50

Анонимен

преди 3 години

Стоки от първа необходимост трябва да се облекчат - ток,вода,храна,детски дрехи,учебници,книги,ей такива неща.

49

:S

преди 3 години

Сега като падне това ДДС на 9%, всички ще си махнат фалшивите касови апарати, фалшивия алкохол, ще си осигуряват хората на 100%, барманинет няма да цакат в сметката, нищо няма да изчезва от стаите, ще спрат презастрояването на природните обекти и плажовете и не на последно ще декларират всяка стотинка и бюджета ще литне...

48

Анонимен

преди 3 години

А,след 2021 ва,как ще се развие сагата.За баничките в квартала, важи ли???

47

За книгите

преди 3 години

Каквото и ДДС да сложат, ако ще и 0% да е, си е кауза пердута - заради мижавия тираж на книгите и подморското интелектуално ниво на остатъчния българин. Единственото смислено нещо, което могат да направят, е да раздават учебниците безплатно.

46

Анонимен

преди 3 години

Това се прави предизборно,за да се спечелят изборите

45

Анонимен

преди 3 години

А този алкохолик на снимката как разсъждава с едно клетъчния си мозък?

44

4040

преди 3 години

Ние книги не ядем и пари за ресторанти нямаме. Позьорска работа като за пред медиите. 3 дена ще се бият в гърдите каква голяма рабора са свършули в петък.

43

С три ръце за

преди 3 години

До Оня тамДДС-то на ресторантьорите трябва да се вдигне на 30%, а цените де си останат същите. Тогава ще има някаква социална справедливост. Но нашите депутати и приближени юристи са с ограничени прогностични и мисловни способности.

42

Зрител

преди 3 години

Това е самоподписана смъртна присъда за герб!Окончателна!

41

Анонимен

преди 3 години

Личи си , че никога не си плащал ДДС. Ако ДДС е 4 лв, то излиза, че облагаемата стойност е 20 лв, а крайната цена за клиента е 24 лв. ДДС се плаща върху облагаема стойност, а не върху крайна цена.

40

До 42

преди 3 години

***, що приказваш глупости. Платиш ли 20 лв. за стока с включено ДДС , си платил точно 4 лв. данък. Нали е 20 процента ддсто

39

Анонимен

преди 3 години

Това с книгите не е за парлама нали :) цирк. Някой много умен ще да е измислил това хахахаха

38

Анонимен

преди 3 години

Храни,лекарства и като в Гърция за цените на тока,водата и парното трябва ниско ДДС,а не за ресторантите. За книгите добре.

37

Регистриран по ДДС

преди 3 години

До Анонимен разбирачДДС на 20 лв крайна цена е 3.33, а не 4 лв. Обратната формула за изчисляване на ДДС е 16.66% от крайната цена, което прави 20% от облагаемата цена, която в случая е 16.66 лв. Ако начисляват 9% върху облагаемата стойност, а крайната цена остава 20 лв, облагаемата стойност ще се вдигне на 18.35. Разликата между 16.66 и 18.35 е чиста добавена печалба за ресторантьора.

36

Анонимен

преди 3 години

Ето Валери Симеонов си прокара закон да си му е добре хотелчето че като е в политиката няма как да не плаща ДДС. Герб си осигури подкрепа на патриотчето. Идеално всичко е по план. А народа? Е народа ще му двигнем данъци осигуровки и каквото може че хазната празна... А Валери и да няма друг мандат в парламента нали си е оправил нещата кво го бърка. Но иначе е патриот!

35

Анонимен

преди 3 години

Това е поредната имитация на работа и загриженост за хората, ако дупетатите наистина ги интересуваше хала на народа трябваше да намалят ДДС-то на лекарствата и храните.

34

Дядо пенс

преди 3 години

Нещо имам усещането, че ще компенсират я с увеличение на ток и горива, я с неплащане на коледна надбавка или енергийна помощ нашите избранници

33

Анонимен

преди 3 години

До ПрограмистТо поне кюфтета да поевтинеят пък то...

32

Да си Е М

преди 3 години

Ще се яде само вкъщи.

31

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Вал.Сим. си прокара...лобисткото законче за хотелите и ресторантите.Хвърлиха му кокала от...шайката и той го захапа...горкия;много е...огладнял.