52

Solar Power

преди 5 години

И точно в този случай по статията .... Да колата се е движила по пътя и е убила хора. Следователно е дължала и гражданска защото се е движила без да има право. Да е стояла в гаража :)

51

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКолата сама не може да се подкара и да причини вреди. Този който я е откраднал е виновен а не собственика. По-правилно би било гражданската отговорност да е на шофьора а не на колата.

50

Solar Power

преди 5 години

До SHEFAТака е стига да стои на трупче и да не излиза от гаража плащаш само данъци. Проблемът идва когато не си го отписал и го вземеш от гаража само за малко например до морето и се блъснеш и убиеш някой. Сега замисли се и ще разбереш защо са прави хората :)

49

Анонимен

преди 5 години

До SHEFAВсички автомобили , които са регистрирани и в движение трябва да имат технически преглед в срок и гражданска отговорност в срок, независимо къде са паркирани и за колко време.

48

Анонимен

преди 5 години

В бг нещата седят по следния начин, ако има пълно каско, но някой ви свали лайсните, огледалата, ако може и джантите застрахователя не плаща нищо, защото не можете да докажете, че не сте го направили вие. На практика, ако крадците имат време може да си намерите колата като във филмите на трупчета и останала само шасито и застрахователя няма да ви плати стотинка. Скоро ме ограбиха по подобен начин. За какви граждански говорим, когато се крадат части, които струват 50 лева. Връщаме се в 90те,

47

Анонимен

преди 5 години

До Armagedon.Какво четеш като си абсолютно некомпетентен (едва ли разбираш тази дума). Задължителни са всички закони, не забърквай Конституцията като си .....

46

Анонимен

преди 5 години

А как ше се движи бре

45

Solar Power

преди 5 години

Това е нещо като къщата ползваш не ползваш ако имаш плащаш данък това е :)

44

Анонимен

преди 5 години

До само детоМного е сложна тази материя за теб. Ако не разбирш изпълняваш това което е задължително. Коментираш само там до където ти стига интелекта.

43

Solar Power

преди 5 години

До Бай ИванЗастрахователя който ще плати пари по щетите ще те съди и ще ти вземе всичко. А ако и двете коли не са застраховани и самите лица вътре нямат лични застраховки при смърт вероятно нищо няма да се случи. Държавата ще те осъди и ще лежиш в затвора.

42

Бай Иван

преди 5 години

Ако направиш катастрофа с нерегистриран автомобил, к'во правим тогавва ?Аналога със случая в Португалия е идентичен.

41

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 30Плащането е било от осигурителният фонд а той предявява иск към собственика на колата предизвикала инцидента.Също така Ако не си виновен гражданската ме участва.П.П. Писалият статията е НЕГРАМОТЕН но нали сега журналистите ги събират от кол и еъже(провинцията) та е разбираемо.

40

Solar Power

преди 5 години

Сина и е взел колата и е причинил смърт....

39

само дето

преди 5 години

До Анонимен38Защо смяташ, че имаш задължение да застраховаш кола, която не се движи? Тя може ли да причини инцидент, та да се плащат обезщетения на пострадали? По тая логика и ти би трябвало да внесеш примерно 5000 лв., понеже може с тоя акъл да нараниш или убиеш някого и тази сума ще е за гаранцията, която се определя от съда.

38

Анонимен

преди 5 години

Просто като фасул. Като ти откраднат колата и убият пет човека с нея, кой ще плаща застраховка като нямаш. Застаховката е задължително заради не само това. Като не искаш да караш , нямаш кола.

37

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

Поредната евроидиотщина !

36

еми не е

преди 5 години

До lolАми не е така елементарно както ти се струва. Смисълът на тази застраховка ( теоретично поне ) е да се покриват щети и вреди , причинени при евентуална катастрофа. Как кола ,която не се движи , причинява такива щети и вреди?

35

Гошо

преди 5 години

До 28 не мисли за Гошо.Гошо е добре.За Гошо се мисли декември и януари.Мисли по голата статия.Сещаш ли се.

34

Анонимен

преди 5 години

До хайде беЗадълженията се изпълняват без да е необходимо някой да те "хваща". Ганьовска логика е твойта.

33

Анонимен

преди 5 години

Бългaраците ги подготвят за поредната пръчка.Цитираното решение на съда няма нищо общо със задължително застраховане на коли които не се ползват!П.П. Абе а къде е Батко(Ветко) и арестуван ли е Миньо или си пие ракията пред ТВ-то?Не че ама един приятел пита.:)