105

до 135

преди 5 години

А вас - ромите ви учат на сексуална култура!С бързи курсове - като журналистката в Русе!Някои не оживявате!

104

7777

преди 5 години

Наистина България е рай и даже много красива страна , но ние сегашните българи не умеем да я ценим!!!! Особенно УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я !!! ЗАЩО ??? Защото няма справедливост , задружност,сплотяемос , мир , ЗДРАВИ ЗАКОНИ , ЧЕСТНОСТ и мн.мн.др. за това България стигна до тук. Ако беше всичко наред , нямаше толкова много българи да избягат по света ! И без роми в България щеше да бъде още по - добре !!! Нека се опитаме пак да направим нещо добро и красиво за нашата мила родина и всички да завиждат на Бълг

103

До 123

преди 5 години

Чисто си взимаш друг път. Просто селяните в България, та и другите, не знаят че Раунд Ъп е отрова и ръсят на поразия.Такова нещо като пластмасова храна няма. Това са градски легенди.

102

До 121

преди 5 години

Не се лъжи момче. В голяма грешка си. Наемите са високи, но срещу цената има качество. За 1000ев наем взимаш къща с двор на 15км от града в който работиш. Тихо спретнато спокойно. Аз преди 10г в България взимах 2500лв. Е да стигаха ми някакси.

101

Анонимен

преди 5 години

Не обичам предателите ( емигрантите ).

100

До 113

преди 5 години

Няма нищо подобно. Храната в Германия не е ГМО. Ти и в България можеш само полуфабрикати да се тъпчеш ако искаш. С 4000ев имаш за наем на къща, не като в България панелка в Перник, имаш за нова кола, не като в България 15 годишен таралясник, имаш и за ски през зимата и моренце през лятото.Всеки път като вляза в ЛИДЛ в България ми става много интересно. Как нещо в Германия струва 1,2ев а в България 3лв. Явно сте доста богати в България.

99

До111

преди 5 години

Абе момче първи от България си биха камшика високо образованите и хората с ценени професии,сега на дневен ред са всичко здраво и младо.

98

Пак до 107

преди 5 години

Брат, търси нещо по заводите, мани ги тия бекараи и Макдоналд. Хора без квалификация вземат по заводите, като оператори на машини. Анлагефарер. Малко трудно става ако нямаш аусбилдунг, но става. Отначало ти дават само да метеш около машината но после като се понаучиш всичко е наред. Започва се на около 3000 бруто. Обикновен има тариффертраг. Което е супер. За смени и събота и неделя има добавки. Зависи от Дан. Клас но нето под 2200 не се пада.

97

Do 107

преди 5 години

Аз преди 3 години като си търсих работа В Германия нивото ми беше около В2 ми даваха 4000ев бруто от раз. Тогава започнах на 4500. Една година след това си намерих друга 5200ев. Сега съм се насочил към 6300. Това е за Ел.инженер. Аз не казвам че всички са така. Казвам само че ако си инженер доста добър живот можеш да си докараш в Германия. И това просто с нормална работа.

96

Трудно

преди 5 години

Преди години през 1994 почнах работа нелегалн 750 Дойче Марк на месец плюс спане .Имаше дни когато нямах и монети за телефон без пукнат грош.Сега ми трябват 100 хиляди на месец за да съм на нулата ,заплати,осигуровки,данъци,наем,транспорт,застраховки и т.н но аз мога

95

Анонимен

преди 5 години

Дали са Българи или роми определено въобще не им лесно, но перспективата да се върнат в "рая" България е ужасяваща!

94

Трудно

преди 5 години

Преди години през 1994 почнах работа нелегалн 750 Дойче Марк на месец плюс спане .Имаше дни когато нямах и монети за телефон без пукнат грош.Сега ми трябват 100 хиляди на месец за да съм на нулата ,заплати,осигуровки,данъци,наем,транспорт,застраховки и т.н

93

Пацо пойзана

преди 5 години

Нормалната заплата за чужденец с ниво на немски б1 и без висше е около 1200 1700 евро нето.като работата е в бекераи,пуцфирми,хотели,ресторанти от типа на макдоналдс и др.естествено има и квалифицирани кадри които вземат по 2 и повече но такива са единици.90 процента от българите в германия работим за тия пари.тия приказки за 5-10 хил. Евро на месец дето ги разправят са глупости.

92

Стамат

преди 5 години

Ех, Германия, Германия... Каква беше, в какво те превърнаха... ;-(

91

ХХХХХ

преди 5 години

SORRY : КОМЕНТАРА ДО 98 , В СЪЩНОСТ СЕ ОТНАСЯ ДО КОМЕНТАР - 95 С МЕСЕЧНАТА ЗАПЛАТА ОТ 10 000 евро

90

ХХХХХ

преди 5 години

До ком.98 Анонимен 10 000 евро на месец ???? Това не може да бъде , май си объркал с нулите, вместо три , четри ? Правописна грешка !

89

Анонимен

преди 5 години

На мен ми е лесно, другите да са опраят.

88

Анонимен

преди 5 години

За България ми е мъчно само за някои неща - някои роднини, приятели. На плажа в Бургас имаше едно кръчме със страхотно шкембе. И за рибния ресторант в рибарското селище - страхотна кухня с винаги прясна риба. Най - обичах зимата да седна в кръчмето на плажа, да взема на лапето едни пържени картофи, а за мен едно двойно шкембе с бира и много люто и чесън... ;))) И 3 - 4 хлебчета, разбира се ;))) Това са основните неща, които ми липсват, но намирам и заместители тук.

87

До96

преди 5 години

Какво значи пълна интеграция? Няма такова нещо пълна интеграция. Аз в не съм от Перник но живях там няколко години. Е не се интегрирах напълно. За да говориш свободно немски на мен ми отне 6 години. Естествено акцента си остава. Иска си време да се научи един език.

86

Анонимен

преди 5 години

Никога няма пълна интеграция за тези, които са заминали след 20 годишна възраст. За тези, които са тръгнали като деца под 10 има някакъв шанс. За тези между 10 и 20 е най - трудно, но все още имат някакъв шанс. Зависи от човека и средата. Но дори за тях никога няма пълноценна интеграция. Просто е по - близко до истинската.