Осъдиха Максим условно

Фигуристът получи 2 години и половина условно, 90 хил. лева кръвнина за родителите на загиналото момче и 80 хиляди за семейството на Мануела
30 яну 2008 16:13,
354
Осъдиха Максим условно
Снимка: Булфото

Бургаският окръжен съд осъди на 2.5 години условно с 5-годишен изпитателен срок световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Фигуристът ще трябва да плати и 90 000 лева на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и 80 000 лева за бащата на тежко пострадалата Мануела Горсова.

Съдът не одобри иска на адвокатите на момичето за 2 000 000 лева.

Стависки ще трябва да плати и държавна такса от 10 400 лева, а освен това е лишен и от правото на шофира за 4 години.

Обвинението срещу него е за шофиране след употреба на алкохол с 1.29 промила, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.

Адвокат Росен Кожухаров каза, че присъдата може да се обжалва и това не е краят на делото.

От прокуратурата също обявиха, че най-вероятно ще обжалват.

На 5 август 2007 г. Максим Стависки предизвика тежка верижна катастрофа на пътя Приморско-Бургас.

При инцидента загина 24-годишният Петър Петров, тежко пострада 19-годишната Мануела.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
Кали преди 16 години
Всички вие, които толкова недоволствате, по-добре ли щяхте да се чувствате ако го бяха вкарали в затвора? Какво точно щеше да промени това, освен че никога повече нямаше да ни вълнува и да просълзява тяхното изкуство. Мен лично са ми дали толкова емоционална енергия техните успехи, че промениха в един труден момент живота ми. Това, което стана е ужасно, но не може да се върне за съжаление.
272
0
 
0
 
! Отговори
6tastlivkata преди 16 години
A be xora ot kade idva tazi zloba u vas.Vse si mislq,4e roditelite na postradalite v tazi katastrofaiskat da vzemat parite na Maksim.
271
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Защо му изтрихте коментара на тоя?266, много си прав!!!!!
270
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
haha, dokato napisha otgovor po komentar, te zeli, che go iztrili, hahaha, qko cenzura, evala bratochki
269
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
269, kato se abstrahiram ot nravouchitelniq ti ton, viziraiki sobstvenite ti slova ...''...varvari sme bili...tolkova zloba, zlach i nizki strasti...'', koi si ti, che da sadish drugite za tehnite dumi?
268
0
 
0
 
! Отговори
haker2005 преди 16 години
Слушам новините и немея от ужас!Щото излиза,че престъпниците в тази държава си живеят,а децата гният под земята,визирам редица случаи-"Индиго"-7 деца,виновните са ги платили по 800 кинта на парче:ЕВАЛА!Паднала козирка във Варна,е,верно,върху момиче,чието телце 2 дни е било под козирката...няма виновни!Стависки-пил,ама пък какво от това-умрелия умрял,живия-жив!Има работа,шампиона,съдът е намерил адет-трябва да тренира,да не губи прозвището си-и така-идете да го видите на пързалката в Зимния дворец,там си беше и преди присъдата така наречена...Не!Не!Трудно ми е да повярвам,че има такива,които оправдават Максим и съда-направил,или не нещо такова,но доколкото мен са ме учили -живота не се оценява в пари-той е безценен!И още нещо-ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,ИМА И НАКАЗАНИЕ-питам се аз обаче -къде е справедливостта!
267
0
 
0
 
! Отговори
hexz преди 16 години
Отново ни показаха че бълграският живот за нищо не струва - момичето което умря под козирката - няма виновни, Индиго - няма виновни, Максим при други обстоятелства щях да го разбера или оправдая но след като е пил алкохол - не мога съжалявам - трябваше да е по тежко накзанието
266
0
 
0
 
! Отговори
добрия преди 16 години
България вече не е никаква държава.....трябва да се вдигнем и да изметем цялата управляваща ***
265
0
 
0
 
! Отговори
etkata преди 16 години
Не зная за вас , но на мен ми се иска той наистина да съжалява и съвестта да го мъчи !!! Всеки обаче може да е на неговото място и ще гледа от друг ъгъл на случилото се. Във някой бели държави осъдиха само за шофиране в нетрезво състояние Парис Хилтън , Джъд Лоу , и много други чиито имена блестят много по ярко на небосклона на славата от Максим. Но не и в България - тук властват само парите и покварата за всички обикновени хора остава само надеждата , че някой ден нещата ще се случват различно - в друго време и на друго място!!!!!!!!!
264
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Maksim e osyden uslovno zashtoto ne e uspial da izbie vsi4ki pytnici v kolata.
263
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
г-не или г-жо, Максим е виновен и според мен въпреки че му се въхищавам като спортист, той заслужава по-тежко наказание. Виновен е за това, че е карал след употреба на алкохол. Дори и 20 грама твърд алкохол оказват влияние върху реакциите,въпреки че ни се струва че няма отражение.Не трябва да се разсъждава пил съм бира дрегера няма да отчете, а трябва да е пил съм няма да карам.
262
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какво като подслушват? :)))) Те само това си могат - подслушват, надзъртат иззад пердето... комунистическа им работа.
261
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На фонът на цялото българско "правосъдие" съвсем нормално, дори и твърде строго, всравнение например с фактът, че досега няма осъден за показен разстрел или че стотици *** извършители на десетки тежки престъпления, въобще не стигат до съда, а се разхождат свободно и вършат нови биндитства.
260
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Майната им !!!!Да подслушват !!!!
259
0
 
0
 
! Отговори
ужас! преди 16 години
Суууупеер! Тогава за 1,29 промила, но без да причиниш катастрофа трябва да не те закачат изобщо?!?!? Ми тогава ***, дето ми взе 10 точки за колан, понеже не исках да му дам 10 лева трябва да ме носи един месец на гръб като ми дигнат книжката на трупчета?!?!??! Хора, за какво говорим? Има ли въобще държава тук?!?!? *** и свинството! 90 000 лева срещу живота на детето ти! Този пич плаче да го одерат с кремък. 90 000 лева са залатата на един баровец от ниски ниво за година! Та те ще почнат да ни убиват за удоволствие!!!!
258
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
РАЗБРАХТЕ ЛИ ВСИЧКИ ВИЕ В ИНТЕРНЕТ ЧЕ ЗАКОННО ВИ ПОДСЛУШВАТ ВЕЧЕ???? ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПИШЕТЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ
257
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Нете разбирам.
256
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Ако бе американец пак ли толкова принципни щяхте да сте???????????????
255
0
 
0
 
! Отговори
ne te li e sram be преди 16 години
do 254 Pojelavam ti vsi4ko naj-naj
254
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Съжелявам ви завистници Максим не е виновен.