Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов

Симпатизанти на "Атака" хвърлят камъни по служителите на реда
30 юли 2008 18:15, Красимир Ангелов
206
Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Димитър Стоянов е арестуван на път за митинг на “Атака”.

Доведеният син на Волен Сидеров, заедно с още четирима активисти на националистическата партия, е арестуван от униформени на кръстовището на бул. “Васил Левски” и ул. “Оборище”.

Според Волен Сидеров, петимата са се опитвали да стигнат до митинга на “Атака” пред Президентството, но по пътя са били арестувани от униформени и над Стоянов е упражнено физическо насилие.

В съобщение до медиите от МВР информираха, че евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов е направил опит да попречи на полицейска проверка. Стоянов е бил отведен за проверка от полицейски служители на Пето РПУ, след като се нахвърлил върху полицаите с непристойни реплики.

Около 16.30 часа на кръстовището на бул. "В. Левски" и ул. "Оборище" в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. След това дошъл Димитър Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства полицейската проверка на групата.

Петимата мъже са били прибрани за изясняване на случая в Пето РПУ.

По разпореждане на директора на СДП- комисар Николай Янев, след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения.

Междувременно около 250 симпатизанти на “Атака” се събраха пред Пето РПУ (улица "Марин Дринов"), за да протестират срещу арестуването на Димитър Стоянов.

Част от симпатизантите на “Атака” започнаха да хвърлят камъни по служителите на реда, както и прътове от знамена.

На мястото на инцидента пристигна и лидерът на националистите Волен Сидеров с мегафон в ръка. 

Чуха се викове и скандирания "Волен, Мафия, Атака", а полицаите бяха снабдени с каски за предпазване от ударите.

Депутатът Павел Шопов се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си.

„Иво, Любо и Илияна от Габрово са задържаните представители на "Атака" в Пето РПУ“, заяви Сидеров и настоя да бъдат уволнени и санкционирани полицаите, които по думите му "са арестували и били“ активистите на "Атака".

Трима полицаи са пострадали пред столичното Пето РПУ, предаде пресцентърът на МВР. Двама от тях са ударени с дръжките на знамена.

В арестуваните са намерени верига, парчета арматурно желязо (пригодени като палки), нож и карабинери за алпийски въжета, които могат да служат като бокс.

Арестуваните са освободени около 19 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
dolu komunistite i t преди 15 години
Атака за пореден път доказаха, че са *** и партя събрана по шуро-бажанашки принцип. Не гласувайте за тия Бай ГанЙОвци.Само ДСБ, Костов - премиер!
4
0
 
2
 
! Отговори
scum преди 15 години
хъх вЕрно цирк
3
0
 
2
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 15 години
Какво значи това "стил Атака", бе мaмкa ви гъзоблизка?
2
0
 
2
 
! Отговори
ц.ц.цветанов преди 15 години
е ми докато полицията не започне да бие ,така ще е !
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така, хайде бате Бойко, нали ще правиш коалиция с Атака. Направо не ми се исли ако сега сме зле, тогава какво ли ще е. То вярно, че нищо не ни е наред барабар и полицията, но нали уж всички с равни пред закона, защо след като си бил агресивен спрямо служител на реда, ще те пускат ей така без обяснения все едно, че нищо не е било. Много моля, е аз да ида да поодкрадна нещо и после като ме приберат ще извикам родата пред полицията да скандира и да хвърля камъни, белкем ме пуснат..............