48

Анонимен

преди 5 години

Вечният спор....... и нищо подобно Спор няма, има пропаганда и то руслямска....Всички палят джапанките на запад.......интелект, технологии, иновации - от изток само блатна територия, обитателите на която все още спят на печките.....

47

Проблемът

преди 5 години

Проблемът с русофилите е че, те искат да сме еврофоби. Те следват руската логика която е отричане на собствения ни интерес, невъзможност за лавиране. Когато ни нападнат, като през Първата Световна, се сърдят че се отбраняваме. Когато направим нещо против руския интерес, го приемат лично и различно от начина по който реагират на други държави. С други думи, смятат ни за собственост, както беше писал офицер в писмо от Освободителната война : "каква хубава губерния ще стане от тази земя".

46

До Хм

преди 5 години

С други думи да гледаме къде са парите и личната изгода а не цивилизационните ценности и култура. Да се въртим като фурнаджийски лопати според статуквото. Ами сега Китай е изплувал и ако се залепиме за него, по твойта логика ще пребъдем. Да ама не!

45

Анонимен

преди 5 години

Тоя пък къде го чукат къде се пука?Празни приказки.Никой не подлага на съмнение европейската ни принадлежност,ние не сме против ЕС или САЩ,нито мразим Русия,хистерията с русомразенето възникна от "психо-десните",както ги наричат бесепарите.Важното е да си отстоим българския интерес,а не всеки да ни натиска надолу и да налага своите интереси и виждания,трябва да има компромис и за нас!Българите имат сантименталности,заради това,че Русия два пъти освободи България и нищо лошо не ни е сторила.

44

Хм

преди 5 години

Ако Светът беше в вида си отпреди 2000г или дори 2010-та,то сега въобще нямаше да си говорим за Русия и това дали и колко е важна за нас!Но настъпват радикални промени,Западът върви надолу,Изтокът-нагоре,пластовете се разместват и всеки търси по-добро място под Слънцето.Ние също трябва да го търсим,а и намерим,иначе лошо ни се пише!Ако чакаме нашето послушание към Запада да бъде възнаградено-няма да дочакаме!Не казвам,че трябва веднага да ги зарежем,а просто да се оглеждаме за нови възможности!

43

Факт

преди 5 години

Русофилите получават пари за предателството си от Москва, с които пари пращат децата си на запад. Чиста проба лицемерие.

42

Анонимен

преди 5 години

Твоите грантове идват от Москва ли? И на там дърпаш. Аз пък на съм избрал Русия. Не ми се пие лосион и не ми се кара москвич.

41

Анонимен

преди 5 години

Страна от 110000 квадратни километра, без ресурси, с простоватичко население без особени дарби, не може да има самостоятелна визия. Не знам ти какви илюзии си правиш.Мирно, тихо, безметежно съществане под крилото на някой голям. Това е най-добрия вариант.

40

Анонимен

преди 5 години

"Всичко останало, което условно наричаме Запад, този Запад, от една страна ЕС, от друга САЩ - е бил избран от нас за нашето ново политическо семейство"-----------------Може, може и да е избрано от вас! Затова текъат грантовете от които вземате пари!Аз не съм избирал т.н. запад и сащ. Който си ги е избирам - куфарите, летището и друм...

39

Факт

преди 5 години

Основната причина за формирането на чуждопоклоннически лагери в България е липсата на каквато и да е визия за развитието и-икономическа и военна национална доктрина,национален идеал,ако щете.Оттам липсата на независима политика и слугинажа на външни сили.БГ се управлява като ТКЗС в ликвидация и никой не вярва,че тая държава има бъдеще.Логично и резултатите са такива,каквито са.

38

Факт

преди 5 години

До АнонименМакедония я губим 1913 година,както и Беломорието.И докато загубата на Македония е напълно прежалима,то тая на Беломорието се отразява фатално на България и я обрича на вечна маргиналност!

37

бай ганю

преди 5 години

искам да чуя тези които защитава руската карта и влияние и защо?нека всеки симпатизант на русия изреди тук всички предимства да бъдем по близо с русия вместо със сегашната ни ориентация към запада,какво е предимството с русия?всичко положително и всяка причина сериозна за която се сетитеслушам ви думата е ваша.убедете ми какво е по добро в русия за нас в количества

36

Анонимен

преди 5 години

На Царя му беше много трудно да лавира. Поради сложната международна обстановка.Но успя да ни опази. Той затова си отиде толкова рано. Мисля, че за последните 100 години той беше най-добрия ни дипломат. Но получи много тежко наследство от баща си.

35

Анонимен

преди 5 години

Е при Хитлер нали сме имали окупационен корпус в Македония, Гърция и на Тасос даже. Евентуално щяха да са са български при победа на Хитлер. А Румъния също е от загубилите 2СВ. Иначе едва ли щяхме да задържим Добруджа.

34

Анонимен

преди 5 години

Македония я губим при Фердинанд през 1919-та.

33

Анонимен

преди 5 години

Така и не мога да ги разбера руснаците какво точно искат от България?

32

Анонимен

преди 5 години

Малко нещо не си добре с историята.Добруджа си я взимаме още през 1940-та.

31

Анонимен

преди 5 години

Цар Борис 3 вече е бил малко умрял като сме си взели Добруджа и сме загубили Македония ама нейсе.

30

Анонимен

преди 5 години

Цар Борис го е казал най-добре - `Винаги с Европа, никога против Русия`. Затова и при него след ВСВ България излезе такава каквато си беше даже прибавихме и Южна Добруджа. въпреки, ЧЕ БЯХМЕ НА СТРАНАТА НА ПОБЕДЕНИТЕ.Докато при баща му само губехме.

29

Анонимен

преди 5 години

Халал да са им и азбуката, и християнството. Със здраве да си ги ползват.