Четири години и половина, в главната роля - Ванко 1

Апелативният съд на Пловдив осъди рапъра Иван Главчев - Ванко 1 на четири години и половина затвор
24 яну 2007 10:15,
Четири години и половина, в главната роля - Ванко 1
Рапърът и братовчед му дойдоха на заседанието в съда със стегнати ранички. Снимка: Булфото

Апелативният съд на Пловдив осъди рапъра Иван Главчев - Ванко 1 на четири години и половина затвор. 

Иван Главчев бе признат за виновен за това, че сам и в съдружие със своя братовчед Димитър Рачелов от началото на 1999 г. до март 2003 г. са склонявали към проституция момичета включително и непълнолетни девойки.

Престъплението е извършено на територията на Пловдив, Рим, Париж, Ница, Мадрид и Брюксел. Димитър Рачелов получи присъда от 4 години затвор.

Рапърът бе осъден да плати 4500 лева глоба, а братовчед му 4000 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд /ВКС/. Наложените днес наказания са максималните след промяната на Наказателния кодекс от миналата година.   

С присъда от 5 ноември 2003 г. на Окръжен съд-Пловдив двамата бяха осъдени на по 10 години затвор за склоняване на девойки към проституция.   

Във връзка с промяната на НК, подсъдимите бяха освободени от местния затвор на 20 октомври 2006 г., където изчакваха делото  си във ВКС заради обжалване на присъдите. Делото бе върнато за доразглеждане в Пловдивския апелативен съд.   

В случай, че ВКС потвърди наложените им днес присъди от Пловдивския апелативен съд, Иван Главчев ще лежи в затвора още 1 година и 1 месец, а Димитър Рачелов- 9 месеца.

От наложените им днес наказания се приспада времето прекарано от тях в ареста по време на следствието и съдебното дело.   

Днес двамата се появиха отново с багаж очаквайки, че ще бъдат задържани. Ванко 1 дори предложи някой журналист да му отнесе багажа в затвора.

Апелативният прокурор Красимир Папаризов каза, че двамата подсъдими няма да бъдат задържани, докато не се произнесе Върховният касационен съд.    

Мярката им за неотклонение в момента е "подписка". Прокурор Красимир Папаризов каза, че е доволен от наложените наказания.   

Ванко 1 пък коментира, че все още мисли дали да обжалва присъдата. Неговата майка Цветана Главчева, която се яви като защитник в процеса, бе категорична, че присъдата и на двамата ще бъде обжалвана пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание