Блъф! Дай 3 бона, че синът ти помля мъж с тухла

Възрастен човек от Хасково се хвана на въдицата на телефонен измамник
24 сеп 2008 15:16,
24
Блъф! Дай 3 бона, че синът ти помля мъж с тухла
Снимка: Булфото

Мъж на 67 години от село Лясковец, община Стамболово, е измамен с три хиляди лева по добре познатата вече схема, съобщиха от МВР.

Снощи непознат човек се обадил по мобилния му телефон, съобщил, че синът му има нужда от адвокат, защото ударил човек с тухла, който е настанен в болница в кома.

Измамникът поискал три хиляди лева за хонорар на старозагорски адвокат.

Притесненият баща успял да осигури парите и отишъл на насрочената среща пред Първа поликлиника в Хасково.

Там го очаквал мъж на видима възраст между 30 и 35 години, висок около 165 сантиметра, със слабо и изпито лице, кестенява коса и сини очи.

Доверчивият баща му дал парите, но след няколко часа разбрал, че е измамен, и подал жалба в РПУ-Хасково. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе хора,недейте давайте акъли какво да е правил тоя човечец,вижте че само на възрастни хора званят и ги баламосват.Той човека е със склероза едвам ходи,само си помисли да се обади на някой.Ама не е виновен възрастният човек-виновен е онзи дет му дава да има толкова много пари
22
1
 
0
 
! Отговори
ррр преди 15 години
абе много *** народ сме Българите ей........не са виновни измамниците, а глупаците , които им се връзват !!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
lina преди 15 години
звъни телефона вкъщи през деня,майка ми вдига и едно момче плаче и вика"Мамо,мамо катастрофирах!"майка ми пита "Кой си ти?" а той затаря телефона...тя има 2 дъщери..не са уцелили телефона...
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей тия хора не се научиха бе! Синът ти, дъщеря ти, незнам кой си направили... преди да дам парите на който и да е ПЪРВО ще звънна на сина/дъщерята или който там има нужда от парите да проверя как стоят нещата и ако е истина ще дам парите САМО И ЛИЧНО НА НЕГО/НЕЯ! А не на разни посредници.
19
1
 
0
 
! Отговори
терорист преди 15 години
как да ти се обадят като ти нямат номера?? Дай го де :)
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А знаете ли какво става с такъв, който е с чисто съдебно минало - НИЩО!!! заминава си . ТОВА Е !!! А после полицаите виновни и нищо не правят!!!
17
1
 
0
 
! Отговори
девет преди 15 години
аз съм, но не ми се плаща за тая цел (в далеч по-подривни дейности съм забъркан), така че ми е през оная работа колко са "кадърни" твоите колеги :P
16
1
 
0
 
! Отговори
девет преди 15 години
аз съм, но не ми се плаща за тая цел (в далеч по-подривни дейности съм забъркан), така че ми е през оная работа колко са "кадърни" твоите колеги :P
15
1
 
0
 
! Отговори
Tonji преди 15 години
И на мен веднъж ми се обадиха по телефона и много дружески мъжки глас бодро ми казва"Здравей! " Отговорих му и мълча.А той продължава:"Не ме ли позна,бе?" "Ами.... не "-казвам му аз. "Как,бе-не си познаваш пламенника?" -ми отвръща той, явно чакайки да назова някакво име, но аз му казах,че имам няколко племенника,всичките ги познавам много добре и нито един от тях няма такъв глас като неговия и ако смята,че насреща си има някакъв бълък, много се е излъгал. И тогава той затвори телефона.После си закрих стационарния телефон и повече не са ме бозпокоили.
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
друг въпрос е какво става когато дознанието влезе в съда
13
1
 
0
 
! Отговори
top преди 15 години
Не си мислете, че Полицията не прави нищо! Това не е вярно, лично съм прибирал такива измамницил. Почти винаги информацията с която разполагат я взимат от телефонните указатели за района.
12
1
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 15 години
И на мен ми звъняха. За пореден път. Сега обаче синът ми беше претърпял катастрофа,само дето нямам такъв :)
11
1
 
0
 
! Отговори
A преди 15 години
В събота на баща ми се обадиха, че сестра ми е ударила дете с колата. Не си пожелавайте това да Ви се случи, защото нашите щяха да получат инфаркт. В такива ситуации човек незнае каво да си мисли и прави глупости. Въпроса е къде е полицията и защо нищо не се прави. Оказа се, че това се е случвало масово, а няма нито един арестуван!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
asd преди 15 години
9 ти си :)
9
1
 
0
 
! Отговори
пак в 1 клас преди 15 години
"Снощи непознат човек се обадил по мобилния му телефон" ???Т.е. обадил се е чрез мобилния телефон на жертвата на кого?Не следва ли да е "мобилния СИ телефон"?И не следва ли журналитите на тази редакция да умеят да пишат български език?
8
1
 
0
 
! Отговори
ванчето преди 15 години
А това че някой мошеник се възползва ot dobrotata i milosyrdieto na horata, хубаво няма да види никога. Аз мога да кажа, че преди две години ми се обади по телефона един хубавец, който се опита да ме измами подобно. Без малко да се вържа- хора, този имаше за мен пълна информация - телефон, какво работя, с какво се занимавам.
7
1
 
0
 
! Отговори
мангал хеитър преди 15 години
До 3 и 4.Един ден бащата ми звъни и ме пита удрял ли съм некво дете с колата 4е му се обадил един "следовател" да му иска незнам си колко пара за да ме "измъкне".Кзах му да каже на "следователя" след един 4ас да е пред блока пред кафето.Бе6е некъв мазен *** с кожено яке и 1 кило злато по него ама как бега тва .Сеедно идваше от олимпиадата в Пекин.За малко му се размина ама такива като ви се обадат треа бой бой бой и накрая
6
1
 
0
 
! Отговори
чудещ се преди 15 години
Някой задавал ли си е въпроса защо само стари хора биват мамени. Аз имам едно обяснение: някой продава на измамниците лична информация - това са телефонни номера, които се водят в тел.компании на възрастни хора; освен това е сигурно, че и хора от МВР продават информция - винаги се знае какъв точно роднина (дъщеря, син, внук или внучка) има измамения човек. Тези неща никак не са случайни, но явно са покровителствани от високо, за да не се разкрива схемата до днес. Съвсем отделен е въпросът, обаче, защо всеки от измамените е съгласен да даде пари на ръка за да подкупи я съдия, я следовател, я накой друг и да отърве близкия си от законен съд, ако наистиня вярва във версията, че е извършено престъпление. Защо всеки иска да заобиколи по някакъв начин истинското правосъдие, когато се касае пряко до него, а когато сорямо него се извърши измама, врещи до небесата и призовава за строго правосъдие?
5
1
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
че 1 се рдава на тарикатите? това е просто констатация, за съжаление - вярна. докато има *** да се връзват, ще има и *** да се възползват.
4
1
 
0
 
! Отговори
monti преди 15 години
абе лошото е, че налитат все на възрастни хора, а те лесно се доверяват, или по-точно при тях надделява емоционалното. така пролетта се бяха обадили на баща ми, че съм ударил дете с колата, и да се обади на еди кой си телефон, за да ме спасят. Добре, че първо сигнално ми се обади на мене, та се разбра, че няма нищо такова, та аз даже този ден не бях с колата- тя си стои пред блока, а родителите ми в блока, ама кой да се сети да провери. Слава богу, че ме намериха по мобилния