Вдовицата на Самоковеца забогатя

Адвокатът на Ангелина успял да преведе по сметката й 150 хил. британски лири
18 окт 2007 09:22,
19
Вдовицата на Самоковеца забогатя
Имотите и парите на покойния Косьо Самоковеца в Лондон, които бяха запорирани са върнати на вдовицата му. Снимка: segabg
Имотите на покойния Константин Димитров-Косьо Самоковеца в Лондон, които бяха запорирани през март тази година, са върнати на вдовицата му, съобщава вестник "Новинар".

Адвокатът на Ангелина Димитрова е бил в столицата на Великобритания, за да прeведе по сметките й 150 000 запорирани паунда и да освободи един от апартаментите, който се намира в тузарския лондонски квартал "Кенсингтън".

„Не знаем нищо за това“, заяви шефът на сектор "Международна правна помощ" към Върховната касационна прокуратура Камен Михов.

Прокуратурата е изпратила всички документи, които магистратите от Острова са поискали от българските си колеги, за да бъдат запорирани имотите и авоарите на Ангелина Димитрова, каза Михов.

Агенцията за възстановяване на имуществото в Лондон, която е аналогична на комисията "Кушлев" у нас, е завела гражданско дело срещу вдовицата на Самоковеца.

Делото е било инициирано под натиск на английските висши съдии, които са искали да покажат пред българските си колеги как радикално трябва да действат срещу прането на пари.

„Очевидно не се е получил търсеният ефект“, коментира Михов.

Той обаче още днес ще има среща в посолството на Великобритания, за да се информира подробно за делото.

Михов припомни, че Върховната касационна прокуратура образува дело срещу Ангелина за пране на пари, каквото води и Софийският окръжен съд.

„Средствата, които е освободил английският съд, принадлежат на държавата и ще ги търсим от вдовицата на Самоковеца“, категоричен бе Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Mina преди 14 години
roditelite ni ne zabotiaha sled tolkova mnogo rabota ,a sega rastat kato gabi alal im vera
18
0
 
0
 
! Отговори
petar преди 16 години
Браво на жената спечелил ги е мъжъти тия *** от окръжният съд и разни други *** какво изскат от жената нека да е жива и здрава с кеф да си ги харчи успех
17
0
 
0
 
! Отговори
X преди 16 години
Да си харчи.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
a zasto ne varnete na komonistite parite nali i te sa na darzavata
15
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Е почерпила жената тук-таме и и върнали нещата, кво толкова? Пък и за кво я държат жива още? Тез пари не са нейни, да се разберат момчетата и да видят на кой колко да си ги разделят. Сега кво, от мутресите ли ще правим новата буржуазия?Айде малко прагматизъм бе!
14
0
 
0
 
! Отговори
гражданка преди 16 години
защо хулят само момчетата с дебели вратлета, а не се поинтересуват дали са достатъчни заплатите на тези кметове, министри,депутати,председатели на комисии в парламента и други маскари от властта, дето направиха дворци в полите на витоша, по крайбрежието и навсякъде където си поискаха...или и комисията си е облажила пръстчетата....няма справедливост,няма-а-а-а...
13
0
 
0
 
! Отговори
ne преди 16 години
i tai semeistvo hrani
12
0
 
0
 
! Отговори
Mariana преди 16 години
Аз като една голяма българка, спокойно живееща и работеща в родината си, без всякакви проблеми, непрекъснато не можех да спя, заради имотите и парите на тази вдовица.Добре, че всичко са и върнали, горката.Да е жива и здрава да си ги харчи.Жалко , че ние с моя съпруг не развихме такъв печаливш бизнес.Ако не дай боже с него или с мен нещо се случи - ще оставим на другия една гарсониера и кола на старо.Отчаяла съм се...такива мухльовци излязохме...
11
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНА преди 16 години
ДОБРЕ, ЧЕ ГИ ВЪРНАХА ПАРИТЕ И ИМОТИТЕ. АМИ АНГЕЛИНКА КОЛКО МНОГО КАРТОФИ Е "КОПАЛА" ЗА ТЯХ !!! НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО - ОЩЕТЕНА МУТРА НЯМА !! САМО УНИЩОЖЕН И ОЩЕТЕН НАРОД БЪЛГАРСКИ ИМА !!!!!!!!!!!!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 16 години
ZA DA BADAT KONFISKUVANI, TRQBVA DA SE DOKAGE,4E TO4NO S TEZI PARI S KOITO SA KUPENI IMOTITE SA IZPRANI PARI ? A TOVA NQMA KAK DA STANE, IMA EDIN MARTVEZ, SLEDOVATELNO PARITE I IMOTITE SI OSTAVAT NA VDOBIZATA !
9
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
Koi shte dade neshto na Ceckata ti Krasimirova? za neq kakvo? ami za drugite mu lubovnici kakvo shte polu4at? hiihih po edin *** v ustata:)
8
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 16 години
da dadat tiq kinti na u4itelite i si4ki da si biqt kam6ika...
7
0
 
0
 
! Отговори
juju преди 16 години
pari pri pari otivat
6
0
 
0
 
! Отговори
Bolqrina преди 16 години
neka da gi varnat na mackata evala i na advokata umrete ot qd zavistnici i mi6ki
5
0
 
0
 
! Отговори
me преди 16 години
е, няма как държавата, в качеството си на най-голямата мутра, да не си иска дяла...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
***
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimka преди 16 години
*** мутра
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Като я гледам каква *** физиономия има направо ми иде да се обеса. Затвори си устата ***
1
0
 
0
 
! Отговори
Rhiad преди 16 години
Че тя си беше богата - Косьо й остави достатъчно.