Брат Галев остава "на топло"

Съдът постанови мерки за неотклонение "задържане под стража" на Ангел Христов, Апостол Чакалов и Владимир Ангелов - Стъклето
23 яну 2009 22:30,
31
Брат Галев остава "на топло"
Ангел Христов. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд постанови мерки за неотклонение "задържане под стража" на Ангел Христов, Апостол Чакалов и Владимир Ангелов - Стъклето.

В мотивите на съда се посочва, че това е най-адекватната мярка за неотклонение "съобразно ситуацията, която е съставена в Дупница".

Тримата са обвинени за изнудване на дупнишкия бизнесмен Пламен Миланов.

Той е бил изнудван да даде близо 150 000 лева за около 4 години. Парите Миланов е давал от 2004 г. до сега.

Според обвинителите той бил принуден и да прехвърли част от таксиметровата си фирма "Елит" на Владимир Ангелов - Стъклето.

Миланов е плащал рекет по около 4000 лева на месец, твърди прокуратурата.

Към него са били отправяни заплахи, касаещи бизнеса и близките му.

По обвинение, че е участвал и ръководил организираната престъпна група за рекет, преди два дни в ареста бе задържан Ангел Христов. Партньорът му Пламен Галев също е обвинен по това дело, но той е задържан за постоянно по друго производство.

Заедно с Ангел Христов при акцията бяха задържани и Чакалов и Ангелов.

Днешното заседание на съда беше при закрити врати поради наличието на специални разузнавателни средства, използвани като доказателства в обвинителния акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
hm преди 15 години
vseki batko si ima batko!!!
9
2
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
ЕС нито е безпомощен нито е всемогъщ.при тях няма криза за газ.В рамките на нормалното всеки е защитен в зона шенген.Някои страни от ЕС все още диктуват модата на живот в света.Тук при нас е проблема,защото не сме осведомени т.е. не сме информирани т.е. сме манипулирани.
8
2
 
0
 
! Отговори
14merkator преди 15 години
Мен ме плаши беспомощността на ЕС?! Което е, меко казано...учудващо!? Всемогъщият ЕС, всъщност нито може да предотврати криза за енергийно снабдяване, нито може да защити гражданите си от мафията или бившите (настоящи) комунисти!!! Гаврата на руснаците с ЕС, беше показателна акция...допотопните мутри, управляват народ от уж...интелигентни и възпитани хора...да, ама не!!!! Злото пак победи...
7
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Умните разбраха, че анцузите и голите глави вече носят само неприятности, глупавите да се оправят
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"съобразно ситуацията, която е съставена в Дупница". TA не става ясно каква е ситуацията и каквато да е ситуацията нямат право да го задьржат без вина
5
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещата не са чак толкова ясни .. Европа ни гледа под лупа, България не е чак толкова голяма, всички по-важни дела и по-важни разбойници са следени именно от Европа. Така че порочните връзки между разбойници като Галевските и политици като Р. Петков, все повече ще бъдат разкъсвани. Причината е проста, Европа не може да си позволи нейни пари да бъдат застрашени от подобни ... същества.
4
2
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Ама тия братя били повече от двама другите под прикритие ли бях до сега и кой ги освети да го видим сега.
3
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не се знае,може пък и да влязат за известно време на топло.По този начин олигархията демонстрира пред ЕС мерки срещу престъпността(демек срещу себе си),като хвърля от време на време по някоя жертва на кучетата.
2
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
шът номер 1. много знаеш
1
2
 
0
 
! Отговори
14merkator преди 15 години
Нито един от тия двамата, няма да пострада...нито физически, нито финансово! Зад тях стои стена от...президент, партия (политици), ченгета (висши и много, много нисши) и редови изпълнители на всички нива...е, родина!!!