247

АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ...

преди 2 години

..С ТАЯ ОПАШАТА РУСКА ЛЪЖА 3-ти МАРТ !!!!!---ТОВА Е САМО ДАТАТА НА ПРИМИРИЕТО , МЕЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ...НИ НИКАКВО "ОСВОБОЖДЕНИЕ"---ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ОЩЕ Я НЯМА НА КАРТАТА ИЗОБЩО!....АЗ ОТИВАМ ПРИ КОМШИИТЕ В ОДРИН НА ПАЗАР ---ЗАЩОТО ТАМ Е ЕВТИНО И ПРИЯТНО ЗА ДУШАТА....НЕ ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СЛУШАМ ЗА ТИЯ РУСКИ ПРОСТОТИИ....ОТ ПРЕДИ 150-ГОДИНИ!!!

246

Анонимен

преди 2 години

Кажете едно мерси на Русия поне.Все пак са платили с кръвта си за това нещо!!!Ама не ....давай парите имат повече стойност от човешкия живот.

245

Анонимен

преди 2 години

В русофилски шабаши не участвам.

244

Опълченците на Шипка

преди 2 години

О, Шипка! Три деня младите дружини как прохода бранят. Горските долини трепетно повтарят на боя рева. пристъпи ужасни! дванайсети път гъсти орди лазят по урвата дива и тела я стелят и кръв я залива. Бури подир бури!Рояк след рояк!Сюлейман безумний сочи върха пак и вика:"Търчете! Тамо са раите!"И ордите тръгват с викове сърдити и "Аллах!"гръмовно въздуха разпра. Върхът отвърна с друг вик УРА!

243

патреотин

преди 2 години

До Опълченците на Шипка Ха наздраве!Да жювей!

242

Нищо ново

преди 2 години

До Анонимен 315: Много опорни точки си насъбрал. "Знаеш ли кои отиваха в техникумите? Двойкарите, които едвам завършваха основното си образование". Да, така беше. Но това, че са получавали двойки и тройки не значеше че от тях няма да станат добри майстори в производството. И ставаха. Стругари, шлосери, заварчици. Къде ги сега? От бизнеса редовно се оплакват, че кадри няма. И то няма, защото няма техникуми, няма професионални училища. И за това трябва да се мисли с перспектива, не с опорни точки

241

Опълченците на Шипка

преди 2 години

...що гордо разтутва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди, защото там нейде навръх планината, що небето синьо крепи с рамената, издига се някой див, чутовен връх, покрит с бели кости и с кървав мъх на безсмъртен подвиг паметник огромен, защото в Балкана има един спомен, има едно име, що вечно живей и нашата история кат легенда грей,едно име ново голямо, антично като Термопили славно, безгранично, що отговор дава и смива срама, на клеветата строшава зъба.

240

Анонимен

преди 2 години

Честит празник на свободните българи! Напоследък се оказа, че все още има много такива:)

239

Анонимен

преди 2 години

До Нищо ново Знаеш ли кои отиваха в техникумите? Двойкарите, които едвам завършваха основното си образование. Това беше "мат'ряла" за великата ни индустрия. Добрите са малко, защото добрите директно заминават на Запад и ДОРИ ТАКА, са в ПЪТИ по-адекватни на реалностите от "продукцията" на системата на Комунизма. Видяхме им безсилието и импотентността на кадрите на комунизма когато дойде промяната. Ставаха за чистачи и миячи и тъговци на Илиенци.

238

Опълченците на Шипка

преди 2 години

Нека носим йоще срама по челото, синина от бича, следи от теглото,нека спомен люти от дни на позор да висне кат облак в наший кръгозор, нека ни отрича историята,века, нека е трагично името ни нека Беласица стара и новий Бятак в миналото наше фърлят своя мрак нека да ни сочат с присмехулни обидни счупените окови и дирите стидни по врата ни още от хомота стар, нека таз свобода да ни бъде дар!Нека, но ние знаем, че в нашето недавно свети нещо ново, има нещо славно...

237

Честит празник

преди 2 години

Честит празник на всички. Да споменем с благодарност загиналите за нашето освобождение. И българските опълченци, и руските и румънски войни, и финландският батальон и финландската духова музика ( на последно място, но не да последно по значение). Всички трябва да се споменат.

236

Анонимен

преди 2 години

!14 години по късно не смеем да напишем от кого сме се освободили.От туй по голям позор няма дамаджан патриоти.

235

До 309

преди 2 години

Ей това е руската пропаганда. Освобидили са ни и затова ни им принадлежим. Но това е лъжа, защото смисълът да си свободен е да не принадлежиш на никого. Щом си решил да принадлежиш на някого, било то и Русия, значи си РОБ. А за руснаците ние сме най-противния православен народ. Всъщност, те и за народ не ни признават, а за племе. Те мислят, че се долни и некадърни. Ако на русофилите ви харесва да имате такива господари, прави ви път към Москва.

234

Анонимен

преди 2 години

Държавата да наложи таван на надценката като при лекарствата примерно 20% за да се избегнат спекулациите

233

Равнопосавеност

преди 2 години

Честит празник на всички Българи!

232

Нищо ново

преди 2 години

До Анонимен 300: Тапии, комунизмът и т.н. Така разсъждаваш и затова ти се вижда, че образованието преди 50 години не е било добро. Но, ние имахме техникуми, в които се готвеха кадри със средно образование за промишлеността, за едно място университетите кандидатите бяха по 6-7, че и повече. Като човек, свързан с висшето образование мога да потвърдя, че подготовката, с която студентите влизат във висшето образование трайно върви надолу, и това е общо мнение в академичните среди. Добрите са малко.

231

До 298

преди 2 години

Сигурно той е бил от децата с шоколадовите яйца и затова така му липсва онова време.

230

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 306 - кой е роб и кой не - историята ще покаже! Аз не съм, защото не завися от временните, подчертавам - временните, "господари" на държавата! А това да застанеш срещу човека, спасил те от смърт и о рамо до рамо с този от когото те е спасил ... има си медицински термин за това...

229

Анонимен

преди 2 години

До Сашко Саше, кой е този друг и от кого ни е освободил? Да не си политик, рожбо писана, че лъкатушиш между колците? И на теб честит празник!

228

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 305 Още си роб, щом имаш нужда да се определяш чрез "освободителите" си, които по една ирония са те заробили ОТНОВО без прекъсване с предното ти робство.