Авто касапница до Предела: Петима загинали, 16 ранени*

Сред загиналите има и дете на година и половина
24 сеп 2007 16:09,
73
Авто касапница до Предела: Петима загинали, 16 ранени*
Снимка: Булфото

Петима души загинаха и 16 бяха ранени след тежка верижна катастрофа, станала около 14.30 часа в Маревска махала -с. Градево, непосредствено след разклона при Симитли, посока Банско, Благоевградска област.

Верижната катастрофа е между два товарни и четири леки автомобила и машина за полагане на асфалт.

Повреда в спирачната система на товарeн автомобил ”Щаер”, превозвал баластра, е вероятната причина, довела до тежкия пътен инцидент.

Три от жертвите са загинали на място, четвърти човек е починал в благоевградската болница. Самоличността му вече е установена - тежкораненият Георги Георгиев (на 54 години) от Хасково.

Сред загиналите има и дете на година и половина.

Ранени и настанени за лечение са деветима пострадали, сред тях и две деца. Едното- на годинка и 7 месеца - е в тежко състояние, с опасност за живота, а второто – на 2 години е по-леко пострадало.

Децата са настанени за лечение в болницата в Разлог.

Още трима възрастни са приети в същата болница – мъж  (с по-сериозни фрактури) и две жени.

Четирима ранени са транспортирани в болницата в Благоевград, където са настанени за лечение. Сред тях в тежко състояние е и шофьорът на товарния автомобил "Щаер" - И.Ч. ( на 34 години) от Симитли.

Към 19.30 часа  от ОДП-Благоевград допълнително съобщиха, че е открит още един загинал; с него жертвите от произшествието станаха пет.

Пътят към Банско и Разлог все още остава затворен.

И към момента продължават усилията на екипите за отстраняване на последиците от тежкия инцидент.

 

*Информацията е актуална към 22:40 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
scooter преди 16 години
Не си правВ повечето случаи загиват невинни жертни, а не виновните за причинените катастрофи
11
0
 
0
 
! Отговори
ssssssssssssssssssss преди 16 години
A ZA MAR6RUTKITE DA NE GOVORIME-TIA NAPRAVO SA OT DRUGA PLANETA....
10
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНА преди 16 години
ТРЯБВА НАЦИОНАЛЕН МОЛЕБЕН / КАКТО ЗА МЕД.СЕСТРИТЕ/ ЗА ДА СЕ СПРЕ ТОВА БЕЗУМИЕ И ПРОКОБА ПО БЪЛГАРСКИТЕ ПЪТИЩА !!! УЖАС !! КАК ТАКА МАСОВО ЗАГИВАТ ЗДРАВИ ХОРА ??!!! ШОФЬОРИ НА АВТОБУСИ ГОВОРЯТ ПО МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И НЕ ВИЖДАТ СПРЯЛ ТИР ???!!! И НА МЕН МИ СЕ СЛУЧИ ДА ПЪТУВАМ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС ЗА ТРОЯН , ШОФЬОРА КАРАШЕ ВНИМАТЕЛНО И БЕШЕ ОПИТЕН ,НО ЗА 2.5 часа ГОВОРИ ПОНЕ 5 ПЪТИ ПО ТЕЛЕФОНА И КАРАШЕ АВТОБУСА С ЕДНА РЪКА ????!!! НЕ КАТ , А СЪЗНАНИЕ И САМОКОНТРОЛ СА НУЖНИ НА ШОФЬОРИТЕ ПО ПЪТИЩАТА НИ ! ЗА ПИЯНИТЕ И БЕЗ КНИЖКИ ПРОСТО НЕ КОМЕНТИРАМ - ЗА ТЯХ ЗАТВОР !!!!!!!!!!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Noname преди 16 години
Това че " Оцеляват разумните и приспособените към нормално и разумно шофиране и техните наследници" изобщо не е вярно. Ами погледнете в колко от случаите на шофьора му няма и драскотина а оставил в колата 2-3 трупа, които са направили последната грешка в живота си. Освен това случайте с пили/пияни шофьори е същия, на пияндето му няма нищо за сметка затрити няколко живота. И в допълнение, ами повечето от тези катастрофи човек може да предвиди, като пътувате не се ли хващате за главите по някой път кви ненормални откачалки са на същия път на който и вие, е радвайте се че не сте му насреща. Жалко наистина за тези които страдат заради 1 или 2 *** неразвили се хомосапиенса.
8
0
 
0
 
! Отговори
ssssssssssssssssssss преди 16 години
ZA6TOOOO???????KOI IMA ADEKVATEN OTGOVOR DA OBIASNI ZA6TO SE KARA S NEIZPRAVNI SPIRA4KI?TOLKOVA LI NE MOGAT DA SI POGLEDNAT KOLATA PREDI PUT???
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вчера пътувах от 14 до 16 часа по пътя София Варна и ,вярвайте ми,през цялото време мълчаливо се молех да стигнем живи и здрави.Най-малко 10 пъти се разминахме на косъм с изпреварващи от насрещното движение.И само на едно място имаше патрул на КАТ
6
0
 
0
 
! Отговори
Dani преди 16 години
mn kofti...gorkite deca naistina..a kolkoto do po4inalite dushi(maika i dete) tova e prosto ,,,nqmam dumi da opisha prosto ...tragi4no e...kakvo stava s tazi Bylgariq..v4era edna katastrofa dnes..dryga..ytre treta..prosto trqbva da se vzeme v ryce pravitelstvoto ...ujasno e...
5
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 16 години
Е, какво да става...? БЕЗУМИЕ< ПРОСТОТИЯ И ОЩЕ НЕЩО....!!!!Ето това става по нашите пътища!!!! Докога ще се избиваме . Те камикадзетата в Ирак не са толкова много колкото са по нашите пътища!!!!! Докога ще се правят простотии по пътищата и всеки на велик ще се прави???????Докога подчинените на Румен Петков-УТРЕПКАТА ще продължават да лансират нарушенията по пътищата , безумните скорости и забранените изпреварвания, всемайки смешни банкноти от по 20 лв...????ДОКОГА ЩЕ СЕ ИЗБИВАМЕ ПО ПЪТИЩАТА?????
4
0
 
0
 
! Отговори
Дарвин преди 16 години
Естествен подбор е това. Оцеляват разумните и приспособените към нормално и разумно шофиране и техните наследници.
3
0
 
0
 
! Отговори
no name преди 16 години
Боже,Боже,какво става с тази България???? Какво става по нащите пътища???Горките деца...горките жертви
2
0
 
0
 
! Отговори
Далия преди 16 години
До кога до кога скъпи сънародници ще се избиваме по пътищата. Защо трябва да се изпреварва без видимост, защо трябва да натискате *** на гаста само защото автомобила ви го позволява, защо не осигурявате предимство, защо ако някой ви изпреварва и вие натискате, за да му е по друдно на човек да се прибере (вчера ми се случи на магистралата един *** с бял пасат), защо трябва да натискате някой, а не изчаквате човека да си изпревари и тогава да бягате напред...абе изобщо защо сме такива *** не мога да си обясня. Никаква култура нямаме, не сме безсмъртни ей.. всички се замислете преди да се качите на автомобилите си преди края на работния ден, къде искате да отидете - у дома или на два метра под земята.
1
0
 
0
 
! Отговори
Angela преди 16 години
как така са се навързали всички?!?! жалко за децата ;(