122

До ваксиран

преди 2 години

До ваксиниранТи в Сингапур ли живееш и откъде взе тази информация?

121

Професор

преди 2 години

Накиприли се едни професори всеки ден по всички телевизий , а няма кой да прочете съседната статия : " Пропаднали настилки, и НЕкачествени ремонти ... " в най-Европейскат столица ! Да отваряме ли тема за изгнилите водопроводи , липсата на канлизация из Софийски квартали в 21в. , и това че вода газим жадни ходим и КУПУВАМЕ вода за пиене като Бедуини ?! КЪДЕ са ни "професорите " да излязат да се изкажат и по тези теми или всички се редят само за президентската хранилка за " обединители" ??

120

Професор

преди 2 години

ЕС още не разбрали и факта , че в Нашия стан , от 7млн. население 8,5 млн. са "професори" , та затова сме развиваща се държава от 4-тия свят дето и Африканците ни се смеят !

119

ваксиниран

преди 2 години

Не съм антиваксър, но ваксинацията е неефективна! Факт! Днес, в Сингапур починаха 6 неваксинирани, 2 частично ваксинирани и 7 напълно ваксинирани (файзер). Задавам си елементарният въпрос - Защо толкова настоятелно прилагат ваксинацията, след като фактите в слабия ефект от ваксините са очеВадни??? Лично аз нямам отговор на този въпрос! А, вие????

118

Анонимен

преди 2 години

До Гергана- Не в това коя точно "ваксина" ще изберем е проблема а че никакви ваксини срещу грип не са работили до сега. Пропускам факта че натискат и искат 100% от населението да набоцкат само с mRNA, aко ще и да е с бустерче отгоре друга ваксина. Хитрия им номер е че с право се надява,т като принудят голяма част от населението да се набоде, те няма да протестират заедно с ненабодените, И могат още да затегнат примката, до пълна победа. Стига с тая наивност, колко още да ви будалкат ?

117

Вярно ли е?

преди 2 години

Нямам нищо против да поема риска и да се ваксинирам, ако това ще ни върне към нормален живот. Освен това нямам намерение да имам повече деца, а и очаквам внуци. Тъй за мен-не ми пука. Но съдейки по другите държави с висока ваксинация, до 80% и отгоре, виждам че няма да се спрат до там и да ни оставят на мира. Веднъж клекнем ли ще нападнат и децата и внуците. И за никакъв стаден имунитет 60-70% не става дума както лъжат безсрамно, а искат 100% набоцкани. И не броят естествения. Питате ли се защо

116

Анонимен

преди 2 години

До епидемиолог- Освен това намаляването на фаталните случаи по света, няма нищо общо с това че много народ принудиха да се ваксинира, а защото много хора изградиха истински надежден естествен имунитет. Въпреки че чрез локдауни и крути мерки се опитваха да спрат този процес, все пак някакъв колетивен имунитет се получи. А и все още никой не знае как "ваксините" действат на естествената имунна система на човека. Ако не я съсипват ще е добра новина. Но ще трябва да изчакаме години за да разберем

115

Анонимен

преди 2 години

..."Ваксиниран с една доза може да заради неваксиниран, който е с отрицателен тест, смята медикът..."Ей, джурналисте! кой те е учил на български, кой те е учил на граматика?

114

Аман

преди 2 години

Аман от пишман професори на всяка крачка !! Направихте така , че в Бг "бизнес" , а сега и " професор "да станат най-мразените думи ! Няма ли в цялата държава някой , който да обясни на този " проф" и всички Вас , че ваксинацията никъде по света НЕ е " доброволен акт " , и стига са разтягали политически ЛАКАРДИИ , да се правят на хитреци , само за да се хвалят , че са ги показали по телевизията и да се правят на значими всезнайковци пред жените си в къщи !!!Затова сме последни във всичко !!

113

Гергана

преди 2 години

Има две ваксини, който 8 месеца стоят в ЕММА. Едната е антигенна, а другата от убити вируси. Това, което пише дават по-голяма защита до 95% от всички щамове и в сравнение дори с наличните. Това са Новавакс и Вълнева. И вероятно, ако бяха налични нямаше да има проблеми за никого (нито за доктори, нито з апациенти). Дано ги пуснат, та да мине тази епидемия.

