Е, не! Катастрофирал "син“ звъни на майка си 3 пъти, взе й 13 000 лв.

59-годишна пловдивчанка три пъти говори с мъж, който й иска пари за предизвикана катастрофа
7 мар 2008 10:43,
62
Е, не! Катастрофирал "син“ звъни на майка си 3 пъти, взе й 13 000 лв.
Телефонната измама общо взето гони рекордите по глупост и прибрани пари. Снимка: СВ

Пловдивчанка бе измамена с около 13 000 лева на принципа за пътен инцидент от близък с жертва, съобщиха от Областната дирекция „Полиция“.    

В жалбата си до Трето РПУ 59-годишната жена разказала, че около 16.30 часа в четвъртък и звъннал мъж, който се представил за сина й.

Той й съобщил, че е предизвикал пътен инцидент, при който е починал човек.

Мъжът казал, че трябва да се платят 3000 лева, за да бъде освободен от ареста и малко по-късно жената предала сумата на изпратен на адреса й таксиметров шофьор.

Малко след това "синът" се обадил повторно с молба за още 5000 лева, които майката предала също на таксиметров шофьор.

Последвало трето обаждане около 18.30 часа за още пари, които жената предала по същата процедура. В жалбата си тя уточнила, че част от сумата е събрала от роднини.

Вечерта, когато синът й се прибрал от работа, станало ясно, че е измамена.

По случая е образувано дознание в Трето РПУ. Същия ден в същото районно управление са били получени още три сигнала за опити за подобни измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Лелей-й-й преди 16 години
То бива наивност ама чак пък толкова...Как може след толкова предупреждения по радио, телевизия и вестници да продължава да има такива лековерни хора? Не ми го побира акъла! Преди време се опитаха да прекарат майка ми ( на 75 години), като и излязоха с пунта, че внукът и (т.е. синът ми) катастрофирал с колата. Допуснали обаче "малка" грешка - синът ми няма кола и освен това беше в служебна командировка в чужбина. Голям смях падна като ми го разказваше. Тюхкаше се, че не се сетила да ги изработи и да се обади в полицията, а просто ги наругала и затворила телефона. Жалкото е, че този изтъркан номер се прилага от пълни *** (повечето ***), но още по-жалкото е, че все още има наивни възрастни хора, който се хващат на въдицата. И лошото е, че такива трудно се залавят, защото има доста прекарани, които от срам ли, от незнание, от недоверие ли, дори не се оплакват на полицията, а за превенция едва ли можем да говорим.
60
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
не познават ли гласа на децата (близките) си?
59
0
 
1
 
! Отговори
Стефчо преди 16 години
Преди седмица се обадиха на жена ми.Аз бях на работа и тя ми се обажда как и звъняли по телефона от името на сина ми, който в момента е в чужбина.същият номер-катастрофа,блъснато дете и искане за пари.тя също се е заблудила с гласа ,каза ми че приличал на неговият.Докато се прибера в къщи щях пукна от притеснение.На всичко отгоре сина ми си беше забравил GSM в квартирата и даваше свободно.пълен ужас.като се прибрах в къщи видях че измамниците са дали номер на български GSM уж на адвоката който ще занесе парите.Веднага разбрах че е измама,но жена ми докато не чу сина ни вечерта по телефона , а и той се прибра много късно беше изкрейзила.Добре че нямах пари в къщи защото сигурно щеше да им ги даде ,макар че знае за тия измами. Не го пожелавам на никого и не се вързвайте .
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Не съм "баба", но съм майка на тийнеджъри. И когато преди месец по телефона плачещ, мутиращ глас ми прирева "Майкооо, стана нещо страшно майкоооо" - обърна ми се сърцето. В такъв момент не разсъждаваш. Движи те инстинкта да обърнеш планината и да извадиш "детето" от гьола! Та ако ще и после да го удушиш лично за извършените дивотии. Слаба Богу, моите "хубавци" си бяха в къщи в този момент. Лаская се от мисълта, че и да не бяха - щях да разсъждавам трезво и да не давам пари на чужд човек. Ама... знае ли се...!?! Та не винете жертвите. Именно на човешката им уязвимост разчитат айдуците. Дали ще се върже майка на която не и пука за сина и?!?!?
57
0
 
1
 
! Отговори
Мира преди 16 години
и на мен ми се случи същото преди месец. Вдигнах, а отсреща някой се дере, като че го колят;) Обърна ми се сърцето - не мога да разбера мъж ли е жена ли е...Но като за почна с "Бутнах и убих човек..." му теглих една майна. Нямах сили да продължа да "играя" , пък да викна полицията, ама и на тях не им пука... А пук и тая ***, от къде извади 13 000 лв.
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Незнам дали един средно интелигентен човек би се вързал на подобна глупост (честно казано съмнявам се).Но дори да се върже едва ли ще има толква пари.Та си мисля ,че първо трябва да си доста тъчичък и второ да имаш достатъчно много пари,че да не ти пука как и на кой ги даваш.МОже ли да събереш така небрешно няколко хиляди лева за няколко часа и да ги дадеш на таксиметраджия?Някак си не ми се връзва теорията със замъгления разум в стресова ситация.
55
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Незнам дали един средно интелигентен човек би се вързал на подобна глупост (честно казано съмнявам се).Но дори да се върже едва ли ще има толква пари.Та си мисля че първо трябва да ис доста тъчичък и второ да имаш достатъчно много пари,че да не ти пука как и на кой ги даваш.МОже ли да събереш така небрешно няколко хиляди лева за няколко часа и да ги дадеш на таксиметраджия?Някак си не ми се връзва теорията със замъгления разум в стресова ситация.
54
0
 
