51

До Анонимен

преди 2 години

"А какво се случва с елементарни частици като русофилите при такова мега слънчево изригване?" - питай майка си, тя със сигурност знае.

50

До До 51

преди 2 години

Кои спътници бе, метранпажист? GPS-a ли - ти чувал ли си за наземни станции (спойлер - на НУРТС все пак ще им се оака комуникацията и ще има проблем с ефирната цифрова)? Комуникационните - ти знаеш ли, че през тях минава около 1-5% от целия трафик? Единствено ще има проблем със сателитната телевизия, ама в цивилизования свят отдавна има алтернативи.

49

Анонимен

преди 2 години

А какво се случва с елементарни частици като русофилите при такова мега слънчево изригване?

48

До 51

преди 2 години

Чел си ама между редовете сисчо. Нека ти изпушат спътниците пък дублирай каквото искаш.

47

Анонимен

преди 2 години

Оф аман от разбирачи тука. Все забравям че разбирате от всичко и повече от хората които с това се занимават. Да се чуди човек с толкова капацитети как сме чистачите и гледачите в ЕС.

46

До До 41

преди 2 години

Аз съм сисадмин и прочетох много повече от заглавието. Номер 41 е прав, а ти не си. Огромна част от инфраструктурата е дублирана и не зависи от електрозахранването. Електрическите бури обикновено предизвикват къси съединения в далекопроводите (здравей електротехника, здравей дължина на вълната) и електроцентралите. Дейтацентровете и обикновените компютри обикновено са защитени, а онези линии, за които каката говори в статията, обикновено са оптични, а не електрически. Така че - предимно булшит.

45

До Анонимен

преди 2 години

Абе, сладур - вземи се образовай какво точно е интернет. Едно спиране на тока за седмица ще нанесе много повече щети от спирането на интернета. В случай на DR (прочети в нета какво е това, преди да са го спрели извънземните), всяка една банка има разписан план за действие (задължителен е за всяка банка в ЕС). Веригите за доставки няма да се разпаднат, просто ще се отчитат по-трудно, ама бизнесът е гъвкав. А в самия интернет има заложена толкова много отказоустойчивост, че ще тръгне на 3-я ден.

44

Анонимен

преди 2 години

Верно ще има щети за милиарди, ама няма да разберем, щото глупонаселението няма да може да вие у фейса колко много му е зле като ги няма постовете и статусите на останалите.

43

Анонимен

преди 2 години

Тази алармистка нагласа не просто е вредна, а трябва д асе запитаме кой ще спечели от дублиране на съществуващата инфраструктура или изграждането й наново. Това пак са принудителни разходи, като тези за електрическите коли или перките и соларите и прочие развитие основано на ненужно изоставяне на работещи технологии за да се приеме скъпо и недостъпно за бедни страни решение.

42

ми, ся...!

преди 2 години

Абе, щом веднъж се е случило... През 1859 г. "изгърмя бушоня" на телеграфъ, мъ то друго нямаше, но ако се случи днес... малиии... вие оставете интернета, някак си ще свикнем, ами какво ще правим без вода в апартаментите... как ще я караме без Тоалетни, кога изгорят трансформаторите и останем без електричество и съответно - водни помпи??? Ами бензиностанциите и газостанциите???? Ромите шъ ударят "дюшеш" с таксиметровите каруци... Вай, вайй...

41

До 41

преди 2 години

Барем беше прочел нещо повече от заглавието.

40

Анонимен

преди 2 години

Така като чета коментарите *** пак мисли за себе си и за "фейсо". Ако това реално стане ще парализира банките, хранителните доставки и пазарите като цяло. Сега ще кажете ми едно време нямаше интернет и всичко работеше да ама днес всички браншове разчитат на интернет за съществуват общо взето. Ще се озъбите много яко.

39

Много уплашен

преди 2 години

Ужастъ. Ще спре фейсо.

38

Бате Сечко

преди 2 години

До Гроби ТаласомоМен от класиката най-ми харесваха Сор, Бах, Джулиани, по-късно Боса Новата, Дауланд от Ренесанса.. Ама на стари години, нещо Ел. китарата ме заинтересува... Блуса и Клептън са ми страст.. Ай, наздраве брат!

37

АнонимеН

преди 2 години

И ТАЯ ГЛУПОСТ ЛИ Е НА ФОКУС ,СПРЯМО КЪДЕ КЪДЕ ПО-ВАЖНИ НОВИНИ!

36

ъъъ

преди 2 години

Няма да спре интернетът, а токъъът шшшш. Интернетът работи масово с оптични кабели, а там, където е с медни, има галванични разделители - всяка лан карта, суич и рутер е галванично разделен от кабелите, към които е свързан. Така че не ги мислете тях. Това, което ще е проблем, ще са претоварени и повредени трансформатори на електропреносната мрежа (ако защитите им не са успели да сработят). Днесаджиите пак се изявяват като разбиращи от всичко и се излагат...

35

Гроби Таласомо

преди 2 години

До Бате СечкоС квинти бича, ама от време на време, яко блъскам класика съчетана с народен фолклор, тъй ми идва, става един доста ъндърграунд стил. Тъй ми идва. Класиката, навремето с лопата да *** биеш, не мой *** накараш да я слушам, сигур затуй на стари години я просвирих. Народният фоклор си иде от само себе си, тва е като кръвта във вените. Често вкарвам яко кварти, терци и т.н., ама тва го праа без да се замислям;)))

34

Бате Сечко

преди 2 години

До Гроби ТаласомоБрат, на пентатоника или други скали я караш? Арпеджии и дабълхрнд също???

33

Бате Сечко

преди 2 години

Да ни удря бързо, че да видите, как ВиросО ще се изпари веднага...! Залагам дупе...!

32

Гроби Таласомо

преди 2 години

До ШашиНа мен, половината ден ми минава с китарата, напоследък, хахаххахаха