Удавеният в Приморско чех спасил детенце

Момченцето е в болница с пневмония,но без опасност за живота
29 авг 2008 14:06,
72
Удавеният в Приморско чех спасил детенце
Един спасен и един загубен живот на плажа в Приморско. Снимка: Булфото

Удавилият се в четвъртък 44-годишен чех е жертвал живота си, за да спаси 6-годишно момченце от Казанлък.

Детето се казва Джон-Стефан Иванов и било на почивка със семейството си в Приморско.

Очевидци разказват, че мъжът забелязал как детето се дави и веднага се притекъл на помощ.

Инцидентът се случил малко след като смяната на спасителите приключила.

Малкия Джон-Стефан е сравнително добре, развил е пневмония вследствие на задавянето с вода, но няма никаква опасност за живота му.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
до люгофрена: BenSherman не си бил там затова не умувай,и без това не ти се отдава
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето на този достоен човек, трябва да бъде даден посмъртно орден Стара планина с лента, а не на таука Георги Пирински.
69
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 16 години
Ти наистина ли си толкова ***?! А Рали може би не е можела да плува, а може би е инвалид , а може би шанса да стигне до давещото се дете и да помогне е бил минимален и е било по-правилно да повика помощ.!!!
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До 62 малоумничката РАЛИ като си видяла полуодавено дете защо не си скочила като всички други,а търсиш помощ,ако беше постъпил чеха като теб,дали детето щеше да е живо???. да почива в мир човека:(
67
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 16 години
ЕВАЛА ЗА ДУМИТЕ... ПОДКРЕПЯМ ТЕ!
66
0
 
0
 
! Отговори
tanhoizer преди 16 години
Абе животни, вие май забравихте, че само преди един месец трима български младежи от Троян жертваха живота си, за да спасят давещата им се приятелка, като за целта са скочили от 30 метрова скала. За съжаление подвигът им не се е увенчал с успех. Ами спасените 25 живота от, по вашите думи, едва ли не отличаващите се само със своите развратност и ленивост български спасители, които и без това работят в намален състав с повече от 70%. И какво плюете по родителите на детето, ами ако е била само майка му с него и не е можела да плува - тогава какво! Все пак не всички притежаваме способността на Исус да ходим по вода. Иначе вечна почит към паметта и подвига на този достоен човек!Само едно ви съветвам, не плюйте народа си. Няма по голям грях от това!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
по българското Черноморие няма достъчно спасители заради мизерните заплати.Тази година ходих в началото на сезона в приморско и говорих с един спасител който ми каза че на този плаж навремето са работили 30 човека и трябва да са толкова по наредба а в момента са само 5,така че скъпи татковци и майки записвайте се на курсове за спасители защото ако не си помогнем сами няма кой .
64
0
 
0
 
! Отговори
fir3hand преди 16 години
един достоен човек!Поклон и нека почива в мир.
63
0
 
0
 
! Отговори
fir3hand преди 16 години
един достоен човек!Поклон и нека почива в мир.
62
0
 
0
 
! Отговори
Рали преди 16 години
повтарям ВСЕКИ БИ СПАСИЛ ДЕТЕ-това е нормална реакция.Сега се е случило да е чех,но и колко други са го правили.Друг е въпроса колко сме наблюдателни.Преди 2-3 години аз самата видях почти удавено дете в близост до брега и повиках на помощ спасителя.Няколко човека преди мен минаха покрай отпуснатото му телце и никой не обърна внимание ,че е неестествено-може би и те като мен са си помислили ,че си играе като "далдисва",но на мен бе съгено да се сетя,че нещо не е наред.Само за едно ми е тъжно , че не ми разрешиха дори да попитам за състоянието му в болницата.Едва разбрах,че е оживяло,но какво се е случило по нататък и до ден днешен няма как да разбера,а толкова ми се иска-беше може би на годините на сина ми,който сега е на 16.Искрено се надявам, че последствията от това негово премеждие са лечими.Беше почти удавен.Всеки път когато се сетя за това се моля всичко да е минало за него и родителите му
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да му дадът посмъртно СТАРА ПЛАНИНА най-висока степен , той е герой , а не БОЙКО , ЦАРЯ , и ДОГАН!!!!!!!!!ПОКЛОН !
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За чеха а семеиството му трябва да се направи нещо. Що се отнася за безотговорните родители - случая трябва да се разследва и отговорноста да бъде понесена
59
0
 
0
 
! Отговори
Gio преди 16 години
...Бог да се смили над душата на човека... Такава постъпка не бива да се забравя...
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Поклон пред човека, извършил това геройство!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не приказвайте много ... Колко клипа има как става катастрофа и минаващите коли просто си ПРОДЪЛЖАВАТ без да спрат и да помогнат ...Може би много българи биха помогнали на българче ...Но колко българи биха помогнали ако са на почивка в Турция да речем и видят дете да се дави ?Жалко за човека , че се е удавил ... Но какво пък по-хубаво от това да дадеш живота си за едно дете ?!
56
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 16 години
Приятел, съученикът ти от коя народност беше.. ? Ако кажеш, че е българин, тогава си противоречиш,че българите са ***.. Щом той е скочил.. явно не е бил такъв! Ако кажеш,че е чужденец.. ще почна да се замислям..
55
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 16 години
Голяма история ми разказа... наградете холандците с ордени и почести..А аз прочетох една новина от преди 2 дни как 25 човека са били спасени на Сл.Бряг от удавяне .. като повечето от тях са били чужденци..Гадните български спасители са ги спасили.. Но до колкото разбрах всички те ще кандидатстват за холандски паспорти..... Идеята с ръба още остава.. блъскай докато ти причернее.. Смешен чуждопоклонник!
54
0
 
0
 
! Отговори
edino преди 16 години
ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОЯ!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ПОклон пред човека спасил детето.
52
0
 
0
 
! Отговори
bez преди 16 години
ПОКЛОН !!