Вандали изпотрошиха новите влакове Desiro

От началото на годината това е седми случай на замеряне на влакове с камъни
23 ное 2006 15:53,
От пускането в движение на първите нови влакове Desiro до момента са спукани вече осем стъкла при инциденти със замеряне с камъни в различни райони на страната. В резултат на вчерашните вандалски актове отново е спукано стъкло на дизелова мотриса и са счупени две стъкла на вагони, информираха от БДЖ. С камъни са замеряни и три пътнически влака в различни райони на страната.

Около 14 ч. в района на прелеза на гара Гривица малолетни извършители са обстрелвали с камъни пътнически влак 23102 /движещ се по маршрут Свищов - Черквица/, обслужван от нова дизелова мотриса Desiro. В резултат от вандалския акт е спукано страничното подвижно стъкло на кабината на машиниста.

Малко по-късно, около 15.40 ч. между гара Монтана и спирка Благово неизвестни лица са хвърлили камъни по пътнически влак 71209 /движещ се по маршрут Бойчиновци - Берковица/ и са счупили стъклото на един от вагоните.

Вечерта, около 19.40 ч., между гарите Перник Разпределителна и Перник неизвестни извършители са замеряли с камъни пътнически влак 50207 /движещ по маршрут София - Перник/. В резултат на това е счупено стъклото на един от вагоните на пътническата композиция.

От началото на годината това е седми случай на замеряне на влакове с камъни в този железопътен участък и трети само за тази седмица, припомнят от железницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание