127

До138

преди 4 години

Да верно но с една голяма разлика.Паметниците в Германия не са построени от Германците а от самите Руснаци веднага след войната.И са с подписан безсрочен договор на немската държава че не могат да бъдат разрушени.Именно заради това са все още там.Или ти си мислиш че немците ги държат от любов към съветската армия? А при нас тези паметници са построени от самите нас по точно комунистите.

126

Хахахааааааа

преди 4 години

Братска могила на съветска армия ????Срам и позор че все още ,съществува подобно нещо в страната ни.Съветската армия беше окупационна а не братска. Тъжно !!

125

Анонимен

преди 4 години

Съветските паметници и ссимволи на територията на България са обредни култови светилища на сектата "русофилско братство" , които служат като маркировъчни жалони на така наречения "руския мир".Не случайно ПЕСков така нарече заслугата на медала "дружба" за вярна служба на шпионина Малинов.

124

БИЛ НА ЯЗ. КОПРИНКА

преди 4 години

И представа си нямате ви казвам, колко озверели и оскотяли са ***. Бях попаднал случайно на яз. Копринка по време на сбирщината им по сред бял ден на един 9ти септември. Раздаваха безплатни кебапчета и алкохол, имаше съветска музика. Развяваха се байряците на СССР и Русия, раздаха се и чаши и тениски с портретите на Сталин и Путин. Пенсионери и безработни дошли с горките си деца горяха байряците на ЕС, НАТО и САЩ като някакви екстремисти и имаше разни с мегафон, които лееха омраза.

123

Анонимен

преди 4 години

Съветските паметници и символи на окупатора са подигравка с Историята на България !

122

Анонимен

преди 4 години

Постоянните новини за поредната "братска" могила и нейния паметник само показват колко много от тия гадости има в България. В България съветската армия не е дала никакви жертви, тъй че това са си идеологически обекти с цел репресия на националния дух и самочувствие. Време е полека лека хората да се ориентират. Същото важи и за премахването на повечето имена на булеварди и улици наименувани на руски дейци, много от които са били българомразци (като Граф Игнатиев).

121

Анонимен

преди 4 години

Надрусани наркоманчета.................................................освен да рушат гадините долни, за друго не стават!!!

120

решение

преди 4 години

Не остана неосквернена братска могила, градинка или мегдан в България от тези грозни идоли.Първата стъпка трябва да бъде да се наложи наем за пространството което заема идола, и с парите от наема един по един да се демонтират, смелят на прах и праха да бъде разпръснат някъде извън пределите на България.Например да се направи цимент и цимента да се изнесе зад граница.

119

ми да го махнат

преди 4 години

Тези вече взеха да възприемат като богове.Очевидно положението в Русия е прекалено зле и тези съвсем изперкаха.Най-добре ще е да премахнат този паметник за да не го оскверняват непрекъснато.

118

Волен Сидеров

преди 4 години

Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде Страж на робството до разпадане на империята.

117

Волен Сидеров

преди 4 години

Съветската армия е страж на мира тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите

116

Анонимен

преди 4 години

Ако рашките си ги изкат да ги ПЛАТЯТ в долари евро юани може и в лева ама никакви рубли за пари говорим се пак ..Ако ептен нямат може и в ресурси

115

Плажуващ

преди 4 години

Нали сте наясно, че ако тези не бяха стигнали до България, то във вечерните новини сега щяха да ни информират и за времето в Охрид, Кавала и Тасос.Чак пък да ги честваме!?

114

Айсиктиp

преди 4 години

Какъв масов гроб на руски войници в София бълнуват тези.Първо не са руски,а *** и второ изобщо не са се сражавали и умирали на и за територията на България.Единствените загинали са 35 алкаша,които нахлули в склад в Бургас и изпили техническия спирт.Разбира се преди това убили пазача, който се опитвал да ги спре да не пият отровата.Слава на тези герои- на техните паметници...и на путиняците,които ни внушават,че трябвало да ги почитаме.Т.е. да почитаме робството,което ни натресоха.

113

Анонимен

преди 4 години

Разбитите носове са чудесен повод за неадекватното с времето руско посолство да си прибере камъните в Русия в чест на 75 годишнината от поробването на Източна Европа от руските пълчища за да показва на своите крепостници руското величие.

112

Striker

преди 4 години

Да си го взимат! иначе все по-обезобразен ще става. Няма място в България, както и ***, и Альошата.

111

Анонимен

преди 4 години

светотатство то да не е Църква Джамия Синагога Будиска пагода ...Абе що не правите като вятъра бе алкаши аман от вашето един е сталин пророка на ленин и путин акбар ссср си бе дори по долен престъпник от нацистите те поне своя народ не трепеха

110

Касапин

преди 4 години

А кво общо има 1943 с тая грозотия руснаците вместо да благодарят че не изпратихме 500 000 армия Най силната и боеспособна сред невиликите сили в света ( можеби без Финланската ) която в ключов момент можеше да реши и войната с Немска победа се зверят Да си ги платят и да си ги мъкнат към тайгата ...

109

Анонимен

преди 4 години

Какво общо има Съветския съюз?През 1943 сме във война със Съединените щати и Великобритания.

108

Компромис

преди 4 години

Руснаците да си ги платят и да си ги мъкнат в тайгата Ако нямат пари може и с ресурси Иначе да се съборят