Родител шамароса директор на училище

Биячът от велинградското село Пашово лежи 5 денонощия в ареста
2 юни 2008 12:57,
32
Родител шамароса директор на училище
Снимка: БГНЕС

Родител на дете от велинградското село Пашово e шамаросал директора на местното училище Мустафа Мустафа, съобщиха от МВР.

Скандалът възникнал миналата седмица между двамата родители и 29-годишния директор, като в присъствието на ученици и учители 42-годишният баща ударил директора по лицето.

След сигнал до полицейското управление в Якоруда на семейството е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

Районният съд във Велинград е признал и двамата родители за виновни, допълва Дарик радио.

Жената е глобена със 150 лева, а мъжът е задържан в полицейския арест за срок от пет денонощия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 15 години
Става въпрос за неясен словоред. Няма неяснота всъщност но може да се интерпретира и наопаки. Кой е *** (който шамаросва) и кой допълнението (кой е шамаросания) в изречението. Кой кого шамароса? Това е въпросът. Колкото до филологията може да се допълни и още:Минало причастие (ял, спал, шамаросал) би трябвало да се употребява с наречие за време (винаги, някога, често, никога и др.) например: "Никога не съм ЗНАЕЛ синтаксиса в българския език". или със срок (пример: Не съм ЧЕЛ книга ОТ 15 ГОДИНИ)В даденото изречение минало причастие за шамаросал би трябвало да се употреби ако например:"Родител на дете от велинградското село Пашово e шамаросал директора на местното училище Мустафа Мустафа ПО ВРЕМЕ НА РОДИТЕЛСКА СРЕЩА, съобщиха от МВР."В случая трябва да се употреби минало свършено време.
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Mi super! I posle shte iskame detsata ni da priznavat avtoriteta na uchitelite! I kak shte stane tova, ako ne e taina? Kato vseki samozabravil se roditel, shte mozhe da bie uchitelite pred detsata.
9
0
 
1
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Taka de....ama v kakva vruzka e taja furajka tam..?! Sega pak she pognat MVR-to...cial jivot sas furashka v shkoloto....1,2,3...11,12.. ;)))
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
още една тъпотия
7
0
 
1
 
! Отговори
windyar преди 15 години
Преди да критикувате хората за правопис научете правилото за това кога се използва "с" и кога "със"...такова чудо" СЪС ЦЯЛАТА" няма...
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
breh kak se stawa direktor na 29 godini
5
0
 
1
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Брей по-долу дето сте писали явно всички сте безгрешни...
4
0
 
1
 
! Отговори
абв преди 15 години
Ето това е примера и авторитета на българския учител.....И отношението ни към него...Затова ще са неграмотни ,прости и нагли и децата ни с такива примери
3
0
 
1
 
! Отговори
paranoja преди 15 години
ае изобщо тоз които го е писал е допуснал доста пунктуационни и словоредни грешки, къф е тоя репортер ????
2
0
 
1
 
! Отговори
... преди 15 години
И да си филолог и да не си трябва да ти е ясно, че на турците имената са такива - Мустафа Мустафа, Халил Халил и т.н.
1
0
 
1
 
! Отговори
Amorph преди 15 години
Човек със цялата си филология, не може да разбере от тва изречение 'кое/какво/как' е Мустафа Мустафа:"Родител на дете от велинградското село Пашово e шамаросал директора на местното училище Мустафа Мустафа, съобщиха от МВР."