1
 
! Отговори
БИБИ преди 16 години
КАКВО Е ТОВА ДОВЕРИЕ КЪМ ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР, ЧЕ ДА МУ ДАДЕ НА ТРИ ПЪТИ ТАКИВА ГОЛЕМИ СУМИ .? ЯВНО ЖЕНАТА Е БИЛА ДОБРЕ ПРОУЧВАНА И ВЕЧЕ ЗНАЯТ КОЛКО Е ДОВЕРЧИВА
53
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Към 49 Също така никъде не се упоменава, че в даден момент преди да се набута бабата, на сина й са били задигнали телефона. Каквото и да използват като машинария за измами, мисля, че само наивници биха се поддали на такова обаждане. Ами да беше звъннала на сина си на работното място, бе! И този "трик" с 13 000 хиляди лева дето ги е намерила за "раз бройка"... Не знам, аз паднах от смях.
52
0
 
1
 
! Отговори
E преди 16 години
Четох от сутринта темата и си мислех как ли ще реагирам, ако ми се случи на мен и не щеш ли преди 1 час звънна телефона.Не очаквах обаждане от никого, та си рекох с усмивка-Я виж да не би пък....Вдигнах, отсреща мъжки гласове, говорят нещо един през друг, аз викам Ало, Ало и тъкмо си мислех да затворя, един мъжки глас изрева отсреща:Майко-о-о, майко-о, голяма бела стана, майко-о, направих катастрофа...Втрещих се, честно ви казвам, хем ме досмеша, хем се ядосах, хем не можех да повярвам, че е истинаИзкрещях му Ти си по-дърт от мене бе ***, каква майка съм ти аз?!!И той веднага смени регистъра: Да ти ***...Отговорих :Ще ме ибеш, ама друг пътно той беше вече затворилИмам идентификатор, обаждаше се от блокиран номер, но явно GSM, защото гласът ми кънтеше при разговораКак ще познеш гласа, тоя така извиваше, че не можеш да го познаеш въобще
51
0
 
1
 
! Отговори
brei преди 16 години
na pros 4ovek pari mo ne rtiabvatdo de ima balami 6te ima i ,terikata
50
0
 
1
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
Казва,че е направила опит да звънне на сина си.Като го видяла да се прибира,й светнало.Ами да беше направила опит поне!От полицията колко пъти предупредиха да се звъни първо на тях?!Голяма овца е все пак,даже и да не е имала връзка със сина си,има други начини да направи някои проверки!А иначе в написаното от теб има резон.
49
0
 
1
 
! Отговори
Комисар преди 16 години
Към всички, които задават въпроса:Как не е познала гласа на сина си? Защото е бил НЕГОВИЯТ глас. Използва се устройство, наречено модулатор.Записват се няколко думи от оригинала и след това се обработват цели изрази. Съвсем скоро схемата ще се използва в стил: Отвлякоха ме, искат талкова и толкова пари! И на всеки от вас може да му се обади сина или дъщерята, или друг близък. Предварително му задигат телефона и от него виждат кой е бащата или майката.И не можеш да направиш обратна връзка.Така че вземайте мерки, случаите никак не са безобидни и не са за пренебрегване и подигравки!
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ако не е истина, поне е добре измислено. Много се смях, отдавна не се бях смял толкова. Аферим. Коча с лопатата! Паднах!
47
0
 
1
 
! Отговори
laynovoz преди 16 години
аз 13 000 не съм си и мечтал да видя на едно място а тя жената ги "събирала от роднини". за един ден 13 000 как се събират вееееееее покажи поне да събирам и аз така.... според мен е фейк. лъже тази жена!
46
0
 
1
 
! Отговори
... преди 16 години
Полицията трябва да си изчисти името, като направи кампания "Не на корупцията" или "В МВР НЯМА КОРУПЦИЯ". Тогава всеки такъв човек като тази жена няма да дава така пари на непознати. Ще си каже, че това е невъзможно просто и толкова. И ще се обади в полицията.
45
0
 
1
 
! Отговори
Svilen преди 16 години
Sigurno i nqkoi drug go e kazal ama ne mi se chete po nazad, no : Dokato ima takiva balami shte ima i moshenici. Kolko daleche e tva upravlenie li kakvo e da vzeme i tq taksi da gi zakara, ne da gi prashta po taksimetrov shofior. Ili se obadi purvo ala bala se pak za pari govorim ne za "semki" :)
44
0
 
1
 
! Отговори
Вито преди 16 години
No.39 - гласа сигурно е на запис. Гласът на сина и сигурно е направен на запис. Затова няма как да го различи. ... Имах си аз една майка да не различи гласа на сина си.Другото което е че всички хора подложени на този вид измама (включително мен, майка ми и баба ми) биват проучвани. Едвали може измамниците да разчитат на съвпадение на имена,факти и места.
43
0
 
1
 
! Отговори
Иванова преди 16 години
тя е съседката ми по вила!Починала е през януари ,не знаех:((Оня ден съпругът ми каза"Убиха я!"Попитах "КОЙ?"Той ми каза-ония мошенници по телефона!Обадила се е жена,плачейки ,се представила ,че е внучката и,и по същият начин-катастрофа,жертва,пари ,арести,затвор!Бабата не издържала и се срутила в коридора!Слабо сърце, не издържала на напрежението!Така ,че внимавайте и Вие!Предупредете всички в такива случаи,да Ви звънят и да ви питат лично дали сте добре!Пазете се!Вълчи времена настъпиха !
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ми те и една моя роднина се опитаха да я измамят така. Обадили и се и казали, че баща ми има нужда от пари, ама жената не е толкова *** и преди да се съгласи званнала на мобилния на баща ми да го пита дали е вярно. И така разбрала, че я лъжат. Жалко само, че не всички са толкова досетливи и все още има хора дето с хващат на тоя плосък номер!