21

И този

преди 1 година

не щастник на държавната хранилка бръщолеви глупости...щял да ни оправи азерския газ..,...

20

До8

преди 1 година

Добра Термо помпа с COP 5-7 един киловат разход ти генерира 5-7 киловата във вид на топлина,десет киловата соларна инсталация са 40 квадратни метра площ,при къща с двор може да се инсталират и на покрив и на земята,пак ти казвам единствената пречка засега е само големият разход за първоначална инвестиция който ще намалее значително при огромното поскъпване на електроенергията и въглеводородите за в бъдеще!

19

Боб

преди 1 година

Да ядем повечко боб!

18

Анонимен

преди 1 година

До До 15 Абе мноо си умен ти, бе, сигурно си и красив! Що пък реши, че всички трябва сега да започнат да правят инвестиции с пари, които нямат, за да плащат за грешките на политиците?!? Вие, "умокрасивите" като алоизмамниците станахте! Не всеки има пари да извади на куп за "соларни панели и термопомпи"!!! Някои хора живеят от заплата до заплата! И кво, да теглят кредити и да се заробят ли, щото политиците ни толкова си могат?!?

17

баба мара

преди 1 година

единственият начин е да се свалят санкциите над русия и газта да потече по тръбитесащ като искат да се бият с русия да отиват на сев полюс там да мерят сили новсветовен ред без русия китаи и индия няма да има европа се съсипва заради сащ

16

Анонимен

преди 1 година

великия евро...ски съюз ще стои на студено хаха жалка работа

15

Анонимен

преди 1 година

Както вървят нещата накрая ще почнем да горим политици, за да се топлим. И без това са мазни и доста енергия ще отделят при горенето.

14

Анонимен

преди 1 година

На първо място изолации и после всичко останало.

13

До 15

преди 1 година

Карай си БМВ то, дето някой ти го е "подарил". То ще се избие по-бързо. Бъди тарикат.

12

До 8

преди 1 година

Ами като нямаш място за 10, сложи си 2кВт. И да не замениш газа, ще го намалиш. С колкото-толкова, все е от полза.

11

Анонимен

преди 1 година

Алтернативно ще се греем с бобец и леща... Негодници!

10

До 7

преди 1 година

За колкото и време да се избие, със сигурност ще е по-кратко от избиването на телевизора, дивана или айфона.

9

Demonaz

преди 1 година

Тази от греенпийс е еко-терорист. Не ги слушайте,че ще живеете в каменната епоха.

8

до 7

преди 1 година

10 киловата за къде са ти? Макс 2 домакинства. И знаеш ли каква площ трябва да е панела за да изкараш 10 кв от него пролетта, да не говорим за зимата? Термопомпата до към -5 добре, а после с цената на промишления ток?Значи дайте да не говорим по розови картинки, а с реални факти и от опит. Пак казвам - това са абсолютни простотии, че тези неща могат да заместят газа. Да, правителството нас.ра положението и сега се опитва да измести темата, но това е друг въпрос.

7

До4

преди 1 година

Защо да са простотии,соларен колектор десетина киловата за пролет,лято и есен, плюс Термо помпа за зимата е едно добро решение за една къща,вече друг въпрос е каква е цената на тая инвестиция и за колко време ще се избие!

6

Велев

преди 1 година

Всички коментатори са големи баровци, и ще се присмеят, че алтернативата са дебелите завивки и топли дрехи вкъщи. Както казваше един герой от руската класическа литература- нещастието е студена квартира зимно време.

5

Анонимен

преди 1 година

Алтернативните начини са да ядете повече боб и да пръцкате за да се топлите. До там ни докара тотално неадекватната енергийна политика не само у нас, но и в ЕС. Самия факт, че вече се говори за въвеждане на задължително студуване (под 20 градуса), което дори комунистите не са правили, е достатъчно показателно колко неадекватни управляват енергетиката в съюза!

4

Анонимен

преди 1 година

Пълни простотии. Соларни колектори, али бали.... Имам соларен колектор и много добре знам зимата колко е ефективен. НЕ Е! Аман от простотии вече!

3

Анонимен

преди 1 година

Алтернативни,алтернативни колко да са алтернативни климатиците?Ако Русия преустанови вноса на ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй"алтернативните"климатици ще се окажат само едни скъпи неизползваеми пластмасови кутии!

2

Кратко и ясно!

преди 1 година

Ще си купя печка на дърва и ще си горя въглища и стари гуми :) Да видим тогава дали няма да намерят начин да купуват газ, ядресно гориво и петрол от някъде! Редно е всички да си купим по една такава печка! Ще им подейства като сигнал за следваща "криза" и само тогава ще си размърдат дебелите заддницци!