Арестуваха двама рекетьори в Сливен

Двамата са задържани, след като заплашили с оръжие собственик на заведение
21 апр 2008 11:18,

Двама са задържани в Сливен, след като заплашили с оръжие собственик на заведение, съобщиха от МВР.

41-годишният Я.Я. и 40-годишният гражданин С.С. от Босна и Херцеговина, който е със статут на постоянно пребиваващ в България, са задържани при специализирана полицейска операция на служители от сектор “Криминална полиция” при РПУ-Сливен и сектор БОП около 1.00ч.

Сливенските полицаи и антимафиоти се отзовали на подаден от 26-годишния Х.Г. от Сливен сигнал, след като С.С. го заплашил с оръжие в заведението на Я.Я. “Клуб АБС в покрайнините на Сливен.

Повод за рекета и отправените заплахи според полицията са неуредените финансови и икономически отношения между Я.Я. и арестувания преди около месец за наркотрафик И.Т., в имоти на когото бяха открити над 66 кг наркотични вещества.

Установено е, че двамата мъже /Я.Я. и С.С./ в продължение на няколко дни са посещавали близки на И.Т. /съпругата, синът и семейството на дъщеря му/ и чрез заплахи са се опитвали да получат 300 хил. лв., което според тях е делът на Я.Я. от съвместния му бизнес с И.Т.

При извършените процесуално-следствени действия е установено, че при срещата на Я.Я. и С.С. с Х.Г. /годеник на дъщерята на И.Т./ в “Клуб АБС”, С.С. му е нанесъл няколко удара, след което е опрял зареден пистолет в главата му, нареждайки му до 15 минути да донесе исканата сума.

Сливенските полицаи са заловили извършителите на рекета те са и задържани за 24 часа в РПУ-Сливен. При извършеното претърсване на ресторанта “Клуб АБС” е иззет законно притежаван от Я.Я. пистолет “Зиг Зауер”.

Образувано е дознание по чл.213А/2/ от НК /за изнудване/. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание