Въоръжени със сопи и прътове роми отново бесняха посред нощ

Ден след първите сблъсъци, късно във вторник имаше нови инциденти край Виетнамските общежития в София
15 авг 2007 08:24,
246
Въоръжени със сопи и прътове роми отново бесняха посред нощ
Един от ромите се е въоръжил с вила. Снимка: БГНЕС

Боят в картинки

Ден след първите сблъсъци, късно във вторник имаше нови инциденти в столичния квартал „Красна поляна“.

Големи групи роми са се събрали до Виетнамските общежития към 21.30 ч. Ромите са били въоръжени с прътове и са хвърляли камъни. Имало е сблъсъци на няколко места в квартала.

Най-сериозно е било положението пред бл.7. Група от около 150 роми с брадви и прътове е преследвала три коли, в които се предполага, че е имало скинари.

Пристигналата на мястото на безредиците полиция е успяла да предотврати по-тежки последици.

Кварталът е бил блокиран от всички страни от силите на реда, за да няма разрастване на напрежението. Малко преди 23.00 ч. ситуацията се е нормализирала.

При сблъсъците няма тежко пострадали, съобщава се за един ранен 28-годишен младеж от ромски произход, който е откаран в болница.

На мястото на инцидента е пристигнало ръководството на полицията. По първоначална информация в инцидента са участвали и скинари, но заместник-вътрешният министър Камен Пенков заяви, че за размириците са отговорни местни ромски банди, които създават напрежение и отрече в квартала да е имало скинари.

„В квартала не е имало скинари нито вчера, нито днеска , а става въпрос за инсценировка“, каза той.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков е изпратил служители на жандармерията, които трябва да осигурят спокойствието в квартал „Красна поляна“.

Те ще останат в квартала, за да предотвратят бъдещи размирици.

В понеделник вечерта четирима души пострадаха при сбиване в кафене недалеч от виетнамските общежития. По последна информация четиримата пострадали са били клиенти на кафенето и са били с бръснати глави, но не са били скинари.

Те са били нападнати от около 150 роми, които са ги взели за скинари. След избухването на инцидента на място пристигна лидерът на Евророма Цветелин Кънчев и заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. 

Боят в картинки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Hanko преди 16 години
Аз мисля , че обстановката е взривоопасна. Ако и ние като слабоумниците със сопите и прътите настанем ще стане малка гражданска война . Ще се бием по улиците и ще надминем дори парижките размирици от миналата година. В резултат ще пострадат много хора , а виновниците пак ще останат ненаказани. А защо се стигна до тук ? Според мен, защото много дълго простотиите на *** (кражбите, износа на деца и жени, шофирането без книжки ако щете) оставаха безнаказани и те си повярваха , че нищо не може да им се случи каквото и да извършат. Като бонус към тези деяния получават помощи и все по често употребяват думата дискраминация като веднага след това очакват да получат още нещо. Истина е , че е ужасно да живеете в съседство с тях. Истина е , че и между тях има свестни и възпитани. Решението : Когато следващата *** свада между кланове е факт , полицията да не ги пази и да гледа , а ди ги поарестува малко. Когато на следващата *** сватба музиката е силна и дразни околните , полицията да направи нещо, защото ако има шумен купон у нас те ни гонят , а тях само ги гледат. Когато следващата *** каруца мине по централна улица и предизвиква задръстване да бъдат глобени. Когато откраднат шахти и ел. трасе на БДЖ да речем да бъдат изчакани пред пунктовете за изкопуване на метали и да бъдат арестувани, а след това и лишени от помощи за изестно време.Примерите са безброй много. Съгласен съм , че се подлива вода на г-н Борисов, но не съм съгласен , че проблемите са от снощи и ,че ще бъдат решени след като местните избори отминат и всичко се забрави отново .
24
0
 
0
 
! Отговори
Далия преди 16 години
Еййй хоррааааа тоя проблем тепърва ще става все по-голям. *** се множат и им идва кураж. Едно време *** от тоягата го е било най-много страх. А сега на полицаите насреща излизат. Не искам да си представям какво може да стане. Че стигне ли се до там става страшно и за *** и за българи, а в центъра на нещата пак ще стоят една шепа хора, които ще черпят изгода...!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДА СЕ БЕШЕ СЕТИЛ
22
0
 
0
 
! Отговори
TrojanSkin преди 16 години
Kakvi sa teq gluposti deto stavat i nai lo6oto e 4e darjavata ne vzima nikakvo otno6enie.Parvo 6te zapo4na ot tuk za6to pak sopomenavat SKINHEADS ta hora ne razbrahteli 4e teza Rasiski tapaci nesa SKINHEAD a sa BONEHEAD!!!I ne razbrahte li 4e SKINHEAD ne sa rasiski nastroeni.Cqlata SKINHEAD organizaciq idva ot 50-60god.v JAMAICA i e svarzana edinstvenno i samo s SKA,REGGE i ROCK STEDEY muzikata,ta parvite SKINHEAD sa NEGRITE!!!Razneretego mili novinari NE NI BARKAITE s tezi maloumni rasisti i fa6isti ni e nesme ot tqh i horata trqbva da go znaqt prosto vlezte v neta i pro4etete malko informaciq ob6testvoto trqbva da znae istinata.A po-vaprosa za *** tova e ujasno koeto pravqt a nai ve4e 4e tolkova ne6ta im oprosti darjavata 4e te nqmat pravo da imat voob6te glas.Tova ako be6e po-vremeto na bai Tosho sega vsi4ki tezi romi 6tqha da 4ukat kamani v Belqne za nazidanie na drugite.Prosto mnogo im pozvolihme a te sa kato unite prosto divaci bez obrazovanie i bade6te taka li 6te sme v EVROPA????Da se zamisli darjavata!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН С ГОЛЯМО&qu преди 16 години
Анонимен , добре си ме копирал, но трябва6е да пи6е6 ДОПЪЛНЕНИЕ , а не предложение :)))))
20
0
 