112

епидемиолог

преди 2 години

До О хо хо="Ивунитетът на ваксинираните НАМАЛЯВА ПРОГРЕСИВНО СЛЕД 4 МЕСЕЦА"==Грешно твърдение! Първо въобще не става дума за имунитет в случая, а за наблъскване на антитела в организма. Което може и да помогне за известно време за вируса, но не се знае- на каква цена. Второ, не 4 месева, а още втория месец започва отслабване на действието. Организма намира начин да се отърве от чижди тела. И научете накрая какво е Имунитет. И защо тия ваксини не правят колективен имунитет, дори и при 100% вакс

111

До 121

преди 2 години

То затова е добре една пълна кръвна картина преди ваксинация да знаеш накъде си.Може в момента да имаш възпалителен процес,може да си заразен затова антигенен тест и др.По принцип ваксини се слагат на хора които в момента са здрави,дори и кръвното налягане,кеъвна захар трябва да са в норма.

110

сф

преди 2 години

До Ц до умньоЕла да видиш как е в Германия.Моя колежка от ваксинацията насам два пъти влиза в болница.Други двама комшии са непрестанно болни и кихащи.Друг колега,руснак,получи проблем с тестисите.Приятел на мой колега от Франция почина на 36г. оставяйки две деца сираци.В началото от болницата казали,че не е от вакса,но после се коригирали.Тук много джипита спряха да вахват,като видяха какво става.

109

Анонимен

преди 2 години

Главните рискове при ваксинация или боледуване е образуване на тромбози,като при хора прекарали инсулти,инфаркти,пушачи или склонни към тромбози без да знаят може да е сериозен проблем.Заболелите 6 м.са на антитромбоцитна терапия,а ваксинираните - 7 дни.Германските лекари откриха причината за тромбозите при ваксините,предложиха вариант на производителите,а дали се прилага никой не знае.Реално ваксината си остава единствено предпазваща непреболедували.Но малък % хора на които ваксината не влияе

108

Ц до умньо

преди 2 години

Имам доста познати, които два пъти вакснати, точно на четвъртия месец СЛЕД това изкараха тежка ковид бронхопневмония. За тях никой нищо не казва. След 4 мес. ЩЕ ИМА ДОСТА ТАКИВА, МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ СЕГА. ПОЖИВЬОМ...УВИДИМ.

107

умньо

преди 2 години

А да си се замислял, че като си ваксиниран леко караш заразата и после си безсмъртен. Вместо да се заразиш неваксиниран и да ядеш хурката?

106

О хо хо

преди 2 години

Ивунитетът на ваксинираните НАМАЛЯВА ПРОГРЕСИВНО СЛЕД 4 МЕСЕЦА НАЙ- МНОГО. КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ТОГАВА, ПИТАМ? ЩЕ ИМА МНОГО БОЛНИ ВАКСИНИРАНИ !!! ЩЕ ГИ КРИЕТЕ И ЩЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ НЯМА ТАКИВА.

105

Обективно

преди 2 години

НИТО ЕДНА ЕПИДЕМИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯНА С НЕСТЕРИЛИЗИРАЩА ВАКСИНА КАТО ВСИЧКИ ТЕЗИ ЗА КОВИД!!!

104

Пешо

преди 2 години

имам анти-тела и отказвам да се ваксинирам. Не знам кога съм го преболедувал. Защо да ми ограничават правата след като имам имунна защита. Логиката е никаква или имаме нова медицина. Какво по хубаво от естествения имунитет.

103

Анонимен

преди 2 години

Ваксинация от днес за утре,щото сме в пик е трудна работа,дори невъзможна.Отдавна се виждаше накъде вървим,но изчакаха болниците да се препълнят.Колкото до една доза,сертификата да е след 14 дни,а зелен да има и за тези с неутрализиращи вируса антитела,защото целта на ваксинацията е именно този имунен отговор.В Австрия наличието на такива антитела е равносилно на ПСР тест,може да се влиза свободно в страната,ако изследването е от не повече 90 дни.То е логично тези хора да имат същите права