178

Анонимен

преди 3 години

наистина нямаше да има племе нагли некадърници връзкари избиращи си мутри да ги управляват и ръкопляскащи по команда на великия бей мутра добре ли е?

177

Анонимен

преди 3 години

До 197Не се безпокой. Има кой да ни избави от златото и други подобни неща и засега се справя много добре.

176

Анонимен

преди 3 години

Нямало хора. Кога в 7 сутринта ли?

175

Анонимен

преди 3 години

До хаджи АхилДядо Иванееее, ела да ни освободиш от златото и благосъстоянието ни. Знаем, че си най-добър в кражбите ...

174

хаджи Ахил

преди 3 години

Дядо Иванее,ела да ни освободиш от нас самите!!!

173

Анонимен

преди 3 години

До Така такаИ аз това питам, гледам, някакъв мощен ентусиазъм (макар че ако трябва да сме честни, от много рехава групичка), обаче никой не може да обясни смислено какво точно тая дата е специална. Какво се е случило на нея, никой не казва, а уж са много празуващи? Егати, досега такова чудо не бях виждал: да не може някой да ми обясни защо празнува?

172

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 190"можем да ти кажем. Боевете на Шипка са кулминацията на Освободителната война, критичен момент, в който е решен изходът на войната."Това е чудесно, само дето те въобще не са около датата 3 март, та въпроса остава.

171

Анонимен

преди 3 години

Честит празник свободна България!3-ти март!

170

Българин

преди 3 години

Без Руската империя нямаше да има българи, България и православни християни на Балканите

169

Анонимен

преди 3 години

До 184 Някой .. ".. от русофилите тук може ли да каже какво общо има трети март със боевете на Шипка?" - можем да ти кажем. Боевете на Шипка са кулминацията на Освободителната война, критичен момент, в който е решен изходът на войната. Не си иити някой, а ми си никой. Имаш мозък колкото едно бубулече

168

Анонимен

преди 3 години

До 186 и 187 - Вие ли ще ни учите, каскети неграмотни. Император Александър II встъпва на престола на 2 март 1855 г. (18 февруари по стар стил). Неговият манифест за отмяна на крепостното право е от 3 март 1861 г. Още Александър I издава указ за откупуване на селяните от крепостничеството и 60 % от тых се откупуват. Останалите ги освобождава цар Александър II. Той освобождава и България и сключва Санстефанския договор от 3 март 1878 г. Общо за това е наречен император Александър II Освободител.

167

Анонимен

преди 3 години

На наш гръб ...

166

Някой ..

преди 3 години

До Анонимен 186Мдаааааа. Точно така. Те си честват техните руски събития на наш гръп, но откъде да знае простия червен калпак, дето са му навряли микрофон пред носа за това? Той на училище едва ли е ходил и ако е ходил едва ли е прочел нещо, да не говорим да започне да мисли. Това би било абсолютно в разрез с необходимото на тогавашната система, а както се вижда, явно и децата му са такива а вероятно и внуците: неуки, като червения си дядо.

165

Анонимен

преди 3 години

До Някой ..184Никой не може да каже!Защото не знаят, че на 3 март 1855г. Александър II, освободителят на руските роби се възкачва на престола.За това се и чества 3 март. Нищо друго.

164

един българин

преди 3 години

Няма нищо лошо да ни информирате какви глупости се въртят в главите на някои промити мозъци, но все пак такива статии трябва да бъдат съпровождани от исторически факти. Иначе служат за разпространение на фалшиви новини.

163

Някой ..

преди 3 години

.. от русофилите тук може ли да каже какво общо има трети март със боевете на Шипка?

162

само факти

преди 3 години

Това е процес добил международна сила на Константинополската Конференция 1869 г.През цялото време на саществуването на Отоманската Империя България стои на картата. След 3 Март на нейно място се появяват някои други държави като Северна Македония например. 1878 Русия компенсира Румъния за това че анексира Молдова. За компенсация Румъния получава Добруджа. Този екзалтирания явно не знае какво означава: С чужда пита - помен прави. След комунистическата промивка на мозъка . . .

161

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 181Той човека без да иска си каза, че сопата е единственото от което неграмотниците разбират.Бас ловя, че тия "родолюбци" цялото им родолюбие е базирано на предаванията по телевизията от комунистическо време и не са прочели една книга по въпроса. Абе, те даже и по една статия по върпоса не са прочели. Както впрочем и пишещите тук русофили, котио са напълно неграмотни.

160

Анонимен

преди 3 години

Каза ви го човека в прав текст: Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина. /Още по-малко писанията в този форум/.

159

Анонимен

преди 3 години

До СловянинКакво си се разпенил, какво е станало на 3ти март, знаеш ли?