58

Анонимен

преди 7 години

това, че малкият ти талон е в колата, категорично не означава, че си 'поканил крадците'. нито залепената на предното стъкло винетка означава, че каниш някой да ти разбие стъклото. както и ако личната ти карта е в джоба ти, не означава, че си поканил някой да те пребие и да те обере. стига милиционерщини.

57

Застраховател

преди 7 години

До до застрахователАз никога не си държа документите на колата в колата и съответно няма как талона да остане вътре, ако аз самия не съм вътре. А малкия талон го искат защото, който носи малкия талон, може да я кара тая кола вечно, все едно е негова. А може и наистина да е негова. Не са един идва случаите на фиктивни кражби на коли. Та затова при кражба се предват всички документи и всички ключове от колата.

56

до застраховател

преди 7 години

Не приемам,това кието казваш за себе си,защото каското пичти са осъдени.Не сравнявай ключове и докъменти с МАЛКИЯ талон,който много често хората оставят в колата пък било и за кратко-той често е в жапката за по-лесно при поискване от КАТ! Всички ги знаем тези неща не се прави на неразбиращ да ми сравняяаш ключовете с малкия талон

55

Анонимен

преди 7 години

в Англия, скъпи колега, имат регистър на шофьорите; застрахователите се борят за всеки клиент и по закон са длъжни да ти издадат един сертификат, ако последните 5 години не си причинявал ПТП. от това застраховката ти пада в пъти - ако цъфнеш с бг шоф. книжка и нула история като шофьор там,много ясно, че ще ти вземат повече пари. познавам семейства, където жената плаща 200 паунда, а мъжът й - 700 паунда за същата кола, понеже е карал като див и го има в регистрите им.

54

до 60

преди 7 години

Не ми разправяй неща,които всеки знае,не се прави на много интересен,ами ако няма какво да пишеш няма нужда да се обясняваш излишно

53

Анонимен

преди 7 години

аз в Англия съм плащал и 650 лв за ГО (което е нищо за техния стандарт). само, че...знам за какво ги плащах! като те блъснат, хората идват до половин час, носят ти ТЯХНА СЛУЖЕБНА КОЛА, която ти дават да караш, вземат твоята и я ремонтират, после ти я връщат. нула главоболия и грижи. и на следващата година не плащаш повече ГО заради ремонта, понеже не си го предизвикал ти. кога ще се случи това у нас? никога!

52

Застраховател

преди 7 години

До до55Напротив, пише го. Такова условие имат всички застрахователи не само в България, но и в целия свят. Ако ключовете и/или документите са оставени в колата без надзор, значи колата направо е харизана на крадците.

51

до застраховател

преди 7 години

До застраховател.Не талонът,а малкия талон,който не може да не ти се е случвало да ти остане в колата.Ами големия талон за какво е,ако ще се заяждат за талон изобщо.Ти ми кажи по-добре като си толкова умен що в България застаховател е *** ДУМа?След като се афишираш за такъв си наясно и с врътките,коити се правят,за да не плащат на потърпевшите.Не ми се обяснявай кво е трябвало да направя има много потърпевши,които знаят за какво става дума!

50

Анонимен

преди 7 години

Тука фъф Ханглия, ако те блъснат на паркинг и дори да не си на мястото.. застраховката ти скача... Тук може да си купиш кола на 70 000 мили за 300 паунда, а годишната ти застраховка да е 1200 паунда... Очаквайте и по нашите кина! ... Само не знам пари от къде ще се изкарват в България...

49

Анонимен

преди 7 години

из цяла Европа се застрахова шофьорът, а не автомобилът, понеже първият причинява катастрофите. тогава няма значение дали са те блъснали 10 пъти, ако не си виновен, плащаш минимална ГО. на бг кожодерските мошенически застрахователи това никак не им е изгодно, защото целта им е само да вземат пари и нищо да не дават. и с, и без кат, е все тая - пари на вятъра.

48

?!

преди 7 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

47

Папакочев

преди 7 години

Тая система с регистрацията на щетите, като започне да работи, разни джигити ще трябва да плащат по над 500 лв. за ГО. Така, че ефекта ще е по-добър от "мерките" на КАТ.

46

до55

преди 7 години

До 55Ами не пише такова нещо в договира и да търсят се вратички.Ти им плащаш каско,за да имаш някаква по-голяма алтернатива от ГО и накрая те гледат как да те прецакат,въпреки че ти е достатъчно гадно заради кражбата.Кое не разбра?В България освен,че няма сигурност институциите не си вършат работата,за която получава пари от потърпевшите.Шири се едно чувство на безнаказаност,своеволия,безконтролност,беззаконност,арогантност...

45

Продуцент

преди 7 години

Повечето сте с телефони за по 1000 лв. Няма начин да нямате 200 лв. за ГО.

44

Застраховател

преди 7 години

До до 47Пич, виждам че си много умен и имаш изключителни познания във всякакви области. Смятам, че не е трудно да си отговориш на въпроса, защо аджеба са ти оказали обезщетение за откраднатия автомобил, при положение, че талона е бил в жабката на колата. Другия път, освен талона в жабката, може да оставиш и ключа на таблото, за да не се хабиш да мислиш в кой джоб си го мушнал.

43

Анонимен

преди 7 години

Абе 55 щи се правиш,че не разбираш?-естествено,че е написано и щом от каското отказват значи ИМам каско!А колкото до това,че защитавш ГО и те се бавят плащат по-малки щети,размотават.В коя държава живееш?Тук и да си потърпевш те размотават,изнервят и разтакават. Чети какво пиша!

42

продължение до 47

преди 7 години

А да си изряден да си плащаш всичко-ГО,винетка,каско всичко каквото си трябва и накрая да искат да те прецакат не само ,че са ти откраднали колата и си потърпевш,но и уж тези дето трябва да ти покрият щетата и те като крадците да те прецакат,ако може.Институции български

41

тТт

преди 7 години

До ЗастрахователНе сте разбрали, г-не! Отидох със счупеното капаче без емблемата... Същата без ДДС е 60.00 лв при официалния дилър... Както и да е, само не слагайте и каското като 100% плащане при щета... и там са свободни съчинения!!! Последно доуточнение - застрахователя е един от най-реномираните и "коректни" (уж) застр. фирми в БГ.Поздрави

40

до 47

преди 7 години

Напротив!Не ми обяснявай като мазен застраховател или не си минал по тоя път!?Търсят се вратички и още как.Не може да ти откраднат втори път колата пред блока и от каското да не искат да платят щото малкия талон бил в жапката!Полицаите да ти казват,че вече за тях колата е в Перник разглобена на части и никой да не си мърда пръста за парите които взима.И всичко това с усещането на безнаказаност и безотговорност и на престъпници,които пукат гуми,трошат паркирали коли и за капак и крадат.

39

сминдух енд чесън

преди 7 години

Както навсякъде така и застраховането е пълно с протежета настанени с мисията да получават заплати и ако е възможно да не пречат