15

МРЗ

преди 5 години

Социализъм е да си на власт да събираш всичко и да ДАВАШ защото си велик.

14

сиси

преди 5 години

Доходите в София не са както в провинцията. Искаме достойно заплащане на труда ни.Всички честно работещи са бедни. Работихме навън продължително време и пак на това замирисва. НЕ СЕ ПРИБИРАЙТЕ ХОРА . Голяма е мизерията тук. Това което сте спестили не превеждайте в БЪЛГАРИЯ. Отчита се прираст по банките, а масата е бедна.Цените са скочили до непоносимост, а заплатите на мърдат. ПЪЛНА МИЗЕРИЯ. ПИСНА МИ !!!

13

Ами

преди 5 години

Инфлация ,дефлация мен не ме топли,искам пари.

12

аз

преди 5 години

До АнонименАми понеже МРЗ трябва да я дават работодателите - а те не искат да дават! Те искат само да вземат! Но и БСП не искат да вдигат МРЗ! Те настояват да се дават помощи! А - всъщност - ако се вдигне МРЗ достатъчно - няма да има нужда да се дават помощи! Колкото до 75-те лв - ами като ги умножиш по един милион получаващи такива помощи - получаваш 75 милиона месечно! Ето къде са милионите! Това си е един милиард годишно - ако се даваха всеки месец!

11

Анонимен

преди 5 години

Абе какви са тези простаци псевдоспециалисти които ги каните да плямпат простотии? Какви са тези манипулации, какви са тези глупости? През последните 5 години имаше дефлация, за джурналистите от днеса отрицателна инфлация! Дефлация е нездравословна за развитието на икономика, тя подтиска ръста, както и високата инфлация над 5% на годишна база. 3-4% инфлация е, така наречената здравословна инфлация, която подкрепя и стимулира икономическия ръст.

10

Анонимен

преди 5 години

Три години МРЗ беше замразена. Това са 150- 200 лв. по- малко на месец. Тези около 2000лв на година от работник са подарени на работодателите. Които все нямат пари за заплати. А стават все по- богати. Защото управляващите и Синдикатите им позволяват да крадат труда ни.

9

Анонимен

преди 5 години

Снощи Б.Петков многократно и всячески заобиколи питането на журналистката за МРЗ. Веднага отклоняваше отговора към СРЗ и милионите помощи за най- бедните, които милиони лв. се оказаха 75 лв. за ток.В провинцията масово се работи за МРЗ, а цените като софийските.ЩЕ Я ВДИГНАТ ЛИ ТАЯ МРЗ КАТО ХОРАТА? Или ще продължим да работим 12 часа на ден, 6 дена в седмицата и ще се топим от глад, мизерия и болести?!

8

докога!?

преди 5 години

Всички заплати в реалния сектор са обвързани с МРЗ. Докато МРЗ е позорно ниска, доходите ни няма да се нормализират.Всички управляващи говорят за средната РЗ, но всички мълчат за МРЗ.Повече от 30% от работещите в страната получават МРЗ и са работещи бедни.ЗАЩО МРЗ Я ДЪРЖИТЕ ТОЛКОВА НИСКА? ДОКОГА???

7

Анонимен

преди 5 години

Предлагам всички българи,които имат възможност да пазаруват стоки от съседни страни,където са по-евтини,за да накажат алчните родни монополисти,производители и търговци,които ни изпразват джоба,заедно с държавата-рекетьор,която вече и за въздуха ще иска да и плащаме.

6

МРЗ?

преди 5 години

Бедните българи НЕ СА ЗАСТРАШЕНИ, а са ПОТЪРПЕВШИ от нездравословната инфлация в Бг от 10 год. Последните 10 год. доходите НЕ растат, а се топят в сравнение с ежемесечното повишение на цените.НЕ МОЖЕ ЦЕНИТЕ ДА СЕ ПОКАЧВАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ, А МРЗ ДА Я ИНДЕКСИРАТЕ 1 ПЪТ В ГОДИНАТА С 50 ЛВ. ТАЗИ ИНДЕКСАЦИЯ Е СТОПЕНА ОТДАВНА. ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ЗА МРЗ?

5

Анонимен

преди 5 години

Инфлацията бавно пълзеше от месеци преди да поскъпнат горивата,но сега направо хвръкна нагоре.Производители и търговци решиха да се порезастраховат,вдигайки цените,но няма да ги свалят след падането на горивата.Винаги така е било.

4

Анонимен

преди 5 години

Какво значи застрашен?Бедните българи са над 80% от населението и ВЕЧЕ са жертва на инфлацията.Всички стоки поскъпнаха средно с 25%,а някои дори с 50%.Така че,думата застрашен означава бъдеще време,а обеднял с 25% си е моментната действителност.Само тези,които вземат над 3000 лв.не го усещат,но колко са те?

3

zeus

преди 5 години

Инфлацията се дължи основно на повишените цени на газта, което си е наша вътрешна работа, понеже цената на границата е твърдо 263 долара за 1000м3.

2

Анонимен

преди 5 години

Писна ни от социолози и експерти и плейметки от сутрин до вечер да се разкарват от медия в медия, ако само такива са останали в държавата да я закриваме тая държава.

1

Анонимен

преди 5 години

забравил е да каже за инфлацията при дрехите втора употреба защото ги наложиха с 30 % данък .