134

руско мекере

преди 6 години

москвич е най- якия самолет!

133

Анонимен

преди 6 години

А кой каза, че трябва да е един от точно тези 3?Другарката Меркел, ли??

132

гуфтфтъф

преди 6 години

Един нов Миг-35 с активнофазирана решетка ще заличи посочените 8броя за минути.Колкото до Грипен (много е слаб с един двигател но е нов)Юрото И Ф-а са доста стари и докато влязат на въоръжение ще имат ресурса колкото на нашите стари МиГ-29. За Бг остава Грипена като цена на самолета и цена на полета понеже търсим евтиното.

131

Анонимен

преди 6 години

Г-да изказващи се ,предлагам да насочите вниманието си към дронове и други дистанционно управляеми изделия,хората вкарват ракетатата през прозореца, ние още си говорим за черешово топче!

130

НОв самолет

преди 6 години

ПО добре ЯК-130 той е по нов модел ,а як 140 е стария модел!

129

Анонимен

преди 6 години

до Петко. Бай Петко работих в западна Гърция 2008-*** за половин година в едно селце. Вярвай ми всяка сутрин и всеки следобяд прелитаха по два изтребителя на километър височина. Отначало си викам кво става, бе война ли ще има, а след това разбрах от местните гърци, че това са патрули и да не се безпокоя.

128

Анонимен

преди 6 години

Щом са съвместими, да закупят по 2-3 бройки от всички марки! ,,Това, че след 1400 бойни полета и 351 въздушни победи останах жив дължа на неповторимия и най добър изтребител на ВСВ - ,,Месершмит 109 G''! - Ерих Хартман

127

БОКО ТИКВАТА

преди 6 години

абе виий неразбрахте ли, който МИ ДАДЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА КОМИСИОННА, такъв самолет ЩЕ КУПЯ !!!

126

ист

преди 6 години

Осем самолета не могат да опазят държавата. Руснаците имат хиляди. Войната ако я има ще бъде с ракети. След това нова ера на динозаврите.Господ е българин - той ще пази българите.

125

Петко

преди 6 години

Гърция има 132 F-16 различни модификации и 50 Mirage 2000. Тези 8 Грипен-а нищо не са. И защо занимавате обществото с тези изтребители ? Има си специалисти, които да решават !

124

Анонимен

преди 6 години

Какъв хумор?! ,,Мраз 80''! Работи си! Тогава една оправна съседка отишла до града, видяла, че разтоварват хладилници, заделила 2 и била телеграма на наште да отиват бързо. По същия начин с нахалство успяла да се здрависа и разцелува с Тодор Живков при посещения в района преди 55 години!

123

Миро

преди 6 години

Или Грипен или съвременна система за ПВО комбинирана със самолети LZ или Як-140 или нешо подобно . Евтин самолет с минимална поддръжка да не забравят летците да летят и мощна ПВО с много ама много ракети за да не си позволят чужди самолети да се разхождат в нашето небе. Цената и на двата варианта ще бъде една и съща. Даже мисля че при втория ще е по изгоден за нас. Ние нямаме капацитет за нападение но поне отбраната ни да е на ниво!

122

конкурс

преди 6 години

Простичкия въпрос е друг:Защо се провежда конкурс щом лично Вожда ББ ще решава какво да се купи?Той нали беше уж художник, член на СБХ искаше да става, сега и от самолети разбира...А сериозния въпрос е как избираме самолет като не знаем целите т.н. ни "армия" защо държавата ни няма военна доктрина.Все едно си избираме кола, но не знаем къде ще я караме-из града, по пистите на Формула1, оф роуд....

121

Анонимен

преди 6 години

Като гледам как скакалците ударно опоскаха Саудитите и Катар със сделки за военна техника,ха познайте какъв ще ни е файтъра,ако и да е втора употреба??Мърдане няма,американката икономика трябва да се подпомага!Вече не зареждат 4,а 3 литра бензин за долар!!

120

Анонимен

преди 6 години

Изброили са 3 вида щайги и дайте да купим за F-15 някой да каже къде се продават части за тях и какви са гаранциите ?

119

Анонимен

преди 6 години

Не знам кой ще ги интегрира тия Грипени в планираната обща натовска система за водене на боя? В тази система всяка бойна единица ще разполага с наличните оръжия в обсега на целта, т.е. пилотът на изтребителя ще разполага и с ракетите на близките кораби и подводници, наземни установки и космически сили които могат да поразят целта, а интегрираната ситема ще задейства конкретната бойна единица автоматично. Отново стигаме до сакралния български въпрос КОЙ? Такава система е на въоръжение в САЩ.

118

До контрата

преди 6 години

Много зависи,настина кой те напада? Например Македония с Китайска помощ?Май примерът Ви не е много удачен?И моля не ме редактирайте!Сори!

117

Анонимен

преди 6 години

до 124 Не ти се получи! Като немския хумор си- Хензел спънал Гретел и всики се смеят.

116

Анонимен

преди 6 години

Че в апартамента имам Мраз закупен 1972 г. и си работи. Ако го включа естествено.

115

По братски

преди 6 години

РАДВАЙТЕ СЕ,ДОГОДИНА ЕС ЩЕ НИ ВЪРНЕ 3 МЛРД ЛЕВА ОТ ТАКСИТЕ,КОИТО ПЛАЩАМЕ 10 ГОДИНИ.А ТАЗИ ГОДИНА ГЪРЦИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ 8.5МЛРД.ЕВРО.