Съгласен съм,че всички сме виновни-управляващите,че крадат повсеместно,а ние,че мълчим и бездействаме.Посочете ми поне един положителен пример от върховете в момента,от който младите биха се повлияли/като личност и като явление/.И в допълнение-медийната среда излъчва преобладаващо само насилие и порнография.Налага се необходимостта от закон в тази сфера и за интернет.Е,при тази ситуация какво да очакваме.Освен това в училищата няма никаква система за възпитателна работа.Директорите са 100% от ГЕ

15

анонимен

преди 7 години

Вероучението не е връщане назад.То е пътят по който трябва да върви човечеството,за да няма войни и насилие.Ако човек от малък се учи на добро,то и да не стане идеално добър като порастне,все ще остане зрънце доброта,която да му попречи да върши зло.

14

Неа

преди 7 години

Не съм сигурна че вероучението е изход от ситуацията , преди 100 години е било на първо място по изучаване . И факт - нямало е такива ситуации ....ама пък и не можем да върнем 100 г .... Видях те когато въведоха Зип по Религия ...какво стана ...самата църква няма устои затова и интереса е нулев ...

13

анонимен

преди 7 години

Струва ми се,че много може да се помогне за правилното възпитание на младите,ако се въведе вероучението в училищата.Вярата ще ги научи на всички тези ценности,които сега им липсват.

12

анонимен

преди 7 години

Да се бяхте сетили по-рано за тези проблеми с подрастващите.Само за права и свободи ,демокрация и толерантност се говори от 26г.Не се говори за задължения,отговорност,почит към по-възрасния,към учителя и т.н.А всичко това се гради с много труд .Изтървани са поне 3 поколения.Майките са същите невъзпитани,готови да се карат с учителите и да ги съдят за една забележка,или по-строго отношение към детето им.А трябва да има респект към учителя,разбира се не с постоянно увеличение на заплатите им става

11

Анонимен

преди 7 години

Как тъй да няма ценности - ами евроатлантическите?

10

ж.стоев

преди 7 години

Това нещо наречено ,държава,трябва да бъде закрито а народа пръснат на всички страни по света.само сред други хора от нас се пръква нещо добро

9

Доктор

преди 7 години

Росанке *** при доктор - психиатър да се прегледаш и ти . Какво съм виновен аз за тези разбойнициш Кунева, Борисов и останалите от правителството те са виновни

8

Анонимен

преди 7 години

Средата е отровна! Отвсякъде ни залива агресия. И няма граница между добро и зло. Семейството и училището са безпомощни пред моделите, с който ни облъчват непрестанно. Не се ли промени нагласата и ясно да се отграничат добро и зло, така ще бъде. И по-страшно ще става. Всички сме виновни - и тези, които правят каквото си искат, и тези, които си траем и се правим, че това не ни засяга.

7

Шаран БГ

преди 7 години

Д-р Венелитова ги разбира нещата прекрасно! Тя знае много добре, че поне в 70% от семействата едва свързват "двата края" ! При такива обстоятелства какъв мир и спокойствие, че и любов ?? Друго - Какво гледат децата по телевизиите ? Насилиеяи убийства по всевъзможни начини, боеве и разврат! Защо малките деца от "Кой е по, по, най?" 80-90 % отговарят, че искат да стават полицаи ? Колко родители, подгонени от немотията, имат възможност да общуват нормално и да контролират децата си ?

6

Членска карта №7

преди 7 години

Како Русанке, изразявате се твърде неясно! Кажете, че Путин и неговата путинува Русия са виновни, щото водят хибридна война срещу Отечеството ни.... Ще те разберат одма! Друго не възприемат... Рискувате да попаднете в списъка на рубладжиите за утилизиране!

5

Анонимен

преди 7 години

"Младите хора слушат ужасните текстове на чалгата"Ой не думай. Те са ти виновни за самоубийствата.

4

Анонимен

преди 7 години

Такива са плодовете на чалга културата. Като е ясно дори и на децата, че полицията опъва чадър над престъпниците, какво искате.

3

Анонимен

преди 7 години

Как да няма ценности?! Ами еврофондовете, нали усвояването е първа грижа на гепаджийте?

2

PD

преди 7 години

Хайде стига дрън дрън.Закона, битието определя съзнанието, никой не го е отменял. Обществото отдавна не е фактор в битието. С насаждането на търсене, предлагане, конкуренция и финансови механизми в човешките взаимоотношения, защо се учудваме, на проявата на агресия. Базови потребности на човешкия индивид се заменят с рекламирана модерни ментални конструкция, манипулиране и подмяна. На индивида му остава или да се примири или да реагира. И примирените, мачкаме реактивните. Появява се Агресията.

1

Анонимен

преди 7 години

много е права то държава няма това е една жалка територия със затихващи функции