0
 
! Отговори
сим преди 16 години
Т.нар."скинари" бяха петдесетина младежи, събрани на бул."Възкресение", които пееха "Стани, стани, юнак балкански", после изпяха и националния химн, но това беше към полунощ, преди това това никой не смееше да излезе /вкл. и аз, признавам си/.
19
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 16 години
Никой няма право да нарушава обществения ред и спокойствие. *** са го направили и трябва да бъдат санкционирани по някакъв начин. Какво ще стане ако Българите ги погнем? Сигурно ще има вкарани зад решетките.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
нещо трябва да се направи по въпроса. не може всяка вечер хората които живеят там да се притесняват да се приберат,защото някой луд *** ще ги пребие.и не мога да разбера,защо ние българите сме такива овце, как можем да търпиме толкова.
17
0
 
0
 
! Отговори
ICQ205548833-Daniela преди 16 години
Никой за нищо не ни е виновен, ние си избираме правителсвото, ние си го търпим... всеки, недоволства, но чака другия.Имам познати, които казват искам да съм *** в България- не плащат данъци, ток, вода ... Една недоволстваше, че и спрели тока, а тя имала 9 000 лв сметка, кога един българин ще направи такава- никога, защото ще му баде веднага спрян!!!Живеят без брак както ние балгарите сме го казвали на семейни начала, правят си по 5 деца и живеят с помощите са социално слаби. Отедлно работят, но нали се сещате без договори, без осигуровки...Циганчетата в основното училище получават не еднократни парични средства, за балгарчета няма. Живея в София, но сам родом от малаклко градче, там тъй като в училището има над 30% *** са спечелили програма за ремонт на сградата...Безработицата в града е над 90%, всички програми, които има в града за безработни са за *** за българи са 4% от местата !!!Искам да живея спокойно в България и да не ме е срам да бъда българка !!!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Докога ще ги търпите някакви мързеливи и неграмотни *** да разиграват полиция и държава. Като не им изнася в България, да си вземем довиждане и нека видят в другите държави как полицията бие при безредици и какви са последствията след това. В допълнение от моята заплата, на такива "биячи" от снощи, им плащам помощите.
15
0
 
0
 
! Отговори
koi_si_ti преди 16 години
"сим" съгласна съм с теб трябва наистина да се дигнат скинарите и да идат да ги поотупат малко поне да не ги обвиняват напразно ами и малко добра работа ще е свършена.
14
0
 
0
 
! Отговори
сим преди 16 години
Аз живея в блок срещу виетнамските общежития. Абсолютно никакви скинари нямаше нито тази нощ, нито миналата. Това беше с нищо непредизвикана агресия.А трябваше наистина да дойдат скинари, за да свършат работата на полицията.
13
0
 
0
 
! Отговори
koi_si_ti преди 16 години
Napravo me be6e qd da gi gledam sno6ti,seirdjii sa tez i tova e,vidqli skinari,ama samo te sa si gi vidqli.Q kajete koi im dava hranata na tez,koi im dava kade da jiveqt NIE ....sramota. Vav vbox7 ima6e klip kadeto *** kazvat Bulgarite na sapun a ni e si gi kotkame tuk i si se grijim za tqh.Kakto kazva edin priatel tova e Bulgaristan.Nqma da se o4udq ako mi bade iztrit i komentara sled nqkoi 4as.......No istina trqbva da se pogledne, da se vidi i da se napravi ne6to po vaprosa,te sa umnojavat pove4e i pove4e 6te stanat pove4e i Balgarite.....
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
на снимката е ром с вила, а не със сопа... все пак
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Избирателите на БСП превземат властта ураааааа ;)))))
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
така 6те бъдеОт: циганинами така е...на ***/ те сами се гордеят 4е са ***, а не роми/ им трябват о6те" пари за безработни", о6те "права на 4овека" и о6те ...глезене от разни полити4ески партии , с цел ...полу4аване на гласове ! Да сте видели *** да работи ...за 10 лв. на ден ??? Аз не съм и ...няма и да видя :(((((( Сега границите са отворени и ...вси4ки " недоволни" *** да се хва6тат за ръка и....да вървят ...където им видят о4ите !!!аз предлагам да ги пратим хуманитарна помощ на кадафито - се *** ще се разберат.....
9
0
 
0
 
! Отговори
psi преди 16 години
трябва да построим един български Аушвиц и да подпомогнем сапунената и лампена индустрия.
8
0
 
0
 
! Отговори
....... преди 16 години
на режисура откъдето и да го погледнеш. Да се скарат *** и бледоликите колкото се може повече. Остава да видим кой ще е печелившия от тази работа. Ама няма да са нито ***, нито бледоликите. Ще се разбере на изборите.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не вие нищо не разбирате. Това са избирателите на президента тръгнали на среща с него. И по пътя са сурвакали тези които го наричат Гоце ;))))
6
0
 
0
 
! Отговори
Априлии 1876!!! преди 16 години
Братя, още ли търпим всевъзможна нискочела гад да повишава глас?!?Още ли търпим мазни и безчестни политици да ни управляват и да ни тъпчат?!?Българина е търпелив, но за всичко си има време.А това време наближава Братя Българи!!!И докато народа не се съвземе и не разбере че българия е на българите и на истинските родолюбци все така ще я караме!!!Смърт за тирана!!!