Хванаха пиян румънски тираджия, давал и подкуп

Заловен е румънец, който шофирал ТИР с над три промила алкохол на пътя с.Мраморен - Враца
15 май 2008 14:58,
2
Хванаха пиян румънски тираджия, давал и подкуп
Снимка: Булфото

Заловен е румънец, който шофирал ТИР с над три промила алкохол на пътя с.Мраморен - Враца.

Снощи, около 20.45 часа на около 400 м след бензиностанция ”Лукойл”, патрул на РПУ-Враца спрял за проверка товарен автомобил “Мерцедес” с прикачено ремарке /румънска регистрация/, управляван от К.Р./48 г./, румънски гражданин.

За съдействие бил изпратен смесен патрул на група “Престъпления по пътищата” при ОДП-Враца от полицаи и жандармерист от Зоналното жандармерийско подразделение в Монтана.

Проверката за алкохол на водача показала 3.41 промила. При съставянето на акт по Закона за движение по пътищата, шофьорът на камиона предложил подкуп от 85 евро и ги хвърлил в полицейския автомобил, където били жандармеристът и полицаят.

По-късно служителите повикали преводач, който да обясни на нарушителя предстоящата по закон процедура.

Румънският водач е откаран в ЦСМП във Враца. Там шофьорът на тира отказал кръвна проба, но чрез преводача отново опитал да предложи пари на придружаващите го двама полицейски служители - този път 200 евро.

Румънецът е задържан в РПУ- Враца с полицейска мярка за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е бързо полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 15 години
цитирам: "товарен автомобил Мерцедес с прикачено ремарке" , сега забележете камиона на снимката.. и да ви кажа.. това не е 1-вит път когато снимките сякаш "с конкурс" се избират и се ПРИКРЕПЯТ към дадена статия.. А относно румънските шофьори у нас.. мисле че няма и 2 седмици от както ТУК писаха за некъв дет си правил гонка с нашите ченгета, и след тва му написали акт и той отново е на пистата.. НЕ КОМЕНТИРАМ !!!