Арест за политика от Vip Brother, обработвал проститутки

Арестуваха Веселин Данов- общински съветник и син на конституционния съдия Христо Данов
12 сеп 2008 19:00, Екип на Dnes.bg
79
Арест за политика от Vip Brother, обработвал проститутки
Веселин Данов. Снимка: Dnes.bg

Във Варна е пресечена „организирана престъпна дейност“ за склоняване към проституция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 16.00 часа в петък на улица "Борис 84" в центъра на Варна са извършени процесуално-следствени действия - оглед, претърсване и изземане в офиса на заложната къща "ВИП" със собственик и управител- 54-годишния Веселин Христов Данов.

Данов е син на покойния конституционен съдия и бивш министър в правителството на Димитър Попов- Христо Данов.

Веселин Данов също така е и общински съветник в морския град.

Повод за действията е образувано от окръжната прокуратура във Варна досъдебно производство за документиране на организирана престъпна дейност за склоняване към проституция, свързана и с трафик на хора.

В акцията са участвали служители на главната дирекция "Криминална полиция"-София и на областната дирекция на МВР-Варна.

Полицейските действия са били под ръководството на прокурор от Върховната касационна прокуратура, допълват от МВР.

Оттам информират, че след приключване на процесуално-следствените действия Веселин Данов ще бъде задържан за 24 часа с полицейска заповед.

По неофициална информация още през 2002 година за Веселин Данов има събрани достатъчно данни, че е финансирал отпечатването на фалшивите пари, твърди агенция БГНЕС.

Но поради намеса на магистрати и политически дейци, уличените през 2002 година за това лица са освободени от съда, разкритата машина за печатане на задгранични паспорти и фалшивите пари е запалена, а впоследствие е изчезнала.

Dnes.bg припомня, че Веселин Данов спечели национална популярност след участието си в шоуто Vip Brother миналата година.

Той се прочу като първият политик, престрашил се да участва във Vip Brother.

През април 2007 Данов даде ексклузивно интервю за Dnes.bg, в което заяви:

По-лошото обаче е, че съм обвиняван за много лоши неща, които не съм извършил.Готов съм да се подложа на детектор на лъжата, няма да оспорвам резултата. Искам да ми се зададат два въпроса – дали съм употребявал наркотици и дали съм продавал. Това са двете неща, за които най-бурно ме обвиняват, а те са пълна измислица.“

Може би наистина съм варненският Бойко Борисов, защото според мен ние с него много си приличаме, колкото и да му е неприятно на него. Приличаме си в една, но много важна насока. И двамата имаме черно минало и го имаме наистина, но и двамата в момента искаме да направим нещо свято за страната си и му вярвам за това.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Томи преди 15 години
Как може да повярвате на всичко това!? Не ви ли е ясно, че е евтина постановка!? Замислете се повечко и не се оставяйте медии и милиция да ви манипулира така лесно!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не си мислете че в Варна има кой знае колко пари.Варненската мафия е един надут балон.Верно е че колкото една държава е по-бедна,толкова по-голяма е нейната мафия.Но все пак да имаме силна мафия,трябва да имаме силна средна класа.Тая Варна кото я гледате и какво си мислите че е кой знае колко добре,тинтири минтири.*** владеели Варна,държат ми оная работа.Тия имат 2-3 хотела на морето,няколко контрабандни канала,финансови дружества и банки.Да кажем че правят годишно около 100млн. евро. и това е космическа сума за България.България отдавна се владее от руски престъпни групировки,които си имат поставени лица и гледат много да не се появяват,тъй като само като се появят в Варна всички им се кланят.Те *** и затова ожениха тяхната пионка и кмет на Варна за една рускиня,чиито баща и бивш съпруг в Русия са големи клечки че да нямат проблеми с руснаците.Руснаците което можаха да го вземат на високо ниво го взеха-комуникации,петрол,енергетика.Какво им трябва да отварят дискотеки,барове,бардаци да имат само проблеми с нащи *** мутри.Единствено може да имат някакъв интерес за пристанището в Варна тъй като хванат контрабандни канали могат да си въртят търговии.Българската мафия е надут изкуствено балон,руската е най голямата,че такива работи.Дановци,*** тинтири минтири,те просто не са се скарали с когото трябва.Важното е да не ги поръчат,а поръчат ли ги мъртви са.Важното е да не ти заградят физиономията на снимката с фулмастер,направят ли го вече си свършил.
36
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Вие си говорете, а те хората ще си карат S-класите :D
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Несъм от Варна и не го познавам, не ме влече политика и неискам да се занимавам с нея и нашите политици, но колкото и глупав да си, колкото и да не разбираш от политика все някак като се огледаш ще разбереш че работата не отива на добре като постоянно идват пари за държавата ни от някаде, а не достигат на този на когото му трябват... явно работата е във по горните нива на политиката и все пак съм много сагласен със последните няколко коментара на Варненци... :)
34
0
 
