39

Анонимен

преди 2 години

Бе то хубу, чи помнят дей даскало.

38

Анонимен

преди 2 години

31, абе и аз много книги четях, ама навремето темите по лит, които пишехме не бяха като тези сега, в които можеш да си кажеш мнението, а трябваше да е точно правилното мнение, че и политкоректно... Сега са отпуснали доста нещата, но тогава нямаше място за собствени интерпретации. И съответно или трябваше да научиш какво трябва да ти е мнението по даден въпрос и напълно да забравиш своето, или да си научиш темите наизуст. Второто е за предпочитане, защото се забравят.

37

Анонимен

преди 2 години

До АнонименЕй какви ми натискаш минус, това е самата истина, изкарах оценки 5+ и 6 по двете теми по литература, просто едната беше на съученичката ми, дори се ядосвах, че не пише нищо ,а чака всяко изречение да и казвам , много подсказвах и често си патех и ми намаляха оценките на края на срока, заради тях.

36

Анонимен

преди 2 години

Голема буря у Варна, направо как имаме ток :))

35

Анонимен

преди 2 години

Математиката по принцип ни куца, нема какво да се учъдвате :))

34

Анонимен

преди 2 години

За "математиците" само ще кажа, че точните науки в момента, особено на Запад, страдат от отва, че няма "спор" и агрументацията винаги е на 100% доказуеми факти, което е добре за академията, но е тоталне провал извън нея. Просто не ни учат, как да спорим, как да мислим без точни цифри и проблемите са налице. Особено тъжно е, че всеки приема всякак информация за чиста монета. А хората, които се учат на това, просто нямат хал хабер от науките. Затова е добре, да се учи философия навсякъде.

33

Анонимен

преди 2 години

До 31 - Това работи, ако си в графа "надарени" в тази област. Ако не си, щеше да си ти този, котио молеше за подсказване.

32

Анонимен

преди 2 години

До 30 "Ъмммм.." ..Това беше отговор за коментар 22 със садистичните наклонности.

31

Анонимен

преди 2 години

"които по български език и литература са показали значително по-ниски резултати в сравнение с учениците от останалите региони." - Ем то у Кърчааали и Ямбул вече няма много българи.

30

Анонимен

преди 2 години

До АнонименНе ми се е налагало никога да науча теми наизуст по литература,дават ни произведението,прочитам го и пиша по темата в движение,никакъв проблем не ми е било,но много четях книги и с удоволствие още като дете и може би на това се дължеше лекотата с която пишех тогава.Случвало ми се е в час,да пиша тема(Смирненски) и в същото време да диктувам на съченичка(Ботев) всяко изречение и това ми се е случвало 4 пъти,имам 1-ца,2-ка за подсказване,считах,че няма да ги включат в оценката,но ги в

29

Анонимен

преди 2 години

До 28 ... Ъмммм ъъъ ... бббб. Контролните работи са за това, нали?

28

Анонимен

преди 2 години

Имам 5.92 диплома и какво от това? Работата, кяото върша, изисква 1/1000 от знанията, които придобих в училище и честно казанао, ми се наложи да ги науча на нова. Училището ми помогна само с това, да ме научи, че трябва да се пазя от държавни органи, които "ми мислят доброто".

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 22 "Всяка година учениците следва да завършват с общи изпити" - Ама защо да спираме до там, дай направо да им правим такива изпити всеки срок! Или още по-добре всеки месец. Ще се оправдаем там като измислим някаква полезност, хората няма да мрънкат много, а ние ще печелим от организиране на изпити. Важното е парите да се въртят.

26

Анонимен

преди 2 години

От 21 -Еййй и пак не ми харесва коментарите, гнусното същество!

25

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 22 - Супер, ама как точно ще изпит учениците по вескеи един предмет върху целия материал?

24

Анонимен

преди 2 години

До Пян_Гъ - Вярно е шикалкавенето ти. "Я по същество" го ползват заядливи кoпeленца, които в опита си, поне малко да се чувства "победители" днес. И не смей да ми казваш, какво да правя, освен ако с теб няма хора с оръжие, че ще ти се случи случка.

23

Гиб Мелсън

преди 2 години

Аз лично не съм очуден от резулатите тъй като имам десетокласник и знам, че повечето десетокласници нищо не знаят или почти нищо Моя има 40 точки по български и 38 по математика. За българския се подготвя три дена, по математика не се е готвил, но при неговите съученици, като изключим петима зубъри, които имат само шестици, останалите са на селско ниво, тоест знаят малко повече от един пастир на село. Най-страшното е, че най-простото и нагло момиче от класа му иска да става лекар и ще стане.

22

Друга тема

преди 2 години

Хора, които смятат че Живко от Варна не може да направи 1 жена истински шастлива, всъщност те грешат ! Той може, само пари да има, ше може !

21

Анонимен

преди 2 години

Лично аз смятам, че трябва да няма годишни оценки въз основа на раздавани от учителите в училище през годината такива. Всяка година учениците следва да завършват с общи изпити по всеки предмет, като се създаде организация да не се подсказва и преписва. Само тогава ще имаме реалната картинка за нивото на образованието. Ама ни убива по мазолите, нали? До тогава да се въведат общи изпити за края на 4, 7, 10 и 12 клас - по всичко! Защото не са само математиката и БЕЛ предмети! По останалите е за рев

20

Анонимен

преди 2 години

"Ако по БЕЛ бяха дали интерпретативно съчинение върху вторичните моделиращи системи на Ю. Лотман ("Поетика и типология на културата")..."Говорим за стндартизиран тест за всички ученици в X клас, а не за студенти по литература или философия, на които ще им трябва 2 години специализирано обучение и тренировка, за да могат да работят върху този текст. Все едно да им дам задачи по алгебрична геометрия ... БЕзмислени глупости приказваш.