6

Анонимен

преди 3 години

То щото сега заможните не избягват плащане на данъци..

5

Слави селския Тръмп

преди 3 години

Когато в училище залягаш над учебниците и успееш да станеш висшист, мозъка започва да расте и за това знаеш, че най-***, популистко и дори малоусмо нещо е да накараш богатите да плащат огромни данъци (тоест, да се опиташ да им вземеш парите на сила)! Веднага измислят (както е казал Ангъс Дийтън) хиляди схеми да заобиколят закона, а ако случайно успееш да ги задължиш, си избиват парите от персонала и клиентите! Акъл, а не популизъм трябват!!!

4

Ох

преди 3 години

На тоя само като му погледна мазната физиономия, и ми става ясно на кои "богове" служи ! Да му вярват глупците !

3

Анонимен

преди 3 години

Данък богатство трябва да има, но трябва да е спонтанен. Иначе ако го очакват, богаташчетата ще си укриват повечето доходи, както по принцип си правят нашенските бизнесмени.

2

Тиквен медалист

преди 3 години

По лесно е да вдигнеш цената на храните и лекарствата и всякакви такси ,обучението и всичко което всяко живо същвство има нужда -- тогава богатите пак ще оцелеят а бедните ще платят масрафа ,защото видиш ли богатите щели да избегнат данъка ??? Ами да тормозим само работещите и едвам кретащите защото те нямат възможност да лъжат( крият ) и така докато те тръгнат да вдигат ( въстания ).

1

ДДРОнег

преди 3 години

Мда, данъците над богатите са вредни, виж данъците за бедните не са проблем, нали ?!Хм, странна логика !!!