Заловиха хероин за над 80 000 евро

По всяка вероятност хероинът е бил предназначен за европейския наркопазар
26 авг 2006 15:16,
Хероин за над 80 000 евро заловиха служители на дирекцията за борба с организираната престъпност в националната служба "Полиция", съобщи пресцентърът на МВР.

В ареста за 24 часа са задържани трима мъже от столицата. Те за първи път попадат в ареста по обвинение за наркотрафик.

Тримата били засечени вчера пред паркинг на магазин от голяма търговска верига с кола Фолксваген Голф. При последвалото претърсване дрогата била намерена в купето на автомобила, укрита в две кутии от тонер и увита в найлонови пликове.

Направеният наркотест показал, че хероинът е с висока чистота, а количеството е за над 80 000 евро по цени на едро на европейския наркопазар.

По първоначална информация наркотикът е внесен в България от Турция, се допълва в съобщението. Задачата на тримата била да го вземат от столицата и да го предадат на трето лице.

По всяка вероятност хероинът е бил предназначен за европейския наркопазар, се казва в съобщението. Последните тенденции в наркоразпространението показват, че за да намали рискът от загуби на големи количества наркотик вследствие на засиления контрол на българските власти, наркотрафикантите са се насочили към пренасяне на малки количества дрога.

По случая е образувано дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание