Поредните четири измамени по телефона баби

Възрастна жена от Разград и още три от Пловдив се вързаха на познатата схема
18 ное 2008 13:59,
39
Поредните четири измамени по телефона баби
Снимка: Dnes.bg

Жена на 74 г. от Разград е била измамена с 1760 лева, съобщиха от Областната дирекция "Полиция". Непознат мъж й съобщил по телефона в понеделник, че неин родственик е катастрофирал и му трябват пари.

Жената дала парите на измамника пред блока, в който живеела. Малко по-късно тя разбрала, че е измамена.

По случая е образувана проверка по чл. 209 от НК, уточниха от полицията.

В Пловдив цели три жени попаднаха в клопката на телефонните измами. 62-годишна пловдивчанка се раздели със 7000 лева и стана поредната жертва на телефонна измама.

По познатата схема непознат мъжки глас се обадил на домашния телефон на Р. Ж. и се представил за следовател. Мъжът съобщил тревожно на жената, че дъщеря й и зет й са катастрофирали и са причинили смъртта на 14-годишно дете.

За „освобождаването” им от ареста били необходими 7000 лв., съобщиха от пресцентъра на ОДП в Пловдив. Майката се доверила на измамника и осигурила парите, като ги разпределила в два плика, съответно - 6850 лв. в единия, и 150 лв. в другия.

Още същия ден около 16,30 ч. пред магазин „Зара” на бул. "Шести септември" жената предала парите на посредник, пратен от мнимия следовател.

66-годишна жена от село Ръжево Конаре бе манипулирана по идентичен начин и загуби 2100 лв. Сумата била предадена на 12 ноември около 16,30 ч. на автогара „Север” в Пловдив с цел „освобождаване” на племенника й, който при катастрофа ударил тежко човек.

Вчера на същото място около 15 ч. 82-годишна пловдивчанка дала на непознат мъж 2000 лв., за да „спаси” внука си от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
oktaviq преди 15 години
Три пъти се опитаха да ме измамят но не успяха.Вие хора разпитвайте с подробности за роднините си-ръст коса отличителни белеэи точно име!Не се паникьосвайте а се опитайте максимално да изнервите мошенника с на пръв поглед дори глуповати въпроси!Все някъде той ще сгреши и когато му навъртите половинчасов телефонен разговор спокойно му кажете че всички роднини са около Вас защото празнувате рожден ден и сте се позабавлявали всички за негова сметка тъй като сте включили телефона си на високоговорител!Гарантирам че ще побеснее!:)
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
един пенсионер освен пенсииката може да има пари от продажба на земя ,имот и т.н ,но да ти кажат че внукъ ти е сторил нещо и да не звънеш на родителите да провериш това вече не го разбирам
16
0
 
0
 
! Отговори
Undersister преди 15 години
Аз започвам да си мисля че народа е доста слобоумен , хора преди да тръгнете да давате каквито и да са праи обадете се първо на човека до когото се отнасят нещата , за да се убедите че е истина и след това плащаите , държавата може да е корумпирана , но не е чак толкова показна корупцията . Не изглупяваите, а се подсигуряваите хем ще сте спокоини хем ще спестите и някой левче :)
15
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
За подобни измами, виновни са младите, техните деца и внуци, за безотговорността към възрастните. 1.БТК бредлага услуга `злонамерено обаждане`.2.Каква е тази безотговорност на децата им, да вземат да обяснят на бабите и дядовците си, че дори да имат проблеми няма да им звъннат на тях първо.
14
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
доказват го и изборите не само в последните години..българина и андрешко да е все си е балък и затова червените олигарси и кардиналите от ДС редовно го стрижат..спомнете си финансовите пирамиди..спомнете си как се рояхте да си купите бонови книжки и как след това доброволно ги внесохте в червените фондове...Ми умножете броя на хората закупили такива книжки по една зогравка 100лв= 10лв днешни!умножете стойността на една бонова книжка по броя на глупците и ето ви ги червените милионери как приватизираха странат с вашите пари...Не е луд този дето яде баницата , а този дето му я дава..Проблема е че полицията знае кои са собствениците на телефони от които е извършено обаждането..значи има съзнателно прикривано престъпление...
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес във труд четох че измамили един дядо във бургас със 10 ХИЛ.ЕВРО!!!Как ще дадеш толкова пари бре хора!Пък и дядото ме преби,как се вадят толкова пари от пенсионер!
12
0
 
0
 
! Отговори
bg_mamma преди 15 години
Хайде, моля ви, кажете от къде един пенсионер с пенсия 100-150 лв вади сума от порядъка на 1000-7000 лв. Къде е тайната?
11
0
 
0
 
! Отговори
аман преди 15 години
Хасъл възрастните би следвало да са по-отракани хора. При това са от село родом, а селяните са стиснати и недоверчиви. Не, тия просто са . Но понеже много знаят, са от 6 ч пред избират секции, га дойдат избори.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хахахаха този номер стана толкова известен и още има хора където се връзват, не е истина просто...И на мен един път са ми се обаждали преди доста време де и мога да кажа, че тези са много зле...Но да се обадят и да ти кажат, че е станало нещо за твой близък е кофти...
9
0
 
0
 
! Отговори
ани преди 15 години
какво е виновна полицията че има толкова *** народ
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
според мен измамниците ловко манипулират тези възрастни хорица! но все пак аз лично съм инструктирал своите роднини ПЪРВО ДА МИ СЕ ОБАДЯТ, а не да действат на своя глава!а много скоро някой от тези измамници ще си отнесе боя, ще попадне на някой по-отракан старец с 2ма сина по 150кг и жална му майка като хванат! пожелавам им го!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ama ima i bogati babi... 7 bona ot babi4ka ne sa malko :D
6
0
 
0
 
! Отговори
Холмс преди 15 години
А дали просто не са профукали парите, или пък да са ги дали на някой от внуците си, и не искат другите да се засегнат ? Защото, ако на мен ми кажат за мой близък че е катастрофирал, първо дълбоко ще се осъмня, после ЩЕ МУ ЗВЪННА. Излича, че бабите не звънят защото "скъпо е на жисиема да звъним, баби", а с лека ръка харизват немалки суми...
5
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 15 години
няма закони ,полицаите спят и чакат някой престъпник да им гушне някой лев
4
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
добре много ми е интересно първо, тези хора *** ли са?! т.е. не си ли познават роднините , че толкова умело ги лъжат по телефона?! второ, как може човек да е толкова доверчив и да не се сети да провери нещата малко по-подробно, и трето - не гледат ли телевизия, не четат ли вестници????
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пу да го ***, не знаех, че в България има толкова баби, или поне не толкова глупави де.. Тези сигурно направиха бройката на излъганите 10000 :O
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
народната милиция пак спи...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато има балъци ще има и мошенници.Ама и балъците си го заслужават 2 пъти-един път за това,че са глупави и второ защото искат да измъкнат близък от затвора с пари под масата.