2
 
! Отговори
aaaaaaaaaaaaa преди 15 години
Lapa za Lef4e
33
0
 
2
 
! Отговори
Varna преди 15 години
На тоя и смъртно наказание му е малко. Хората които уби неговата дружинка са доста, а тези които обезобразиха да не говорим. Лично аз познавам момиче изнасилена от него. Сега е на 24, а тогава е била на 15! Целия град знае колко момичета изнасили той и неговите хора. Знаем с какво се занимава и синчето му. Навремето, когато неговата група водеше някого в гората да го бият, го питаха: "Какво искаш, да те пребием или един път с бухалката в лицето?" Тежко на тея дето избраха да ги бият! Такава ни е цялата държава, такива сме и ние обикновенните хора. Долна ***!
32
0
 
2
 
! Отговори
Ако сте недоволни преди 15 години
http://friend.ipbfree.com :)
31
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Golqm smeshnik! A ve pone edin istinski politik i muj nqma li da se poqvi v taq durjava nai-posle!?, Nqkoi za koito dumite "chest", "dostoinstvo" i "rodoliubie" da sa sveshteni... Vqrvam che tova moje vse pak da se sluchi! Stiga veche s tiq alchni, korumpirani i nagli plujeci, ne vi li omruznaha!?
30
0
 
2
 
! Отговори
holigana преди 15 години
mnogo gaden pedufil e toq v zatvora da my skasat gaza
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И бат' сали беше хванат за фалшиви пари и винетки. да живее биг брадър.
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Цитат:"Изследване проведено от водещи американски психолози с полиграф върху доброволци от бившите соц. страни, разкрило шокиращи данни. Оказало се, че 90% от доброволците спокойно "мамят" машината като умишлено казват лъжи, които не се отчитат. Смята се, че това се дължи на особеният манталитет и психологията която са развили народите на бившите социалистически държави, свързани със страха от репресии, потайноста и ежедневната употреба на лъжата като част от живота..." Край на цитата.Коментар: Причината е, че ние лъжем и сами си вярваме. Това американците не го могат! Тъй че техните детектори да си заврат изодзадзе. А иначе си заслужаваме дереджето, защото сите селяни станаха граждани и викат на другите селяни - "селяни". А Българията от селска - по селска. Да не се обиждат истинските селяни! Поклон пред труда им! Ако не беше селото, нямаше да остане нищо българско изконно. А този, всички във Варна си го знаят от маса годни, че не е чист. Но явно се е изпокарал с трибуквените собственици на Варна. Дерзайте!
27
0
 
2
 
! Отговори
Joe le taxi преди 15 години
Това снимка на политик ли е...???!!!!!!! Глупости,това е Гоше Мастиката от Мошино,я го знам бе....
26
0
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 15 години
Тоя винаги си е бил ***, ама нали беше син на баща си, все му се разминава. А и баща му не беше много чист, ако и да беше конституционен съдия( като Георги Марков - ченгето , не писателя).
25
0
 
2
 
! Отговори
Buz преди 15 години
Първо улицата е "Княз Борис", няма такава улица "Борис".На това място винаги паркират най-скъпите коли и на всички беше ясно, че нещата не са чисти. Защо ви трябваше толкова време?! Кмета е абсолютна *** на мафиотите във Варна, всичко се знае, всички си траят!
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Мафия, мафия, мафия, мафия, мафия ... ... ... ... ... мафия
23
0
 
2
 
! Отговори
Misho преди 15 години
***,ще прави нещо свято за страната...крадец какво може да направи за страната си?
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
kakva e tazi nenavis,kakvo vi e vinoven B.DANOV VARNENCIMm.Nima ne glasuvaxte vie za nego,da stane Savetnik.Nima ne obicate i Margarita Mixneva.Nai goliamata kradla,koiato go prestaviase za represiran.O SANTA SAMPLECITAS.
21
0
 
2
 
! Отговори
Хан Крум преди 15 години
От Варна съм,той е нерязан турчин,духа на Доган всеки ден,и затова във Варна българките стават туркини,помогнете братя,обезличаваме се!
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ето от къде са паричките за неговото Ferrari 599
19
0
 
2
 
! Отговори
perla преди 15 години
hora...o6te pomnja vizitka na tozi 4ovek za u4astieto mu vav vipa...togava kaza: zasto da najma6 luovnizi...stiga kolite, koito im kupuva6...da ne sa po-skupi ot tazi na jenata..." i tova izjavlenie na politik...v primetime na novatv....no comment..))