57

House M.D.

преди 5 години

А мога ли да обявя островите, които притежавам, за основно жилище?

56

ДжуджанкаG

преди 5 години

До АнонименОтстъпката е минимална, защото самия данък е много нисък----------------------Затова пък такса смет ти е 5 пъти по-висока от данъка. (за София говоря)

55

Анонимен

преди 5 години

Закона и сега си е закон, но липсва контрол. За това някой хора го нарушават, защото никой не следи за изпълнението му. Държавата е абдикирала и живеем в анархия.

54

Анонимен

преди 5 години

"И много важно че ти правят 50% отстъпка. Тя е минимална"Отстъпката е минимална, защото самия данък е много нисък. Ако данъка ти е 400 лева на година както е на запад, отстъпка от 50% са ти спестени 200 лева за година.

53

Анонимен

преди 5 години

Крайно време беше !

52

Анонимен

преди 5 години

Някой замислял ли се е колко данъци се плащат в държавата на Бойко!Че аз освен нови данъци и повишаване на старите, друго не видях от пожарникаря. Той въведе данък спестявания върху депозитите на хората. Като не може да прави работеща икономика, си набавя пари с данъци.

51

Анонимен

преди 5 години

и да не забравите пак да си ги изберете да ви управляватбан.дюгите от ГЕРБапела ми е към 80-те процента де.билчета дето ни ги натресохасега се очаква да се обадят и пальошите дето всеки ден са на барикада да защитават тия дето отдавна са за затвора

50

Българин

преди 5 години

Ми то е ясно от къде Бойко ги взима 10- те % увеличение на заплатите, на бюджета !От Българина ,чрез данъци и такси!

49

до 42

преди 5 години

Като речеш ти или децата ти да го продадът ,то ще се хванат колко данаци трябва да платят ,щото баща им или дядо им се правел на бай ти ***.

48

Българин

преди 5 години

Някой замислял ли се е колко данъци се плащат в държавата на Бойко!

47

Анонимен

преди 5 години

Половинчати мерки. Пак не казаха кога и с колко ще вдигнат имотните данъци. Ние сме на 1во място в света по най-ниски имотни данъци. Затова хора с ниски доходи държат по 3 апартамента и 2 вили, а в същото време младите не могат да си позволят собсветно жилище и живеят под наем или емигрират.

46

Анонимен

преди 5 години

Безплатно саниране от ГЕРБНЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД В БЪЛГАРИЯ (БАЦЕ ЛИ).

45

СТРЪНДЖАТА

преди 5 години

А който има 6 ( ШЕСТ ) ?

44

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде за количество и коректност дават отстъпка, защо не и за имотите

43

Анонимен

преди 5 години

Нали целта е да има електронен регистър, където да се отразяват всички данни и да се актуализират от институциите чрез свързаност помежду им? Аз като гражданин имам задължение да си плащам данъците, но не и да служа като куриер между институциите, на които плащам заплатите! А те да ме разкарват, да ме нагрубяват и да злоупотребяват с парите ни!

42

Аз

преди 5 години

До АнонименАко баба ти не е жива, в момента в който ти се наложи да го регистрираш на твое има ще те глобят (срокът за деклариране при наследяване е 6 месеца) и ще те накарат да платиш всички данъци. И да, никой не те търси, те само изпращат писмо с това, което собственика дължи. В Европа за не плащане на данък може и да ти вземат жилището. В БГ - има 5 годишна давност - т.е. могат да те накарат да платиш данъците най-много за последните 5 години.

41

Анонимен

преди 5 години

Каквото и да се обяснява и да се шикалкави - данъците се вдигат

40

Анонимен

преди 5 години

А пък моят апартамент се води на пра баба ми и досега никой никога не ме е търсил да плащам някакави данъци?

39

Шоп

преди 5 години

Ами то и сега си е така. След смъртта на родителите ми от общината казаха, че само едно жилище може да ми е основно. И много важно че ти правят 50% отстъпка. Тя е минимална, защото се прави само на данък сгради, сметта си остава пак на 100%, нищо че в жилището от години никой не живее и това може да се узтанови с липса на сметки за ток и вода.

38

поглед

преди 5 години

Докато ползуването на законна отстъпка от таксата за битови отпадъци на неползуван на имот се третира като злоупотреба изобщо не ми се и помисля да ви чета локумджийските и махленско-клюкарски статии.