Нелегална оръжейна бълва пистолети за наши и чужди бандити

Разбитата работилницата се помещавала в къща в казанлъшкото село Бузовград
14 май 2008 19:50,
7
Нелегална оръжейна бълва пистолети за наши и чужди бандити
Снимка: Булфото

Незаконна оръжейна работилница е разкрита в село Бузовград, община Казанлък, при акция на антимафиоти от Стара Загора.

В момент на преработване на газови пистолети в бойни са задържани Р.Н. ( на 49 г.) от Казанлък и съгражданинът му Х.В. (на 54 г.).

При извършения оглед са намерени и иззети различни по вид и марка газови пистолети в различна степен на преработка в бойни: четири напълно преработени, 19 в процес на преработка и 13 непреработени.

Иззети са и 250 бойни патрона: 150 - калибър 9х19 мм, 22 - калибър 7,65 мм; 30 – калибър 5,56 мм и още 48 от различен калибър; части за оръжие; инструменти и екипировка за производство на оръжие.

Работилницата се е помещавала в къща, наета преди няколко месеца от Р.Н.

Според разследващите оръжието било предназначено за въоръжаване на престъпни групировки от страната и чужбина.

Двамата са задържани, повдигнато им е обвинени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
номер 2 преди 15 години
Съгласен съм че може да се получи надежно оръжие, но целта не е такава в случая. И също няма да се съглася че нямат възможност да си купят бойно, но номера е да се изгуби следата на желязото. Бойния се води на отчет, не че неможе да намериш на черно, но все пак е много по-лесно да купиш законно едно ГСО (на свободна продажба)... А колкото до цената само за протокола - един макаров на старо е под 200 лева, един модел газов пистолет на известна марка е над 200. Цената няма абсолютно никаква роля в случая.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
absoliutno kokoshkarska manifactura. Koi bandiuga she zeme da si kopuva ot niakava si kiustendilsko-slivenska manifaktura pishtaci-kogato v statite oryzieto e aksesuar za vseki normalen 4ovek.tea sa praili pishtaci za *** i socialno slabite. neka miliciata kaze kolko bandita utrepani ili zaloveni sa imali prepraviani pistoleti. kak moje izobshto da se misli ce bandit she zeme da si vardi zadnika ot drugi banditi sys samodelki. are, redaktoro-utre kato pises-molim te ne se drusai predi reportazite..
4
0
 
0
 
! Отговори
Tarikat преди 15 години
Lydi xora. Vazdyhnite pyhki 5.5 se prerabotvat mnogo po lesno i sa mnogo po nadejni. Pri toiva sa i mnogo to4ni na raztoqnie 200 metra naprimer.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Преработват се, че даже и не за еднократна употреба. Има пистолети дето издържат много време.Колкото до групировките за които се произвеждат, явно са някакви дребни рибки че не могат да си позволят истински боен пищов. Да не би да не се търгува нелегално с оръжия...хех
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преработват се колега! ГСО-та наистина са от сплави, но след посравяне на стоманена цеф са достатъчно надежни за да се извърши убииство с тях. В края на краишата става дума за снабдяване на бандиди, който след извършване на престъплението най-вероятно ще захвърлят оръжието. Естествено - няма да са надеждни, но пък те не са предвидени за дългосрочно ползване. Пък и всеки ще се съглавси, те немогат да се продадът на хора които си го купуват за лично оръжие, понеже 1-во си личи че е от газов и 2-ро няма как да се вкарат в търговската мрежа.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не е пак някаква телевизионна демагогия, за пред европровала :), то нека тия пусти антимафиоти и новият вътрешен министър да ми отговорят на следните въпроси. Как се преработва газ-сигнален в боен пистолет? Нали газовият пистолет би трябвало да е с доста по-нискокачествни (като здравина) компоненти? Много компоненти! Откъде ги набавят такива газелий, които да са годни за лесна ? Ясно е кой и къде ги произвежда - това е основно някъде по Руската Федерация и Хърватия. Байкали и тям подобни марки... Но как аджеба се внася такъв пищов? Антимафиоти на границата, на митницата няма ли? По всички медии виждаме некви пищофи разни там, никъд ене виждаме доста по-специфичното оборудване - за производство на цеви!? Или пък цевите ги набавят от Арсенал Казанлък?