Канадски съд оправда български имигрант, прекарал 4 години в затвора

Димитър Димитров пристигнал в Канада през 1996 г. и подал молба за получаване на гражданство, като смятал да доведе и семейството си от България
30 окт 2005 14:36,
Българинът Димитър Димитров вчера е бил обявен за невинен, след като близо десет години бил смятан за убиец на свой сънародник и лежал четири години в затвор, съобщава днес в своя уебсайт вестник “Отава сън”.

Димитър Димитров пристигнал в Канада през 1996 г. и подал молба за получаване на гражданство, като смятал да доведе и семейството си от България. Но през същата година бил намерен убит хазяинът му Христо Велчев. Димитров бил арестуван и съден, въпреки че имало подозрения срещу съпругата на убития и втория наемател в къщата, също българин.

През 1999 г. Димитър Димитров бил обявен за виновен, осъден и изпратен в затвора. През декември 2003 г. апелативен съд на провинция Онтарио отменя присъдата, а на вчерашното съдебно заседание той е бил обявен за невинен по отправените му обвинения в убийство.

Димитров не е виждал семейството си повече от 10 години. Макар и съкрушен от преживяното, той се надява да доведе близките си в Канада и заедно да заживеят така, както са планирали през 1996 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание